mi, nők

Vallás vegetáriánus szemszögből, filozófiai kérdések, híres bölcsességek

HozzászólásSzerző: Norci » 2007. nov. 15., csüt. 13:25

akkor talán beszélhetnénk a nőiességről is...

nektek mitől lesz egy nő nőies kívülről, külsőleg?
és belsőleg?
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00


HozzászólásSzerző: baraka » 2007. nov. 15., csüt. 18:17

Hát erről abszolút foggalmam, sincs, Norci.
Erről talán a pasikat kéne megkérdezni... :-) :-) :-)

Mert hogy szerintem mindenkinek más típúsú nő "jön be"... Vagy nem?!
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: baraka » 2007. nov. 15., csüt. 18:21

Én csak arról tudnék regélni, milyen szerintem a PASI. :wink:
A FÉRFI...
csuppa nagy betűvel
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: Norci » 2007. nov. 16., pén. 9:20

ok, hogy általában más típusú nőket/férfiakat szeretünk, de mégis vannak olyanok, akik mindenkinek tetszenek, mert nőiesek, férfiasok. pl. audrey hepburn és társai, a nőideálok. vajon mitől őrültek meg értük a férfiak? milyen erőket hordoztak, mitől voltak annyira nőiesek?

olvastátok a szépség szimfóniája című albumot, vagy a kivonatát könyvben? abban nagyon jó dolgokat ír le a szerzőpáros a női-férfi szerepekről, jó sok szellemiséggel átitatva...
Avatar
Norci
Grafomán
 
Hsz: 826
Csatlakozott: 2004. dec. 31., pén. 1:00

HozzászólásSzerző: baraka » 2007. nov. 16., pén. 10:10

Nem olvastam a könyvet. Ha nagyon válaszolnom kéne, azt mondanám, az a nő nő, aki igazán és maradéktalanul megéli önmagát. Olyannak, amilyen. És szerintem téynleg nincs olyan, aki mindenkinek tetszik. Egész egyszerűen azért, mert a vonzódás, a szépség nem megmagyarázható. Az vagy van két ember között, vagy nincs, és nem elméből dől el. Jó, vannak kortalan, általános szépségek, akik majdnem mindenkinek "bejönnek". De még ez sem jelenti azt, ettől már nősiesnek és vonzónak is találja mindenki. Ez így csak esztétikum.
Tényleg a férfiakat lehet erről csak megkérdezni... :wink:
A legvonzóbb nők szerntem tényleg azok, akik felszabadultak, és megélik mind az emberségüket, mind a nőségüket. Maradéktalanul.
Találtam egy nagyon jó cikket, viszont, a címe:
"Lehet-e férfi és nő között barátság, és ha igen, miért nem?" :-)

http://www.pszichoterapia.tenyek-tevhit ... ratsag.htm
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: baraka » 2007. nov. 16., pén. 10:26

Mi a szépség? Örök és megválaszolhatatlan kérdés... Számos filozófus próbálta már megadni rá a választ... Kevés sikerrel. Mert a szépség nagyon szubjektív kategória, mindannyiunknál mást jelent. De talán ha mélyére ásunk mibenlétének, valamennyire mégiscsak megfogalmazható. Számomra elsősorban természetességet és az életöröm látható megnyilvánulását jelenti. Tehát ez egy belső tartalom, így voltaképpen mindegy, milyen formán át mutatja meg magát. Ezért lehetséges az, hogy a szépséget bármiben megláthatjuk. Legyen az kő, növény, felhő, állat vagy ember. Vagy akár alkotott tárgy: festmény, szobor, virágkompozíció, ruha, étel, váza, cserépedény... bármi. A szépség tehát köthető még egy feltételhez: befogadót is kíván. Hiszen egyszerre van jelen a néző, és a nézett. Legtöbbször a szépséget azért nem látjuk meg, mert a befogadó nincs jelen. Vagyis: mi. Ezért vagyunk önnön szépségünkre is sokszor vakok. A szépség tehát elsősorban nem másnak való tetszeni akarásból fakad, mert az már mű. A szépség sokkal inkább: állapot. Az életöröm egy nagyon magas foka, ami kisugárzik.

Van még egy fontos hozzávaló: ki kell zárnunk a szocializációnkból fakadó ítélkezésünket. Fel kell vállalnunk a saját „ízlésünket”, el kell fogadnunk, hogy nem biztos hogy az a szép számunkra, ami másnak is tetszik.

Saját testünkhöz és szépségünkhöz is ugyanígy érdemes viszonyulnunk. Ha megnézzük a múltból ránk maradt alkotásokat, azt látjuk, hogy a női szépségideál is sokszor változott. Biztosan mindannyian emlékszünk az iskolából az őskori agyagszobrocskára. (Millendorfi Vénusz) Hatalmas mellekkel, hassal, fenékkel, vaskos combokkal ábrázolta Vénuszt, az örök nőt. Aztán karcsúbb lett, aztán csak pocakos, aztán megint nagyon telt, vagy épp „csak” hájacskás... Tehát a forma valójában lényegtelen. Ha utazhatnánk korlátlanul ezen a gyönyörű Földön, olyan helyekre is eljuthatnánk, olyan kultúrákban is megismerhetnénk a szép nőről alkotott fogalmakat, amik merőben eltérnek a sajátunktól. Sok „primitív” népnél még ma is a telt, gömbölyű nőiesség a szép, a kívánatos. Számukra a kisportolt, fiús forma „egészségtelen”. Tehát a szépség valóban nem a formához köthető.

Le kéne szoknunk tehát végre arról, hogy a médiában, a divatlapokban, vagy a filmeken látott nőket akarjuk utánozni. Az utánzás csak maszk lehet, kétségbeesett küzdelem. De a harc nem női sajátosság. A nő ha harcol, akkor férfiassá válik, legyen bár küzdelme tárgya a saját szépsége...

Egy nő akkor szép, ha önmaga, ha elfogadja és megéli önnön lényét. Akkor ellenálhatatlanná, varázslatossá válik. Olyan bűbájt áraszt maga körül, ami nem maradhat hatástalan.

Nekünk nőknek születetten, ösztönösen érzékünk van a szépre. Biztos vagyok abban, hogy mindannyian tudjuk, mi előnyös számunkra, és mi nem. Ha érdemes valamit figyelembe venni a saját szépségünk kapcsán, akkor talán ez az egyetlen dolog az. Erősítsük azt, ami kiemeli a varázsunkat, és gyengítsük az esetleges hiányosságainkat. Nagy varázslók vagyunk... tudjuk ezt jól. És ez nem feltétlenül csak a kozmetikumokon, az edzőtermeken, a hajfestékeken, és a tűsarkú cipőn múlik...

Természetesség, és öröm. Ez a fontos. Ha örömmel elfogadjuk magunkat, ha gyönyörködni is képesek vagyunk saját magunk csodájában, ez hatásosabb minden kozmetikumnál. Varázslat. Bűbáj, részegítő illatot árasztó parfüm...
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: ata » 2007. nov. 18., vas. 12:41

Baraka írja: "A legvonzóbb nők szerintem tényleg azok, akik felszabadultak, és megélik mind az emberségüket, mind a nőségüket. Maradéktalanul.
Akkor ellenálhatatlanná, varázslatossá válik. Olyan bűbájt áraszt maga körül, ami nem maradhat hatástalan."


Szerintem:
A fenti megállapítást vonatkoztathatjuk férfiakra, gyermekekre, minden emberre kortól nemtől függetlenül.
Nincs mit hozzátenni, nincs miért ragozni, minden más csak technika, divat, elvárás, szerep, álarc, betanult mozdulatok, társadalmi elvárás, maszlag, majmolás.

Teréz anya szép volt, sugárzóan, istenien szép.
És itt a titok, és a kérdés amit kutatni érdemes.
Ha még nem adatott meg valakinek, vajjon van e rá mód, hogy a megfoghatatlan, örök SZÉPSÉGET megjelenítse ebben a világban?
Avatar
ata
Írogat
 
Hsz: 170
Csatlakozott: 2006. feb. 8., szer. 1:00
Tartózkodási hely: Toronto, Kanada

HozzászólásSzerző: baraka » 2007. nov. 18., vas. 22:36

Mindig van rá mód. Akkor, ha az elméből a szívbe megyünk.
Teréz anyánál szexisebb példa már frivol lett volna, Ata? :) :D


"Amig az elme hatókörén belül élünk, mindig is lesznek bonyodalmaink a szexualitással. És ez mindaddig rendkívül nehéz és összetett problémát jelent majd számunkra, míg nem értjük az adott problémáról gondolkodó elmét. Maga az aktus soha nem jelenthet problémát, a gondolatok azonban igen. Az aktus a mentőöv szerepét tölti be: kicsapongó életet élünk, vagy belevetjük magunkat a házasságba, prostituálva ezzel feleségünket, aki egyébként szemmel láthatóan roppant tiszteletre méltó asszony, és ez elégedettséggel tölt el bennünket. A problémát nyilván csak akkor oldhatjuk meg, ha teljes mértékben megértjük az "én", "enyém" működését és szerkezetét. Az "én", feleségem, az "én" vagyonom, az "én" sikereim, az "én" teljesítményeim - míg meg nem értjük, és fel nem oldjuk e dolgokat, továbbra is problémát jelent majd a szexualitás. Amíg politikai, vallási, spirituális vagy bármely egyéb értelemben becsvágyóak vagyunk, amíg az énre, a gondolkodóra, a tapasztalóra helyezzük a hangsúlyt, és ambíciókkal tápláljuk azt, mindig lesznek szexuális problémáink. Nem a szexualitás a probléma. Az elme a probléma, amely azt állítja hogy szűzies, szeplőtelen életet kell élnünk. Az elme csak elfojtani képes saját tevékenységeit, az elfojtás pedig nem egyenlő a szeplőtelenséggel, sem az erkölcsösséggel."

Krishnamurti
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: ata » 2007. nov. 19., hétf. 4:44

Hirtelen ez jutott eszembe.
De kérdezhetném mi az a varázs, amivel Angelina J. elhalászta Brad Pittet Jennifer Anistontól?

Az egyik jéghideg angolszász szépség tele görcsökkel, pózokkal, klisékkel teli mirelit fagyi, a másik őrült, öntörvényű, önmagát adó ÉLŐ boszi.
Avatar
ata
Írogat
 
Hsz: 170
Csatlakozott: 2006. feb. 8., szer. 1:00
Tartózkodási hely: Toronto, Kanada

HozzászólásSzerző: baraka » 2007. nov. 19., hétf. 8:03

:)

Már kezdtem azt hinni, hogy Teréz anya a típusod... :)

Minden nőben ott él egy Terézanya... A szeretet-szerelem nem csak a szentekben van meg... Egyébként nem kedvelem túlzottan őket. Hisztérikusak és elszálltak. Szerintem a kiéletlen szexuális vágyaikat projektálják "Istenre"... :evil:

Az a nő, aki éjjel felmelegíti az ágyad, a szíved és a tested, és forrón szeret, ugynazzal a tiszta szeretettel-szerelemmel szeret, mint a fent említett hölgy Istenét. Csak épp másként mutatja ki... Éjjel a testével mondja el, nappal pedig azzal hogy reggelit készít neked, meghallgat, törődik veled. Hogy "rendelkezésre" áll, mindig, mindenhogyan. Hogy meghagyja a szabadságodat, mert szeret. Még ha az a nő történetesen nem is "tisztességes" asszonyka...
Hanem egy őrült, öntörvényű boszi.
Mert Isten nem a felhőkön üldögél. Hanem benned van, bennem és mindenkiben. Vagy tévednék?
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: akralgob » 2007. nov. 21., szer. 22:02

Nem tévedsz. Sőt. Tetszik, amit írsz. Ne haragudj, hogy csak így, személyesen neked címzem, baraka! ;)

Ez férfiakra is igaz... Sose értettem, miért a jóképű srácok mennek szerzetesnek... Ha valaki járt már pl a szegedi hittudományi főiskolán, az tudhatja, miről beszélek ;)


És vajon miért van olyan sok frigid nő? Vajon ez saját maga hibája? Vagy a partnere nyomta el? De hisz kettőn áll!
Avatar
akralgob
Írogat
 
Hsz: 116
Csatlakozott: 2006. dec. 1., pén. 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

HozzászólásSzerző: baraka » 2007. nov. 22., csüt. 1:14

Szerintem a legtöbb rajtunk múlik. A női testet "behangolni" nem mindig egyszerű. Leginkább az a baj, hogy sok nő nem is ismeri a saját testét... Azt sem tudja, hogyan működik. Vajon hány nő ül le a tükör elé meztelenül? Pedig kéne. Most nem a bikiniben jól mutatok-e nézésre gondoltam. Hanem úgy igazán megnézni magunkat. Beszélni a testünhöz. SZERETNI A TESTÜNKET. MEGSZERETNI. Hány nő nézi meg azt, ami a lába között van? Azt a gyönyör- és életkaput, azt a szépséget? Szerintem sokan még a nevét sem merik kimondani.
Hát még felfedezni... Hogy mi jó és mi nem jó nekik. Ha én magam sem tudom, a partnerem honnan a fenéből tudná? Ha saját testemmel nem vagyok köszönő viszonyban sem, akkor hogy is merném elmondani a másiknak, hogy mi esne jól és mi nem?
Szóval még mindig nagyon el vagyunk idegenítve a saját testünktől. Emiatt van az is, hogy még az ágyban sem merik sokan elengedni magukat. Pedig a férfiaknak is akkor jó, ők is akkor élvezik, ha egy ösztönös vadmacska tűzbe hozza őket. Vagy épp egy szép lassú együttrepülés az élmény. De mindkettőhoz szükséges a gátlások levetkőzése. A ruha levetése itt kevés... Pár ezer év elnyomás, és a katolicizmus prűdsége nagyon "betett" nekünk nőknek. De soha nem késő változtatni! Le a ruhával, és elő a bátorsággal! :oops: :) :D
Avatar
baraka
Írogat
 
Hsz: 164
Csatlakozott: 2006. máj. 29., hétf. 0:00

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2007. nov. 28., szer. 17:15

Dr. Csernus új könyve a nőkről...

CSERNUS IMRE, DR.: A NŐ

http://nana.hu/index.php?apps=cikk&cikk=36324&fr=hkland
Avatar
giyandeva
Grafomán
 
Hsz: 790
Csatlakozott: 2006. feb. 7., kedd 1:00
Tartózkodási hely: Székesfehérvár

Előző

Vissza: Vallás, spiritualitás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 24 vendég

cron