A recept forrását nem tudom biztosan megadni, talán a "Biblia a helyes táplálkozásról".
Itt a recept.
1 és fél csupor mogyoró (török fajta, de magyar legyen!
)
1 és fél csupor karob
3/4 bögre méz vagy nagyon erős mentatea
vanília
1 bögre mogyorót őrölj meg (a diódaráló nagyszerű erre is)
fél bögre mogyorót törj össze, ez lesz a csoki durvább része
Keverd össze a hozzávalókat
Simítsd 20 X 20 cmesre, és tedd hűvösre
szilárdulás után fogyasztható
Tapasztalatok:
-Nem eszek mézet, úgyhogy én nem ismerem. Édesanyám kívánta meg, így neki találtam ezt a receptet. Múltkor a kedvemben akart járni, így csinált mentateásat, de az nem jött be nekem.
-Egyáltalán nincs igényem a csokira meg a -félékre, hiszen én olajosmag párti vagyok. És aszalt gyümölcs, főleg datolya.
-A mézeset először a megadott karobmennyiséggel csinálta. Jó volt úgy is, de másodszor már csak egy bögrényit használt.
-Lehet, hogy az összekeverés után még igényel egy kis vizet.
Tessék próbálkozni!
Élő, mert nem kell pörkölni a mogyorót (a növényi tejmagot), a fő alkatrészt. Bár a karob lehet, hogy pörkölt, sőt a rosszabb mézek is hőkezeltek. Tessék keresni a legjobb megoldásokat.