Hálaadás és ünnep - Hamarosan kezdődik a horror show.

A Civil Rádió vegetáriánus műsorának találkahelye.

Hálaadás és ünnep - Hamarosan kezdődik a horror show.

HozzászólásSzerző: Boldogsag » 2016. nov. 19., szomb. 10:27

Szép dolog az, amikor az emberek nagy sokasága ünnepre készül, s végül ünnepel. Az ünnepek valamilyen formában mégis csak jobban összehozzák az embereket, családtagokat. Ha már a mindennapi élet sodrásában eltávolodtak, netán még ellenséges érzelmekkel viszonyulnak egymáshoz, ilyenkor a felszínre tőr a szeretetnek nevesített érzés. Ilyenkor mindenki élete legfontosabb szerepjátszására koncentrál.

Hálaadás van a Föld egy részén. Lényegében örömteli e hír, mert legalább e napon az emberek hálát adnak Istennek. Ilyenkor legalább eszükbe jut, hogy nem csak kérni kellene, hanem valamit meg is köszönni. Ilyenkor előtör a szeretet. Az a fajta szeretet, amit igen sokféle képen lehet értelmezni. Ladányi Mihály, költő írta egyik versében: „szeretet, szeretet, te adod a világnak a bombázási szünetet” A vietnami háború volt akkor. A szeretet ünnepe alkalmából három napra felfüggesztették a bombázásokat. És ekkor a vietnami ember boldog lehetett – buddhista ország lévén, hogy milyen csodás a keresztény tan.

Szép dolog a hálaadás. Felismerteti Istenhez való függőségi viszonyunk. Hogy tulajdonképpen mindent Ö add a számunkra. Õ adja a képességet is, hogy az adományait hasznosíthassuk életünk folyamán. És nem csak nekünk, embereknek, hanem minden teremtménye számára, légyen az akármiféle testben és élethelyzetben.

Hálaadás ünnepekor a világ egyik vezető országának elnöke, kegyelmet is gyakorol. Azon sok-sok millió pulyka közül, amit megölnek eme ünnep alkalmával, egyet kiemel és megajándékozza az élettel. Az a egy, szerencsés állat élhet nyugalomban valahol, amíg el nem érkezik számára is a természetes vég. A többinek meg – annyi. Idejekorán kell eltávoznia, megismerve a késpengék hűvös éleivel. Bár manapság a vértócsák tengerének vágóhídjain, minden bizonnyal modernebb eszközöket alkalmaznak, így a hálaadó állampolgárok csak megveszik a csomagolt terméket. Nem is tudnak róla semmit, hogy az asztalon lévő - „élelem”- tetem -, nemrégiben keservesen sírt az életéért.

Hálaadás ünnep – szeretet ünnep – köszönet az Úrnak, aki gondoskodik.
Hálaadás – vérfürdővel. Ez kell nekünk?

Ezúton is kérem az Egyesült Államok elnökét, hogy változtassa meg a kegyelem adásának szokásait. Mostantól ne egy pulyka legyen szerencsés, és jogosult az Isten által kapott élethez, hanem mindegyik. Lepje meg a népe minden tagját egy nemes gesztusom alapuló törvényi rendelettel – legyen a Hálaadás ünnepe a szeretet böjtjének ízeinek kóstolgatására való alkalom.
E rendeletével minden bizonnyal az emberiség nagyjai közé fog emelkedni. Ezt garantálja a sok millió pulyka örömkönnyeiből létesült szeretet óceán, mely hasznosabb, mint vérükből keletkezett véróceán.
Turkey-Farm.jpg
ann.jpg
Avatar
Boldogsag
Grafomán
 
Hsz: 1064
Csatlakozott: 2005. ápr. 21., csüt. 0:00


Vissza: Kanál forradalma

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 12 vendég

cron