Sokan a magas árak és a nehéz beszerezhetőség miatt nem esznek biotermékeket. A mai hipermarket-korszakban azonban egyre nagyobb teret kap a vegyszermentes élelmiszerek jelentősége. Egy felmérés alapján ezek számokban is megjelennek.
A biotermékeket rendszeresen fogyasztják a hagyományos konyhát követők 3,0%-a, a vegetáriánusok 21,9%-a, a reformkonyhát követők 12,6%-a valamint a diétázók 7,3%-a.
A biotermékeket rendszeresen fogyasztják az alapfokú végzettséggel rendelkezők 6,3%-a, a középfokú végzettségűek 5,9%-a és a felsőfokú végzettségűek 8,0%-a.
A biotermékeket rendszeresen fogyasztják a nagyvárosiak 6,9%-a a kisvárosiak 4,5%-a, valamint a falusiak 8,6%-a. Nem elírás! A szerző magyarázata: a saját kiskertjükben vegyszer használat nélkül termelnek.
A biotermékeket rendszeresen fogyasztják a 29 év alattiak 4,6%-a, a 30-59 évesek 8,2%-a és a 60 év felettiek 10,0%-a.
A biotermékeket rendszeresen fogyasztják a krónikus betegek 11,1%-a, az egészségesek 5,7%-a.
Bioboltból szerzi be szükségleteit a hagyományos konyhát kedvelők 6,3%-a, a vegetáriánusok 50,0%-a, a reformkonyhát követők 23,0% a és a diétázók 13,4%-a
Árcsökkenés esetén rendszeresen fogyasztana bioterméket az alapfokú végzettségűek 18,3%-a, a középfokú végzettségűek 33,7%-a, valamint a felsőfokú végzettségűek 46,9%-a.
Árcsökkenés esetén rendszeresen fogyasztana bioterméket a hagyományos konyhát vezetők 24,9%-a, a vegetáriánusok 59,4%-a, a reformkonyhát követők 53,6%-a, valamint a diétázók 47,6%-a.
Jobb beszerzési lehetőségek esetében rendszeresen fogyasztana biotermékeket az alapfokú végzettségűek 20,4%-a, a középfokú végzettségűek 27,9%-a és a felsőfokú végzettségűek 37,0%-a.
a sulinet cikke alapján