Ló testvéreink

Állatvédelelm, akciók, tüntetések - Állatkinzás, állatok jogai - Vegetáriánus állatetetés

Ló testvéreink

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. dec. 17., szomb. 16:32

Dátum: 2007. december 30. vasárnap, 05:50 Küldte: nawesh

Csodaszép állat a ló. Nemes, szép, méltóságteljes...Olvastam egy írást a lóvágóhidakról. Csodaszép állat a ló. Nemes, szép, méltóságteljes...

http://allati.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=35304 Ajánlottak egy honlapot is

http://www.savedahorses.com/

borzalmas képekkel.

Egy statisztika ragadta meg a figyelmem. Az Egyesült Államokban mennyi lovat küldtek vágóhídra 1989-2004 között. A másfél évtized alatt a valaha volt lovas nemzet képes volt vágóhídra küldeni több, mint 2 millió lovat!!!

Még mielőtt az ember egyáltalán Amerika földjére lépett volna, létezett egy ősló a kontinensen, mely kihalt. A születet amerikaiak, az indiánok http://www.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=35185 így gyalogosan élték életüket.

Az első lovakat a spanyol gyarmatosítók hozták magukkal. Néhány ló elszabadult, elvadult és a musztángok gyorsan benépesítették a prérit. A síksági indiánok pedig felismerték a ló ás az ember mozgékonyságát.

Az indiánok értéknek, barátnak, társnak tartották a lovat. Csak nagy éhínségek idején ették meg.

A lovat, a kor autóját használták az angolszász hódítók is. Ha szükségét érezték, lemészárolták a musztáng méneseket. S biztos, hogy a vágóhidak megjelenésétől kezdve fogyasztották is a lóhúst. De a 2 milliós szám nagyon magas volt... Merthogy jelenleg tilos http://www.kitekinto.hu/cikk.php?cikk=2735&s=tags a lovakat levágni az Egyesült Államokban.

Helyette megteszik ezt Mexikóban...

Aki látta a Megetetett társadalom c. filmet, lehet elképzelése arról, mi zajlik a vágóhidakon. Mert végső soron mindegy, hogy ló, tehén, csirke, birka, vagy sertés kerül a kés alá: gyilkosság mindegyik!!!

Persze nálunk is lehet kapni lókolbászt. S az alábbi honlap http://lomentes.mlap.hu/ tanúsága szerint a magyar ember ugyan ló hátán érkezett (vissza) a Kárpát-medencébe, de jelenleg inkább csak a gyomrába szereti tudni a lóhúst. Legalább húsz helyen hozzásegítik a lóhús fogyasztókat a termékhez...

Undorító...
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Állati jogok

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron