80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. nov. 3., hétf. 20:45

A lényeg, hogy energikus legyél. A 80/10/10 adja az embernek a legmagasabb energiaszintet. Mivel még fiatal , fejlődő szervezet vagy, ha a zöldekkel építed tovább a tested el fognak kerülni, allergiák , betegségek egész életedben, és nagyon erős csontjaid lesznek. 2 éve, mióta így élek még csak náthás sem voltam, s elmúlt a szénanáthám.
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett


HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. nov. 3., hétf. 21:09

Most ősszel én sem voltam beteg szerencsére :) Én állandóan fáradt voltam, refluxom volt, manduláim majdnem elfedték a torkom és gennyesek voltak, de ez szerencsére a múlté :) amúgy most nézem hogy a káposzta milyen olcsó, 80Ft/kg, úgyhogy azthiszem bevezetem az étrendembe nagyobb mennyiségbe, meg másokat is, banánnal turmixolva nem lehet őket érezni :P :) aztán lehet később lehet rászoktatom magam a csimpánz módszerre hogy beletekerem és rágom amég kell :) :D
Avatar
ChaserHUN
Grafomán
 
Hsz: 1083
Csatlakozott: 2008. jún. 6., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. nov. 3., hétf. 21:20

Refluxra legjobb a zöld vér. Sok zöld visszaállítja az egészséges gyomorsav szintet, de valójában a mennyiségi nyers zöld és gyümölcsevés kizárólagos alkalmazásával valamennyi betegség fénysebességgel gyógyul. A káposzta rendkívül egészséges és a gyomorbetegségeket is gyógyítja, bár nem tartozik a favoritok közé.
Nagyon erős gyógyereje van a búzafűnek, árpafűnek, ezeket ujnyi vastag földön úgy lehet termeszteni mint a napraforgót. Préselni kell a levüket, de lehet rágcsálni is és a rostot kiköpni, mert ezeknek csak a leve a gyógyhatású, mert a cellulózban gazdag rost a testnek megterhelő. Mi nem tudunk azzal elbánni, mint a növényevők.
Ajánlom, ha fel akarod gyorsítani a gyógyulásaidat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2008. nov. 3., hétf. 21:27-kor.
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. nov. 3., hétf. 21:27

hát legjobban én a sima fejes salátát szeretem, de turmixba szinte olyan mind1 :)
Avatar
ChaserHUN
Grafomán
 
Hsz: 1083
Csatlakozott: 2008. jún. 6., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. nov. 3., hétf. 21:32

további erős gyógyhatású levek: csak a leveit elég enni, ha gyógyhatású a cél: kelkáposzta, petrezselyem, fehér libatop, spenót, zöldségcsírák levei, brokkoli leve, lucerna, csalán, céklalevél, szőlőlevél.
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. nov. 3., hétf. 21:41

hát leginkább az ásványi anyagok miatt úgy általában kellene több zöld levelet ennem :)
Avatar
ChaserHUN
Grafomán
 
Hsz: 1083
Csatlakozott: 2008. jún. 6., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. nov. 3., hétf. 21:47

A tiszta test kívánja a zöldeket, s izlik neki, a terhelt testnek a zöldek rossz ízüek. Ide el kell jutni! :lol:
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. nov. 3., hétf. 21:57

jah, erről Brendan Brazier is hogy aki elvan savasodva az hányingert kap a zöldekből, mármint ha elkezdi fogyasztani, de a lúgos viszont kívánja, amúgy savanyúbb gyümölcsöket is jobb kerülni? illetve ezek rosszabbak a fogaknak? mert amik vannak itthon almák enyhén savanyúak
Avatar
ChaserHUN
Grafomán
 
Hsz: 1083
Csatlakozott: 2008. jún. 6., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. nov. 3., hétf. 22:09

Ez így van ahogy mondod , bázikus test a bázikusat kívánja. Az édesgyümölcs jobb, pl. almába is az édeset választom, jonatánt nem eszem. Citrusfélékből a narancs jó , éretten. Kis mennyiségben lehet enni citromot, grapefruitot s egyébb savas gyümölcsöket, de ezek az éhséget nem csillapítják kellően. Eredendően nekünk a trópusi édesgyümölcsök az ideálisak, de a mérsékelt övi és mediterrán édesgyümölcsök is majdnem ugyanolyan jók. Te mit ennél jobban meg 1 kg érett grapfruitot, vagy 1 kg érett fügét, almát, barackot? Mindíg fel kell tenni a kérdést, ez kell e nekem, jó e, kívánom e? Én pl amikor a piacra megyek nagyjából tudom mit fogok venni, de ha talalkozom olyannal amit megkívánok, de nem szerepelt az elképzelésembe, mindíg megveszem. És mindíg az új ízekre vagy éhes, pl. ha beindul a sárgabarack, majd meg veszem érte, de a végén már unom, s az újra vágyon , a következő gyümölcsre ami éppen jönni fog. a természet bölcs, mert megmondja az embernek mit egyen. Sorba kell enni mindíg ami éppen jön, és a lehető legváltozatosabban. Az a lényeg, hogy ezt meg kell tanulnunk nekünk akik így élünk, milyen gyümölcsök, milyen fajtáik vannak, mikor érik. Magyar viszonyok között is sokkal több a választék, mint amit átlagba eszünk. Én pl. fügéztem mostanáig 2 fajtát ettem, zöld s lila, most sok naspolyát eszem, csipkebogyót elkezdtem. Nyáron sok faszedret ettem, lilát.stb. Más nem is tudja , hogy ezek itthon elérhetőek. A zöldekkel ugyanez van, meg kell őket tanulni és a legváltozatosabban enni. A változatosság gyönyörködtet. A majom is a Boutenkó könyvében minden zöldet s gyümölcsöt végigkostol, mert mindegyik egy új felfedezés, más íz, élvezet.
http://vibrantegeszseg.lapunk.hu/
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2008. nov. 5., szer. 9:58-kor.
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. nov. 4., kedd 18:10

Valahogy nap végére úgy vagyok hogy kész nem bíro több édeset és leveseset enni, pedig tudom hogy pl a kenyér már azért se jó mert kivan szárítva, de akkoris :? vagy ez az érzés csak valami átmenet? :?
Avatar
ChaserHUN
Grafomán
 
Hsz: 1083
Csatlakozott: 2008. jún. 6., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. nov. 4., kedd 18:29

Estefelé nekem most a generálom a zöld lecsó, paprika, paradicsom, sok zölddel turmixolva. 1-1,5l -t is benyomok néha. ha szárazat kívánsz , inkább egyél meg olajos mag keveréket 3dkg-ot, vagy rágj sütőtököt(nagyon tápláló), vagy karfiol turmixot stb.. Ha éhes maradtál akkor nem ettél a nap folyamán elég gyümölcsöt. Hozzá kell szoktatni magadat idővel a MENNYISÉGI gyümölcs és zöldhöz. A mindenevő, főttekhez szokott gyomor elvesztette rugalmasságát. Az egészséges gyomor gumi módjára megnyúlik, majd visszaugrik amikor a magas víztartalmú étel rövid idő alatt átmegy a vékonybélbe. Befogadóképessége sokkal nagyobb mint a merev falu , beteg mindenevő gyomornak. Ide el kell jutni. Ha nem tudsz nagy mennyiségű nyerset enni az elején , többször kell kisebbeket enni, s idővel a gyomrod meggyógyul, visszanyeri ellaszticitását. Már 2-3 étkezéssel is könnyen bevihető a napi energia, de kezdetben lehet enni 5-6 kissebb étkezést is, később le kell csökkenteni 2-3 ra az étkezések számát, mert ha egész nap eszel, akkor lassabban megy a regeneráció is, mert egész nap dolgoztatod az emésztőtraktust. Persze nem az a cél, hogy pukkadásig teleedd magad, mindíg annyit kell enni amennyi épp jól esik, se túl sokat, se túl keveset, s idővel azt fogod tapasztalni ha a gyomrod regenerálódik, hogy jólesően is meg tudsz enni több magas víztartalmú nyerset. Mindenhez hozzá lehet szokni, az ideálishoz pedig a legkönnyebb, legélvezetesebb hozzászokni. Igazi élvezet lesz majd amikor eljutsz oda , hogy az étkezés végén tökéletesen kielégülsz magas víztartalmú, mennyiségi ételtől, feltöltödve életenergiával, élettel.
Semmi sem élvezetesebb, mint ízes, zamatos, érett, édes gyümölcsel s semmi mással jóllakni, mert jól lehet velük lakni, de nagyon, ha majd az érzékeid kifinomulnak, az ízeket is lényegesen intenzívebben fogod érezni. Ezt az érzést, és élvezetet egy főttekhez szokott mindenevő sosem éli át, mert teste az étkezés hatására leterhelődik, megmérgeződik, eltomput érzékei látszólag kielégülnek de sejtjei valójában állandóan éheznek és küzdenek a mérgekkel. Egy mindenevő főtteken élő eltompult test is jóllakik és kielégül szeretett megszokott ételein látszólag, de ez össze sem hasonlítható azzal amit a mennyiségi nyersevő kifinomult érzékei révén kielégülésben átél. Azzal, hogy csak azt eszed ami számodra genetikailag a tökéletes tested minden szerve beáll az ideális működési szintjére, s amit korábban normális működésnek hittél az tovább javul az ideális szintjére.
http://vibrantegeszseg.lapunk.hu/
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2008. nov. 5., szer. 9:58-kor.
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. nov. 4., kedd 18:31

mennyi kalóriát viszel be naponta? mert én mondjuk elég sűrűn eszem, de egy étkezésbe úgy 300-500 kalóriát talán, még szoknia kell a gyomromnak ezt azthiszem, meg nemtudom hogy mikor vagyok igazán éhes, mert van hogy a gyomrom tele van, de a fejmbe mégis éhesnek érzem magam, na nem baj, büszke vagyok magamra hogy legalább eddig eljutottam, koromhoz képest szép teljesítmény, mármint úgy értem hogy nem hiszem hogy tizenévesek nagyon átállnának egy ilyen étrendre, pénteken nekem is megkérdezik végre a köny úgyhogy kicsit bővebben tudok meg dolgokat erről az egészről :)
Avatar
ChaserHUN
Grafomán
 
Hsz: 1083
Csatlakozott: 2008. jún. 6., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. nov. 4., kedd 19:27

3 banánnal beviszel 270 kcal, ugynezt fél kg almával éred el. A mi mérsékelt övi gyümölcseink 0.1 kg -ra vetítve, átlagosan 40kcal(barack)-50(alma)-60( pár körte s édesalma, édesszilva) kcal-t tartalmaznak, de pl szőlő, füge 75 kcalkb. Ezek nem pontos számok , csak körülbelüliek! Ha eszel 4 szer 500 kcal-t , 4 étkezéssel , akkor már az egy alap a napi kis mozgásos élethez.
A könyvben nagyon jó menüsor van , 4 évszakos. Én általában a déli étkezéskor viszem be édesgyümölccsel a kb 800-1000 kcal.-t, reggel lédús gyümölccsel 450-600 kcal, este gyümölcs, paradicsom és zöldekkel kb 500-600 kcal megint. Ha erősen sportolok, még nyomok rá egy édesgyümölcs 600-800 at. De 2700-3000 kcal-hoz nagyon erős sport megy a tiszta vibrant testen. Mindenevő test sokkal hatékonytalanabb, több energiát igényel ugyanazon teljesítményhez, mert küzdenie kell a mérgekkel, a vibrant test 3000 kcal-n már majdnem profin sportol. Ha kicsit sportolsz 2300 kcal elég a Te testfelépítésedhez. De van úgy , hogy reggel is eszem zöldet, vagy zöld lecsót, s este nyomok be 8-10 banánt, vagy más édesgyümölcsöt.Az a helyzet, én úgy eszem, hogy éppen ami van s amit kívánok, és amikor kívánom, de táplálékfajtában, arányaiban hűen követem a 80/10/10 et , annál is inkább, mert azt vettem észre, hogyha letérek róla mind arányokban, mind más táplálékok vonatkozásában, már nem érzem magam olyan jól. Nekem már megmondja a testem mit tegyek, és azt mondja ezt tegyem. Szerintem dr Graham is a saját évtizedes érzékei alapján jutott erre a megállapításra. Nagyon egyszerű , mert ha tiszta lesz a tested majd, akkor közli veled mit egyél, s milyen érdekes nekem mindíg azt mondja egyem a 80/10/10 et. Az a lényeg, hogy a nap folyamán annyi és olyan változatosan egyél gyümölcsöket és ugyanúgy, annyi és olyan változatosan zöldeket, ahogy kívánod. Ilyen egyszerű. Mindíg az érzékeid után menj. A természetben a majom felkelt s elindult begyűjteni a gyümölcsöt s eszegetette azt zöldekkel, nagy távolságokat bejárva, majd pihent, játszott, kurkászva társadalmi életet élt, s utána megint eszegetett, majd megcsinálta a pihenőhelyét éjszakára.
http://vibrantegeszseg.lapunk.hu/?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2008. nov. 4., kedd 21:27-kor.
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

HozzászólásSzerző: ChaserHUN » 2008. nov. 4., kedd 20:15

hmm pedig kedztem aggódni hogy 2000-2300kcal esetleg nem lesz elég, de akkor úgylátszik felesleges az aggodalmam :) Charlie Abel nyers vegán testépítő, ő is 80/10/10-et követi ahogy mondta előadásában és kb 4000kcal vagy afölött eszik naponta,
Avatar
ChaserHUN
Grafomán
 
Hsz: 1083
Csatlakozott: 2008. jún. 6., pén. 0:00

HozzászólásSzerző: smanag » 2008. nov. 4., kedd 20:40

Ja, hallottam 40 banánt eszik naponta. Egyébként van pár gyümölcs ami megveri energiába a banánt s van jó néhány ami megközelíti.
Avatar
smanag
Grafomán
 
Hsz: 3292
Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 0:00
Tartózkodási hely: Szentendre mellett

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 20 vendég

cron