Vegán a biohúsról

Biogazdálkodók tapasztalatai, bioházak, biofalu

Vegán a biohúsról

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2011. szept. 5., hétf. 8:51

Dátum: 2005. december 29. csütörtök, 00:05 Küldte: Parsifal

Lelkes - vagy inkább lelketlen? - egészségvédők próbálják meggyőzni az embereket, hogy nem kell lemondani a húsról, válasszanak inkább bio-húst!
Emlegetik, hogy ezeket a húsukért tartott állatoknak több a mozgásterük, biotakarmányt kapnak, nem kapnak "szükségetelen" méregadalékokat, ezek miatt "egészségesebb" a húsuk .

Valóban szabadabbak, mint hagyományosan tartott társaik, de ezeknek az állatoknak a tartási körülményei is messze vannak a számunkra elrendelttől, de még az ember által biztosítható méltótól is.
Egyáltalán felmerülhet-e a méltó tartás fogalma a húsért való tartás esetén? Meg merem kockáztatni a választ: NEM!

Pusztán anyagként vizsgálva a biohús mellett érvelik, hogy alacsonyabb zsírtartalmú, vegyszerektől mentesebb, tehát "egészségesebb". Azonban érdekes módon hallgatnak a hús anyagi szempontból leginkább visszás, káros részeiről, és hatásairól, úgy, mint a húgysavról, a testet gyengítő, savasító hatásról, a bűzt és betegséget okozó rothadásról. Pedig ezek a hús elleni leghatásosabb anyagi érvek, és ezeket még a biohús sem kerüli ki. Akkor a biohús egészségessége is egy hazugság?

Ember! Nincs szükséged rá, hogy ártatlan állatokat ölj éhséged csillapítása végett. Mert aki öl, azt megölik. Aki az állatot megöli, azt a megölt állat fogja megölni. Az állat megevett húsa betegséget és fájdalmat fog okozni, és az elkövetett bűnök tovább is szállhatnak az utódokra. Miért ennéd a húst, amikor bőséges az erőt, egészséget biztosító, növényi táplálékok sora? Szeresd az állatokat, ahogy azt gyermekeidnek is tanítod. Legyél Te is vegetáriánus, fedezd fel a növényevő konyhát, mert ez a választás jó az állatoknak, és jó a saját és utódaid egészségének is. Emberhez méltó.

"Az állatok a barátaink. Ne edd meg őket!" - Paul McCartney
Avatar
Parsifal
Grafomán
 
Hsz: 946
Csatlakozott: 2004. okt. 7., csüt. 0:00
Tartózkodási hely: Körösök vidéke


Vissza: Biokert - bioház

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron