Én lehet hogy elnézek most szombaton oda, és érdekelnének a tapasztalatok, milyenek az árak, jók e a zöldségek, gyümik stb.

timcu írta:Pont most hétvégén (a táborban, ahol véletlenül összetalálkoztunk)hallottam én is erről az Öko-piacról a MOM-parkban. Állítólag szombatonként van és nagyon jó. A fél jógaoktatói csapat ott vásárol, azt mondták jó, van választék...stb. Úgyhogy én is meg szeretném ám nézni!
gabola írta:Sziasztok, szia Gega23
Új vagyok itt, nem találtam bemutatkozás v. hasonló topicot (ha van szóljatok) úgyhogy ide írok először!
A MOM-nál lévő piacot ismerem, többnyire oda járok a kínálat miatt, ha előbb idetalálok, informáltalak volna, de látom, és örülök, hogy pozitív a tapasztalatod.
Parsifal, a kérdéseidre a válaszok:
1.) Szezonálisan étkezem, az árak/elérhetőség miatt. És mert utálom a konzerveket, mélyhűtött cuccokat (nagymamibefőtt-savanyúság, paradicsomszósz kivétel:) Télen több hüvelyest, magot, kenyérfélét eszem.
2.) Biopiacon és rendes piacon is vásárolok, ennek anyagi oka is van néha, meg hogy mikor hova jutok el, de biopiac, biobolt előnyben. Sima piacon kizárólag őstermelőktől (vannak bejáratott mamókáim, ill. amelyik pulton nem szezonálisat is látok, ott nem veszek semmit!) Más vegyszer nem jöhet számításba, nem veszek kész dolgot, pl. a tormát is otthon gyártom, amióta "adalékanyag-fóbiám" van![]()
3.) Biobolt, biopiac, nagyi kukacos almája
4.) Néha horror a boltihoz képest, de belátom, hogy tényleg ennyibe kerül a szabadon és törödéssel termesztett zöldség-gyümölcs
Üdv, és remélem megismertek majd
Gabó
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég