Betegségek - okok és megoldások

A vegetáriánus lét előnyei - egészségmegőrzés, prevenció - betegségek okai és megoldásai

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. ápr. 18., hétf. 13:15

helyes, flo, így van!
Norci
Grafomán

Hsz: 826

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. ápr. 30., szomb. 21:12

ezt olvassátok el! ha van a sötétségnek fokozása, akkor azt dr. cellernek hívják...

főleg az előnyök utolsó bekezdését figyeljétek!

http://www.csaladikor.co.yu/pages/2004/ ... endelo.htm
Norci
Grafomán

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. ápr. 30., szomb. 22:07

nevetséges!

de ha én húsevő orvos lennék, természetes, hogy nem javasolnáma vegatárius étkezést.
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
nawesh
Grafomán

Hsz: 1619

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. ápr. 30., szomb. 22:12

az odáig stimm, de akkor maradjak csöndben, és ne beszéljek ekkora zöldségeket...
Norci
Grafomán

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. ápr. 30., szomb. 22:22

Illetve húsosságokat :wink:

Azt tapasztalom, hogy az egészségügyi dolgozók közül többen személyes ügyüknek tekintik a vegetáriusok ellen való küzdelmet.

sajnos :cry:

Most olvastam el a cenzúrázott Egészséget.

tetszettek az összefüggések, de kicsit eröltetetnek tűnik, hogy szedjünk táplálékkegészítőket. nemhogy esetleg el kellene felejteni a húst és megnézni, miből tudjuk TERMÉSZETES MÓDON pótolni a hiányzó vitaminokat nyomelemeket?
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
nawesh
Grafomán

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. máj. 1., vas. 7:56

tegnap pont azt kutattam a neten, hogy milyen cikkekkel butítják az átlagembereket a vegetáriánus étkezésről. és akkor találtam ezt a cikket is a drága doktor úrtól. a legnagyobb baj az egészben az, hogy az orvosnak nagyobb hitele van, mint az élő példának, tehát ha azt mondom valakinek, hogy íme, én maga vagyok a cáfolat, akkor is kitart amellett, hogy "de az orvosok megmondták, hogy ez így súlyos következményekkel jár"... :cry:
egyébként a cikkek közül, amiket átfutottam, a 90% azt mondja, hogy ilyen-olyan veszélyei vannak a tisztán növényi táplálkozásnak, és hogy így-úgy nem jó a szervezetnek... :x egyébként már eljutottak odáig az újságírók, hogy az alapfogalmakat tisztázzák (lakto-, ovo-, vegán, stb.), ez legalább jó.
Norci
Grafomán

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. máj. 1., vas. 7:58

a hiánybetegségeket pedig nagyon hangsúlyozták. az egy dolog, hogy oda kell figyelni, hogy a megfelelő dolgokat a megfelelő arányban együk, de még azt sem ismerik el, hogy nincs olyan dolog, ami növényekben nem található meg, max. ritkább. szinte mindenhol azt írják, hogy bizonyos dolgok csak az állati eredetű dolgokban vannak... :x
Norci
Grafomán

HozzászólásSzerző: mandula » 2005. máj. 1., vas. 9:04

hiánybetegségek. ha megnézitek a húsevőket, sokukon nem kevés hiánybetegségre utaló jelet láttok, pedig aztán ők minden szükségeset megadnak a szervezetüknek...
mandula
Törzsvendég

Hsz: 395

HozzászólásSzerző: zsolidodd » 2005. máj. 1., vas. 14:52

Ehh, ez jó vicc.... Én tapasztalatból (bár nem sok) mondom, hogy egyelőre nincs semmi bajom sem. Energiahiány meg hülyeség. Én napi 2 órát edzem, biciklivel közlekedem, és mégis elég naponta 6 óra alvás. A direkt vegan kajákban pedig szvsz nincs semmi adalék, tartósítószer, és bio növényekből vannak. Egyébként az átlag vega figyel rá, hogy mit eszik, míg az átlag mindenevő nem igazán.
"Mennyit adott a hit, mennyit vett el a vallás
Mekkora bűn ölni, fegyvereken van az áldás"
zsolidodd
Írogat

Hsz: 155

HozzászólásSzerző: flower » 2005. máj. 2., hétf. 13:45

jaj, újabb butítás... Itt Magyarországon még mindig az hódít, hogy tej kell a csontoknak,mert sok benne a kálcium. Igen ez igaz, sok benne.. túl sok, így többet árt,mint használ. Mert kivonja a szervezetből a kálciumot,ásványi anyagokat.. de ezt már úgyis kiveséztük. Itt ezt mindenki tudja. 8)
Érdekes, arról még nem írtak,hogy valaki azért lett beteg,mert vegi volt. Bezzeg a vitaminokkal, ásványokkal ellátott mindenevők meg folyton betegek.. nahát, ki érti ezt? Ja és azok a vitamin meg ásványi anyag meg nyomelem mennyiségek (mg, g stb) amit a nagyokos RDA megállapít, túlsúlyos junk food zabáló cigiző lusta amerikaiaknak vannak kitalálva. Honnan tudják az én szervezetem igényeit? Hogy tudja megállapítani,hogy nekem mennyi mg vasra van szükségem pl? Hiába mondanám ennek a cikket író dokinak, hogy beállt az ideális súlyom, (fogytam) a bőröm már nem száraz, nem foltos, kevesebb alvás elég, friss, energikus, jókedvű vagyok, az emésztésem is helyreállt.(ahány kajálás,annyi...... wc)... stb
Az orvosokat jobb nagy ívben elkerülni. Félisteneknek képzeli magukat. Tudatlanok. Némelyik segíteni akar tényleg, csak ez azzal a tudással,amit az egyetemen a fejébe vertek nem fog menni. Mert nem tanítják meg az ember működését. Ők azt hiszik,mi csupán test vagyunk. Ami nem látható,nem megfogható nem számít nekik!
flower
Grafomán

Hsz: 786

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. máj. 2., hétf. 17:23

Orvosok, flower jól fejezte ezt ki: "Némelyik segíteni akar tényleg, csak ez azzal a tudással,amit az egyetemen a fejébe vertek nem fog menni. "

Lucza Béla könyvében végig a vegiségot propagálja, még az etikáját is, hogy NE ÖLJ!, aztán a végén jön a fekete leves...csirkéből! Ledöbbentem.
Van ilyen is. (remélem azóta következetesebb lett :) )

A hiánybetegség mítosza az egyik utolsó szalmaszála a hivatalos orvoslásnak, de igazából nincs is. Tudjuk, hogy a természetellenes tevékenységek és választások okoznak problémákat.
Parsifal
Grafomán

Hsz: 946

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2005. máj. 7., szomb. 9:58

Boldogságot!

A test olyan eszköz, ami lehetőséget ad a cselekvésre, ezért nekünk kötelességünk ápolni és gondozni azt.
Ne csak azért együnk, hogy teli legyen a gyomrunk. Ne csak arra törekedjünk, hogy az étel izletes legyen, hanem arra is, hogy az erőt adjon az élethez, s elősegitse bennünk a lelki harmóniát és szeretetet!
Az az étel, amit vonakodva, nem megfelelő, vagyis nem pozitiv tudatossággak főznek, nem lesz tápláló, hiába van benne minden tápanyag.
Nem okoz feltétlenül betegséget, de az egészséget sem mozditja elő.

Nemcsak a megfőtt ételt fogyasztja el az ember az étkezés folyamán, hanem annak elkészitőjének a tudatát is azáltal, hogy a készitő a tevékenysége folyamán a finom fizikális állapotát " bele" közvetiti az ételbe.

Mindig igyekezzünk olyan szeretetteljes állapotban ételt késziteni, aminek következtében saját magunk és társaink érdekében ily módon is javára váljunk mindenkinek.
Boldogsag
Grafomán

Hsz: 1064

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. máj. 7., szomb. 22:45

Mert a test a lélek temploma :wink:
nawesh
Grafomán

HozzászólásSzerző: tami » 2005. máj. 18., szer. 9:58

Visszás dolgok - a visszérbetegségről

Érdemes beleolvasni a cikkbe. Egy doktor írta, van benne szó harisnyáról, gyógyszerekről, meg hogy ne menjünk forró vízbe, mert akkor kitágolnak az erek és még jobban fáj, de...

...egy mondat sincs arról, hogy DIÉTÁZNI kellene.

Forduljon tanácsért kezelőorvosához, gyógyszerészéhez!
tami
Grafomán

Hsz: 666

HozzászólásSzerző: Jablko » 2005. máj. 18., szer. 10:22

Tegnap bekapcsoltam reggel a tévét, gondoltam, "okosodom".
Valami egészség-műsornak álcázott valami ment, Dr. Doktor volt a vendég. Arról volt szó, hogy Mo mennyire élen jár a szív- és érrendszeri megbetegedések tekintetében, sok a hirtelen halál, stb.
Csonka András kérdése a dokihoz: Mit lehetne tenni megelőzésképpen?
Doki: hát nagyon fontosan az omega3 zsírsavak.
Cs: És ezeket hogyan szerezhetjük be?
D: vannak olyan készítmények :evil: , amelyekben koncentráltan fordulnak elő.
Cs: Jó-jó, de ha egészségesen szeretnénk táplálkozni...
D: hááát, a diófélékben. De nem tudunk annyit bevinni, amennyit kellene (miért is nem?) ezért inkább vegyük meg a készítményeket, mert azok koncentráltabb formában tartalmazzákk....
Csonka András szegény erre bambán bámul (kicsit égő volt a helyzet, legalábbis szerintem) és a kamera felé fordul:
- Hát akkor, kedves nézők, jegyezzék meg a kulcsszót: OMEGA 3

Kicsit szánalmas volt. Az egész műsor. Arról pedig SZÓ SEM ESETT, hogy esetleg oka van annak, hogy ilyen állapotba kerül az ember szervezete, és hogy ebben az állati eredetű dolgok a vétkesek. Így soha nem lesz javulás.
Jablko
Törzsvendég

Hsz: 222

ElőzőKövetkező

Vissza: Egészség