akik állatot esznek...

Erőszakmentesség, erkölcs, moralitás, elvek, értékrendek, stb. -

akik

HozzászólásSzerző: nawesh » 2004. nov. 6., szomb. 14:17

Nem egymás sokkolására gondoltam ezt a topicot megnyitni :?

csak gondolom, nem csak vegetáriusok látogatják ezeket az oldalakat. S több szem többet lát 8O

Szóval kúltúránként változnak a húsfogyasztási szokások is.

Láttam egyszer egy filmet, arról, hogyan történik Kínában a macska (igen, a kedves, aranyos cicus) elkészítése:

Elmegy a család az étterembe. Az étterem oldalánál ott vannak ketrecben a macskák (és mindeféle más állatok is, de erről majd máskor :( )

A családfő, szerető apuka, aki modern társadalomban él (hiszen Kína lesz a XXI. század motorja) és szeretne családja kedvében járni, ezért megkérdezi a kislányát, melyik cica tetszik a legjobban?!

A kislány választ (ne legyünk naívak, tudja ő is, hogy étel lesz a cicából, ahogy a magyar kisgyerek is tudja, hogy a kedves malacot is meg fogják enni) és a szakács egy kampóval előrángatja a cicát. Azért kampóval, mert a karmos jószág hörög nyivákol, karmol, védi az életét.

A többi fázist nem látja a család:

A macskát egy hatalmas, lobogó forró vízzel teli kondérba dobják: ÉLVE!!!

Majd kiveszik és egy mozdulattal lerántják a bundáját. Majd a kövezetre dobják. Szerencsétlen állat még mindig él. Talán egy bottal fejbe vágják, hogy ne sértse a fület a nyérvogása....

S elkészüla finom, változatos kínai étel.

Persze ne csodkozzunk, ha egy magyarországi kínai étteremben a macskaragut nem találjuk meg. Húsevő (magyar) embertársainknak talán ez nem annyira esne jól....

Vérzik a szívem...
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
nawesh
Grafomán

Hsz: 1619

HozzászólásSzerző: flower » 2004. nov. 8., hétf. 20:33

Hát ez BRUTÁLIS!
De én meg még olyat hallottam, hogy (szintén Kínában) elmentek a fiatalok bulizni éjszaka. (azt hiszem a Spektrumon volt) És egyszer csak megéheztek. Nosza elmentek egy étterembe, ahol teknősbe töltött galambfiókákat kértek. A teknős hátára(páncéljára) volt fordítva és "csak" tányérként funkcionált. Benne a kicsi galambok. ...
flower
Grafomán

Hsz: 786

HozzászólásSzerző: gilice » 2004. nov. 9., kedd 0:04

Sajnos a macskás dolgot ismertem. Szokták árulni piacon is az élve nyúzott macskát, aki még él szerencsétlen. Ha nem élne nen vennék meg.. Ismerősömék dolgoztak Kínában, de idejük jó részében csak szóját ettek. 3hónap alatt 2szer láttak húst, abból 1szer kutya volt. (kaja előtt nem mondták meg nekik). A kinai élőhal se nem semmi. Konyharuhával megfogja a halat a szakács, persze élve, rá a grillre, egyik oldal, másik oldal. Kész. De az igazi kinai csemege a kalodába zárt élőmajom felnyitott koponyával, melyből kinalazzák a velőt. Sajna erről filmet is láttam. Mivel ez tiltott dolog, ezért csak "fekete éttermekben" lehet enni, drágán. De kinai csemege az örvös medve lefejt epéje, kígyófejét lecsapva vendég előtt, vére a pohárba. Az gyorsan felhajtani, majd kígyót hozzák sütve. Szerencsét hoz. De a mongol ínyencség a birka szem v. valami rágcsáló állat (ürge szerü) szőre légetve, majd kifordítva(!) újra tüzön sütve. Sütés után, mint egy pohárból kiitták a "levét":( Vagy az argentin nemzeti étel a a sült tengerimalac. Sültkrumpli tetejére kiterítve, széttett lábakkal:( De a nálunk népszerü ökörsütés se semmi. Felhúzzák az ökröt nyársra, teletömik kacsával v. pulykával, azokat csirkével, oszt sütik 1 napig. Ha a legbelül lévő csirkék átsültek, akkor kész a kaja. Vagy házi disznóvágás után mikor "megperzselik" a malacot, az első jutalomfalat az iziben levágott malacfarok és fül, késsel megkapargatva, majd fogyasztva. És ezt gyereknek adják legtöbbször, mint jutalomfalat!!:(
Asszem, most leszek rosszul mindjárt..
gilice
Írogat

Hsz: 67

HozzászólásSzerző: nawesh » 2004. nov. 14., vas. 21:19

Az emberi brutalitás határtalan.

Boldogult ifjúkoromban részt vehettem néhány disznóvágáson. (Szüleim is tartanak disznókat)
Brutális, emberhez nem méltó dolog.

Azt hiszem, természetesen nem kell, lehet mérlegelni, hogy egy disznó, egy bárány, majom, vagy egy kígyó élete ér-e többet.

BENNÜNKET AZÉRT gondolom jobban megdöbbent mások egzotikus étkezési (?) szokásai.

Ennek ellenére gyemekként döbbenetes volt látnom, ahogy a galambot előkészítették: egyszerűen kitekerték a nyakát :!: :twisted:

Nagynéném süldő lányként látta, ahogy nagyanyám kiment egy baltával és levágta a pulyka fejét. A pulyka meg felugrott és elszaladt...

:x Azóta drága nagynéném nem hajlandó elvágni még a csirke nyakát sem. csak megkoppasztani. a piszkos munkát a férje végzi el.

Hogyan ölték meg a nyuszit?

Lábára hurkot kötöttek, fellógatták és egyszerűen leütötték.

Szóval azért elég brutálisak tudunk lenni itthon is....

Sokat kell még dolgoznunk :cry:
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
nawesh
Grafomán

HozzászólásSzerző: gilice » 2004. nov. 14., vas. 23:14

A disznóvágás borzalmas. Gyerekkoromban azt hiszem 2x láttam ill. ennyire emléxem. Tudom, hogy mikor megláttam mi is az, sírva rohantam a kert "végébe", alig tudtak összeszedni. 2. alkalommal is bőgtem és kinevettek, hogy gyerek vagyok. Ezek után nem próbáltak ilyen helyre rángatni, mert ráadásul a sülő zsír szagától + véres húsok látványától mindig "összerókáztam" magam.Szó szerint.
Gyerekkoromban volt az is, hogy nagymamámnál nyulakat tartottak és megjegyeztem, hogy én még soha nem ettem nyulat. Gyerekként nem kapcsolódott akkor össze, hogy ahhoz, hogy megehessem, a nyulnak el kell pusztulnia. Miután megláttam a fazékban, kirohantam a ketrechez és bámultam üresen. Nagyon sajnáltam a nyuszit és bűntudatom volt. Ezek után egy falat sem ment le torkomon és mai napig emlékszem az esetre..
gilice
Írogat

Hsz: 67

HozzászólásSzerző: nawesh » 2004. nov. 20., szomb. 15:59

A minap rokomai,nál voltunk. Tyúkhúsleves készült. (a betegeknek is mindig "erőlevest" viszenk a kórházba.

erre mondta az időseb Schirilla. Hulatea.

S megették a tyúk lábát is.

Eleve döbbeenetes egy élőlény lábát látni egy levesebn :!: :!:

Ráadásul a tyúk azért elég koszos helyeken járkál, a lába kotorászik mindeféle koszban és van, aki (megtisztítva, na hiszem :idea: :?: ) belefői egy levesbe....

Furcsa egy állat az ember :x
nawesh
Grafomán

HozzászólásSzerző: gacsililla » 2004. dec. 13., hétf. 21:30

Imádnivaló egyetemes emberi kulturális szokások! Szerencsére ma már világsztárok bojkottálják azokat az országokat, ahol ezek a primitiv állatfogyasztási szokások élnek. Itthon ezt még nem tapasztalhattuk. Sőt hires turisztikai program a neves magyaros disznóvágás. Ugy látszik mást nem nagyon tudunk, vagy akarunk mutatni messziről jött barátainknak. Sajnos, az , hogy itt mi cikkezgetünk egymás között csak annyit ér, hogy még jobban elborzasztjuk magunkat.
Kellene valami, ami ennél több.
gacsililla
Újonc

Hsz: 7

HozzászólásSzerző: flower » 2004. dec. 23., csüt. 20:27

A halas cikk kapcsán csak annyit jegyeznék meg, hogy az áru rövid U!!!! És a multi is. A cikk persze fontos meg minden, de ez így elég ciki, hogy baromi sok a hiba benne...
flower
Grafomán

HozzászólásSzerző: tami » 2004. dec. 23., csüt. 22:44

Áru = portéka
árú = árral rendelkező

Eredetileg a cikkben 7X szerepel árú, 2X áru
A 7 árúból 6 ki lett javítva (portéka).

A múlti hosszú ú.

Az esetleges hibákért elnézést kérünk.
tami
Grafomán

Hsz: 666

HozzászólásSzerző: tami » 2005. jan. 4., kedd 15:01

Kedves Flower!

Jó kis feladatot adtál. A multi - múlti ügyében nem túl egyszerű a képlet.
Logikusan a multi a jó. Ott ugrottam be, hogy a helyesírás-ellemzők kijavítják hosszúra (igaz, hogy azoknak azért nem kell mindig hinni), de ráadásul az internetre rákeresve szinte kivétel nélkül mindenki Ú-t használ (lehet hogy pont az elemzés miatt).
De ha jobban begondolunk, a Ú hülyeség.
Miért használ mindenki mégis múlti-t?
Talán mert a gép a "múlt" szóból származtatja.
Érdemes lenne ennek jobban utánanézni.

Köszi a korrekciót.
tami
Grafomán

Hsz: 666

HozzászólásSzerző: flower » 2005. jan. 4., kedd 15:55

Most már akár nyithatnánk egy helyesírás fórumot is... . :D
én a multi-t csak úgy "éreztem", hogy jó lehet. Mert pl. a multivitamin... is rövid.
na mindegy.
peace - flowers - freedom - happiness
flower
Grafomán

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. máj. 30., hétf. 17:55

Munkatársaim éppen most beszélgetnek:

"... a csirkének az a sült bőre annyira finom..."

No comment :?
nawesh
Grafomán

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. máj. 31., kedd 9:12

ilyenkor szoktam én elmondani nekik, hogy ebben senki nem kételkedik, én is szerettem, amikor még húsevő voltam. de nem is ez a lényeg! hanem az, hogy állatból van, és ez sokkal fontosabb kell, hogy legyen, mint az, hogy mennyire finom...

ez érdekes gondolatot vet fel: lehet, hogy hitelesebb egy olyan ember a számukra, aki "megtért", tehát evett életében húst, aztán lett vegetáriánus. mert aki sohasem kóstolta, annak mondhatják, hogy "nem tudhatod, miről beszélsz, mert sosem próbáltad"... viszont a másik része meg az - amit én is gyakoroltam a dohányzással, vagy alkohollal -, hogy minek próbáljam ki, ha egyszer nincs szükségem rá, mert tudomk, hogy nem jó nekem :?: :idea:

szóval, kipróbálni, vagy nem próbálni?
Norci
Grafomán

Hsz: 826

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. máj. 31., kedd 19:17

nálam ez egyszerqqá, mert 15 éves koromig ettem húst. Csodálkoznak is, amikor kiderül, hogy 17 éve már nem.

A majd négyéves lányom meg azért jó példa, mert egész eddigi életében nem evett húst és mégis egészséges :wink: :wink:
nawesh
Grafomán

HozzászólásSzerző: pitypang » 2006. feb. 23., csüt. 16:43

A vércsoport diétát ismeri valaki részletesebben ?
Annyit tudok, hogy az A csoportba tartozóknak nem kell húst enni fetétlenül eszerint, a O csoportba tartozóknak viszont sok húst ajánlanak és azt hiszem izületi problémákkal riogatnak. A többiről kicsit sem tudok.A vegások vajon legtöbben melyik csoportból kerülnek ki?Tudtátok, hogy az eszkimók /nyershúsevők/ táplálkozási szokásait egy kutató megpróbálta utánozni, de egy idő után fel kellett adnia, mert belehalt volna. Úgy tudom vérzékennyé vált.
pitypang
Írogat

Hsz: 179

Következő

Vissza: Vegetáriánus életről általában