Sztupák Szonja - az én vegán konyhám finomsága
Keksz tészta:
Kb. 20 dkg datolya áztatva, kb 5-10 dkg zabpehely, kb. 1 ek. karobpor, pici fahéj és szegfűszeg és kb. 5-10 dkg kókuszzsír.
Ebből egy vizes kanál segítségével lapocskákat formázok egy kizsírozott tepsin (kókuszzsír),megszórom chia maggal, majd beteszem sülni közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt ropogósra sütöm. Közben elkészítem a brownie krémet, mely a következőképpen születik meg:
Krém:
1 rész dió, 1 rész mogyoró, 1 rész áztatott datolya, kakaópor ízlés szerint, ami a legjobb esetben hőkezeletlen
A diót és mogyorót összeaprítom, majd az aprítógépben elvegyítem a többi alapanyaggal együtt.
A kész kekszeket pedig megtöltöm a hőkezeletlen brownie krémmel, s már kész is az egészséges, tápláló és finom csoda keksz!