Bioételek a hírességek asztalán

Biogazdálkodók tapasztalatai, bioházak, biofalu

Bioételek a hírességek asztalán

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. szept. 2., pén. 14:23

Dátum: 2005. november 30. szerda, 11:04 Küldte: PArsifal

Vegetáriánus étkezés több kell legyen, mint a húsmentes étkezés. Sok, "hagyományossá vált" élelmiszer sem felel meg az egészséges étel követelményének, és hosszabb-rövidebb távon az emberi szervezet leépülését okozza. A friss bioétel a legjobb altrnatíva.

Fontos mindenkinek (az etikai okokból vegetáriánussá válóknak is) a táplálkozási ismeretek elsajátítása, ami tele van meglepetéssel, az ízek és hatások tekintetében. Veszélyes anyagok a túlzottan feldolgozott, túlfőzött, tartósított, vegyszerezett, finomított, hidrogénezett összetevők és alapanyagok, kivonatok (fehér, finomított lisztek, cukrok, mesterséges édesítők, színezékek, adalékok, térfogatnövelők, tartósítószerek, alkohol, stb), valamint a vegyszeresen termesztett növények, melyekben a vegyianyagok felhalmozódnak a hasznos, természetes anyagok rovására.
Az ismert hollywood-i filmszereplők is tájékozottak e témában. Az államokban évente rendeznek ún. organikus napokat is, amikor a vegyszermentes, teljesértékű táplálékokra hívják fel a figyelmet. A vegyszermentes, vegetáriánus élelmiszereknek olyan neves emberek a támogatóik, mint Pierce Brosnan, Gwyneth Paltrow, Julia Roberts, vagy éppen Chevy Chase, továbbá Woody Harrelson, vagy Paul Newman és felesége, Joanne Woodward, akik maguk is ilyen ételeken élnek. Az ismert magyar közszereplők közül - tudtommal - Pokrivtsák Mónika, Szőnyi Levente és Laki Dóra (salsavilágbajnokok), Balkányi Csilla (Miss Balaton 2005 közönségdíjasa) is a vegetáriánus, bio ételeket készít és választ. Hazánk (és a világ) egészségfejlesztésének következetes zászlóvivői: a néhai Székely Professzor, sok más magyar természetgyógyász, a tevékeny Napfényes Élet Alapítvány, számos reformélelmiszer előállítója és elkészítője mind a teljesértékű, vegyszermentes növényi táplálékokat választja és ajánlja. Jó példát mutatnak.

híresvegi.uw.hu
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke


Vissza: Biokert - bioház

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron