80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. dec. 11., csüt. 14:41

Még pár apróság:

Már próbáltam a szójaizolátumot, biztos nem a legegészségesebb de szerintem volt hatása. 8) (az ára meg szinte verhetetlen, kb. 3-4 forint 1g fehérje)
Viszont az ilyen porokat nem tartom hosszútávú megoldásnak, komolytalan az az étrend ami ilyen "mesterséges" kiegészítők nélkül nem működik rendesen.
(és szerintem hasonlóan "komolytalan" az is -amit már említettem- hogy amikor a vega testépítők azt mondják, hogy nem számít annyira a fehérje, meg nem kell állati fehérje, közben meg kanálszám eszik a különféle növényi fehérjekivonatokat, akkor már majdnem mindegy, lényegében ugyanazt a fehérjét/aminosakat megeszik csak másból)

Cef, a hajdinának még megvan az az előnye is (más gabonákhoz hasonlóan), hogy egységnyi kalóriára jelentősen kevesebb rostot tartalmaz mint átlagban a gyümölcsök/zöldségek, és így ugyanannyi energiából több tud felszívódni. (nem beszélve arról, hogy a hőkézles, a káros hatásai ellenére is könnyebbé teszi a rostok megemésztését, mi meg ugye eleve a sokkal nehezebben emészthető nyers rostokkal akarunk megbirkózni)
Szerintem rajtunk az is segítene valamennyit, ha kicsit csökkentenénk a rostmennyiséget, és a kevésbé édes gyümölcsök, ill. zöldek egy részét lé formájában fogyasztanánk. (ezt a fajta "rásegítést" több nyersevőnél is láttam)
Persze kell a rost, de nálunk már túl sok is lehet. Példálózhatunk a csimpánzokkal, hogy mennyit megesznek, és ahhoz képest sehol sem vagyunk, csak nézzük meg azt is, hogy honnan jöttünk.

"Realistább" becslések szerint, hogyha az anya élete nagy részében (már a gyerek születése előtt is) vegán volt, akkor a vegánul felnövő gyereknek már van esélye arra, hogy a beleiben (leginkább a vékonybél alsó szakaszában) jelentősebb mennyiségű b-12 termelődjön, és az így megtermelt vitamint tudja is hasznosítani. Úgy is mondhatnánk, hogy ehhez már eleve egy "jobb genetikával" kell születni. -nagy valószínűséggel nem egy "egygenerációs" mutatvány.
Ezt csak azért hoztam ide, mert könnyen elképzelhetőnek tatom, hogy a sok NYERS rostot (és a nyers növényi fehérjét is) rendesen megemészteni tudó bélflóra kialakulássá sem egy rövidtávú dolog.
Bragg amúgy jó dolgokat ír, de az általa ajánlott étrendmintákat elnézve ilyen "szélsőségre" :hmm: talán még Ő sem vállalkozna. :roll:

A "kísérleteddel" kapcsolatban jut még eszembe, hogy az erőltettet kajabevitelt nem éppen tartom szerencsésnek. (bár gondolom ez Nálad is csak ritka eset :) )
A nyersevőknél szerintem nem az a fő gond, hogy nem "erőltetik" a kaját, hanem hogyha éhesek, gyakran akkor sem esznek, illetve ha esznek is, nem ritkát olyat amitől aztán továbbra is ottmarad az a bizonyos "hiányérzet". -akár az említett túl sok rost, vagy a magas víztartalom miatt is. (pl. 1,5 kiló alma is 600 kalória, meg 10 deka gabona, 4-5 deka hüvelyesssel, 20g olajos maggal is kb ennyi, a különbség mégis minden szempontból nagyon jelentős)
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: cef » 2014. dec. 11., csüt. 23:27

Sziasztok!

A hajdina meg lett főzve, előtte pár órát duzzasztottam, így csak kb 15 percig főtt. Kíváncsiságból ment, de bejött a hozzá társított elmélet.
A szójafehérje, a lédig az ipari hulladék, a tofu legalább ízletes, gmofree, és kényelmes volt.

Ma csodás mókás dolog történt:
Hazafelé a buszon rendszeresen átalszom az utat, viszont ma 2x is arra ébredtem, hogy púztam egy rettenetest :D
Még jó, hogy nem volt szaga, és a környékemen vagy más is aludt, vagy a tapifonnal babrált zenét hallgatva:)
Oka: banán-jégsali-karob-füge - vagyis a sok emészthetetlen rost, amit az elemózsia tartalmazott.
Egy ideje préselve mentek a gyümi/zöldek, a banán meg csak magába, és a korábbi időkre jellemző felfúvódás és gáztermelődés és kibocsájtás mértéke erősen apadt - ez is csak a bélflóra elméletet támasztja alá.

A búzafűlé fehérjetartalma azt mondják kb 20-25%, de ebből nem tudom, hogy tömeg, vagy kalóriaszázalék. A példaként leírt 5g az biztosan tömeg%, csak az esszenciális aminosavak tömege, emellett ott a többi, azokról nem találtam infót. Ha a mateknál maradunk 500ml kb 50g fehérjét tartalmaz, a valóságos értéket talán le lehet modellezni vele. Ennyi, meg a gyümik és egyéb zöldek fehérjetartalmával már vígan roboghatunk a bizonyos vibrantság felé, talán még azt gondoljuk át is éljük párszor:)
Régebben olvastam egy Ann Wigmore cikket, abban megemlíti, hogy ez a "szent grál" - de nem találom:( pedig úgy emlékszem részletesen boncolgatja a dolgot. Nekem pl elég jó referencia a hölgy a honnan-hova lehet eljutni vonalon.
A bárki visszagördül a fórumban, megtalálja egy böjti tapasztalatokról szóló posztomat, ott az első napon sikerült kitekerni azt a kb 500ml-t (aztán a masina off:). Később már a turmixgéppel szerintem nem jött ki olyan minőségben, de mint írtam nem történt fogyás, még munka mellett sem.
cef
Írogat

Hsz: 159

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. dec. 12., pén. 16:49

Sok mindent kitárgyaltunk már (fehérje, kalória, búzafűlé, rostok/"rostos pukkantások" :) , levek miegymás) mondhatnám nincs más hátra mint előre. :) "A puding próbája az evés" -aztán majd meglátjuk, kinek hogy jön be, mennyire felel meg az igényeinek. :roll:
De továbbra is az a véleményem erről az egészről, hogy bármit is választunk, ezen a "szinten" már minimálisak az étrendek közti különbségek. -már ami az "egészségkárosító" hatásokat illeti.
És azt is figyelembe kell venni, hogy a nagyobb fokú "szigorítással" nőhet az esetleges hiányok kockázata is, tehát hiába zártunk ki minden "rossznak" gondolt ételt, ha közben meg "űr" mard helyette. (az csöbörből-vödörbe) -szóval csak figyelmesen. :roll:
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. dec. 12., pén. 18:22

Helló!
Csak azért írom ide a tapasztalataimat, mert eddig ugyanez (vagy majdnem) másképpen hatott.
Szóval: egyik este tettem egy próbát, hátha meg tudom enni a diót anélkül, hogy az ízületeim bedagadnának. Azt is tudni kell, hogy már a hideg első suhintásánál rögtön bedagadt a jobb kezem ujjainak középső ízülete, de lassanként visszahúzódott. Ettől függetlenül érzékeny volt. Ez pedig az az időszak, amikor megfordulhat a dolog, inkább a rosszabb irányban. Azért tettem a kísérletet, mert ebből kiderülhet, hogy mit tesz az olajos mag. Eddig csak 3 nap próbáltam este, de a dolog nem annyira egyszerű:
A Nap kenyér (a mumus) pirítás nélkül, repceolaj, jó sok alga, és ezzel együtt a dió, mandula. Vártam másnap, hogy romoljon a helyzet, de nem tette. És most vagyok a 4-ik napon, hogy megint megpróbáljam, most már mákot is teszek a ki tányérba az 1 szelet kenyérke mellé.
Persze, most jön az elmélet, amit nem szerettek:
A kenyér (komplex, könnyen emészthető fehérjék, köztes cukrok, B12, minden B vitaminnal együtt), és a wakame, újabb aminosavak (komplex táplálék), omega3, további B vitaminok, B12 (!) és sok más vitamin, repceolaj szintén omega3, és a dió, amiben megint van valamennyi omega 3, de azért az omega9 is ott van, viszont talán az omega3 mennyisége együtt olyan, hogy a gyulladás már nem tud beindulni. Egyúttal egy kicsit felmelegedtem, és tényleg nem fáztam, pedig elég hideg volt reggel is. A kenyér ebben az esetben valószínűleg a katalizátor szerepét töltötte be, és a tapasztalat azt mutatja, hogy ez így együtt elég jól működik. Előtte fél órával pár parit is ettem. Az általatok igényelt fehérjemennyiség is elég jól összejött. De ti ezt jobban ki tudnátok számolni...
Aludni teljesen jól tudok azóta, és többet egyszerre, mint korábban, kb 4 órát. Hát így állunk. A dolog meglehetősen érdekes, de még a folytatásban bármi kiderülhet. lehet, hogy csak kúraszerűen tudom csinálni. Eddig az olajos magok a korábbi áztatós, mindennapos esti evés után elég sok nyálkát csináltak, ez a párosítás viszont ezt teljesen kizárta. Már azt hittem, az összes diófát ki kell vágnom... Kettőt már így is kivágtam, mert a fagyzónában voltak.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. dec. 12., pén. 19:22

Szia Gábor!

Akkor jól kigyúrtál fehérjével. 8) -még, hogy alig eszel fehérjét. :) (az alga tömegének több mint fele fehérje, ezt nem is számoltuk bele a fogyasztásodba)
És mááákot is ettél? :) -csak mert eddig mintha tiltólistán lett volna szegény mák is. (talán rád is hatott a sok jó tulajdonsága amiket mostanában olvashattál :wink: )
Na de a lényeg, hogy örömmel olvasom a pozitív fejleményeket. -hogy azért mégsem olyan nagyon rosszak az olajos magok ha az ember jó "párosítással" eszi. (már csak azt nem értem mit keres nálad este a dió, amikor sötétedés után semmit. :hmm: főleg nem ilyen nehezet, na de edd csak nyugodtan, bocs, csak kicsit kekeckedtem :) )

Az úgynevezett magjoghurtokat ismered, vagy próbáltad már?
Mondjuk 5-10 dekát beáztatunk, majd kevés vízzel leturmixoljuk, hogy jó sűrű legyen, aztán a végén még beleturmixolunk 1-2 kapszula probiotikus bélbaktériumot. -persze kapszula nélkül. (pl. protexint)
Aztán egy éjszakára melegen hagyjuk "dolgozni".
Utána -ha minden igaz- hűtőben 1-2 napig eláll.
Kicsit besűrűsödik, és savanykásabb íze lesz, ahogy a tejsavbacik "átdolgozzák", s talán így még könnyebben emészthető is.
Akit érdekel esetleg próbálja ki.
Vannak akik ajánlják ezt fajta eljárást, viszont olvastam ellenvéleményeket is, hogy esetleg negatív hatásai is lehetnek ez ilyen fajta erjesztésnek/savanyításnak. (esetleg más is elszaporodhat bent) -na de ezt már mindenki döntse el maga, hogy jó-e vagy sem.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. dec. 13., szomb. 11:44

Szia Ratti!
Igen.
Már tapasztaltam, hogy a mák tényleg nem jó. Jött a nyálka..
Azért kísérletezem, mert én már olyan vagyok mint a legérzékenyebb szenzor, aki ezt nem így tapasztalja, és esetleg van egy hasonló genetikai problémája, tanulhat belőle. Az efféle immun-problémák, gyakran (sőt!) fehérjeproblémák is. Lehet, hogy hiány, lehet, hogy többlet olyasmiből, ami beindítja a reakciót. De a dolog azért nem ilyen egyszerű, mert gyakran vár egy kicsit, aztán 3x erősebben csap le. De eddig ok. Az, hogy este 6 után eszünk-e összefügghet azzal, hogy mennyi jutott be nappal, és, hogy mennyi tartalék vagy felesleg van. Nálam ez utóbbiakból szinte semmi. Emellett, ha valami marhaságot csinálok, gyorsan helyrehozza a testem, mivel már a tisztulás villámgyorsan és tökéletesen zajlik. Éppen az a huncut, hogy az immunjelzések csak a helytelen dolgokra való természetes reakciók. Ez az "átlagvilágban" "gyógyszerekkel" - lásd drogok és hormonok...- "gyógyítható" (?). Az élet felér egy sokéves egyetemi tanulással, vagyis így kéne felfogni. Igaz, hogy én vagyok, akik mindent megmagyaráz, és ezt mások nehezen tolerálják, de ennek az ellenkezője is elég ostoba, mikor hagyjuk, hogy megtörténjenek a bajok, legfeljebb imádkozunk kettőt... Lehet, hogy így sokszor melléfogok, de azt is észreveszem és korrigálok.Egy igen lényeges elemmel bővült a napi színskála: bejött az otelló must. igaz, hogy idén egy kicsit savanykásabb, mert sok volt az eső és kevés a nap, de akkor is igen zamatos, mert eredeti és nem kezelt forralt, mérgezett stb. Ráadásul több lett annak, akitől veszem, és talán a savanykássága miatt lényegesen olcsóbb is. Gyakorlatilag annyira komplex, hogy ha reggel (hajnalban indulás előtt) megiszom 1 decit, 2 óra hosszat nem kell lecsapolnom a vesémet (elég diszkréten fogalmaztam?). Vagyis nincs az "Estély habfürdővel" effektus. Egyszer- ha már ezt firtatom - Szombathelyre mentem és középtájon elkapott az inger, és azt hittem beledöglök, végül sikerült valahol kiugranom, de már csak a célban... Ez párszor előfordult Pestre menet is, de a must óta már nincs semmi gond, de fontos, hogy csak 1 deci legyen. Szóval ez a (majdnem)komplex (héj és mag nélkül..) étel/ital nagyon fontos része a téli étrendnek. Egyébként meg ha a fent leírt étrend-kiegészítő étrend... bejönne, akkor meg volna a téli megoldás. Ez nyáron nyilván nem igen passzol, mert akkor inkább a hűtés fontos. De emellett még mindig van egy aggályos pont: lehet, hogy olyan lerakódások keletkeznek, ami megint a "nátha" nevű természetes megoldást váltja ki. Valahogyan nem vagyok képes becsapni az okos testemet, aki azt ordítja a fülembe: Vissza a gyökereidhez! Az én esetemben a viking, vagy a hajós élet volna, de ezek csak a légzőgyökereim, inkább az őserdő vagy gyümölcsös szubtrópus kéne...Viszont nem bírom itt hagyni a a hegyeket, vizeket és a kontinentális erdőket. Bár, lehet, hogy az éghajlat fog eljönni hozzám.. Hm.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: cef » 2014. dec. 13., szomb. 23:11

Sziasztok!

Stoner!
A mustba préselj bele búzafű (vagy más hasonló pl útifű) levet. Az az igazán komplex és ütős:) Az arány nyugodtan lehet 1:1.
Amikor szőlőszezon volt egykétszer megcsináltam, igaz nem nagy mennyiségben, mivel csak kézi préselő áll rendelkezésemre.

Egy idézet:
"Akár csak egy aminosav hiánya is allergiát, kevés energiát, renyhe emésztést, gyenge ellenállást a fertőzésekkel szemben és idő előtti öregedést eredményezhet. És ha valamilyen módon újra bekerül a szervezetünkbe ez az aminosav, ugyanolyan könnyen a tünetek teljes visszafordulását eredményezheti. Ha kielégítő az aminosav-ellátás, azonnal érezzük, mi a különbség az éppen csak elfogadható egészség, minimális energia, valamint az elevenség, szellemi tisztaság és a bacilusoknak és más mikrobáknak való ellenállás között."
cef
Írogat

Hsz: 159

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. dec. 14., vas. 8:49

Gábor!

Ahogy olvasom, amiket pl. a magokról írsz, néha olyan érzésem van, hogy a régebbi rossz élményeid miatt már van benned egy adag félelem is az ilyen olajos magokkal kapcsolatban, és ez pszichésen még tovább ronthatja a helyzetet, ami amúgy esetleg már nem is lenne annyira rossz. :roll: S talán már "önigazolásként" is várod, hogy megjelenjenek a tünetek, s addig-addig amíg csak találsz valamit, hogy mi miért nem jó. Elnézést ha tévedek!

Ami a hiperérzékenységedet illeti, ez valóban jelzés lehet mások számára is, hogy mi a jó és mi kevésbé, de nem biztos, hogy annyira szigorúan kellene venni.

Például ha valakinek -mondjuk úgy- genetikailag nagyon érzékeny a bélrendszere, és már egy minimális nyers rost is komoly problémát jelent számára, akkor az utalás lehet arra, hogy a sok nyers rosttal másnak is érdemes módjával bánni, viszont ez nem jelenti azt, hogy az a jó, ha teljesen el is hagyjuk.

Másképp fogalmazva, ha a Te "házadnak" olyan érzékeny a teteje, hogy már pár csepp esőtől is beázik, akkor jogos, hogy igyekszel távol tartani a felhőket, de ez még nem jelenti azt, hogy az eső "rossz", ettől egy "átlagos" ház még nem fog ettől beázni. Persze egy nagy vihar már kárt tehet benn, pont ezért kell a jót is csak mértékkel.

Továbbá lehetne még rangsort is felállítani az ételek közt pl. emészthetőségileg, amiben az olajos magok elég hátul szerepelnének, de ha a legkisebb negatív tünetet okozó kaját is elhagynánk, akkor jó páran még zöldeket sem ennének. (pl. a salátákhoz képest a legenyhébb hagymafélék is okoznak tüneteket) És azt is érdemes figyelembe venni, hogy mit mikor eszünk, mert az emésztőrendszer sem egyformán működik a nap folyamán. Pl. egy alma akár egész nap fogyasztható, de sok dióféle, sőt még a banán is már kevésbé jó estére.

Az olajos magok esetünkben ezért is problémásabbak, mert napközben a sok gyümölcs közé elég nehéz beilleszteni, estére meg ugyebár nem az igazi. (ha napközben van, illetve lenne valami tartalmasabb, jól párosítható a magok mellé, akkor már kevésbé jelent gondot)

(a must meg "tömény cukor" nem csoda, hogy megfogja a pisit :) )
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. dec. 14., vas. 17:46-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. dec. 14., vas. 9:21

Szia Cef!

Ha jól emlékszem a "búzafüves" könyvből van az idézet. -nagyon egyetértek vele.

Pl karnitin, glutation is két nagyon fontos anyag, nélkülözhetetlen az emberi szervezet jó működéséhez.
Ugyan nem esszenciálisak de esszenciális aminosavakból állítjuk elő. (metionin/cisztin, lizin) Vagy így hirtelen említhetném még a fenil-alanint. (pl. ízületi gyulladások esetén is segíthet)

Ennek a nagy "fehérjeellenességnek" meglett az az eredménye is, hogy sokan már teljesen paráznak a fehérjéktől, úgy, hogy közben nem is tudják miről mondanak le. -és könnyen lehet, hogy már pont a hiány okoz problémákat és nem többletbevitel. Nem a mi "kis" növényi fehérjéinktől kell félni, hanem a mindennapokban megszokott jóval nagyobb (főleg állati) menyiségektől.

Csak mit érdekességet mondom:
Ugyebár elegendő kalória nélkül (főleg ha sportolunk is közben) a fehérjék egy része is energiatermelődésre fordítódik, ami tovább növelheti a felhasználható fehérjék hiányát.
Lényegében megfordítva is igaz, elegendő fehérje nélkül viszont a bevitt kalóriákat sem fogjuk tudni jó hatásfokkal feldolgozni.
"Azt mondják", hogy a kevés fehérje okozhat nagyobb éhségérzetet. (ebben belejátszhat a rosszabb energiahasznosítás is)
Továbbá a szükségesnél kevesebb fehérjebevitel több szénhidrátfogyasztást igényelhet. -az elmondottak miatt is. (de itt nem csak arról van szó, hogy mondjuk 25 g fehérje helyett eszek 25 gramm szénhidrátot)
Tehát kéz a kézben jár a két dolog.
Minél több részletet megismerek, annál inkább úgy gondolom, hogy a 811 -finoman szólva- elég "könnyelműen" kezelte ezt témát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. dec. 14., vas. 17:46-kor.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. dec. 14., vas. 10:20

Cef!

"Adok" még egy kis csemegét. :)
(régebben már többször belinkeltem, de hátha még nem találkoztál vele)

Egy-két dolgot kiemelnék belőle:
Írogattam már ama észrevételemről, hogy szerintem nem a legszerencsésebb a zöldek és gyümölcsök olyan fokú összekeverése mint amit mi a turmixolás során művelünk. -illetve csak annyit keverjünk bele amit nagyon muszáj.
Mivel ha belegondolunk két telésesen különböző dologról van szó, s ha külön ennénk akkor valószínűleg az emésztésük is nagyban eltérne.
Mások is szokták írni, hogy egy nagyobb "kotyvalék" tovább kitart, ami persze lehet jó is, de lehet, hogy pont azt jelzi, hogy az emésztőrendszer kénytelen többet vacakolni vele.
A fehérjét és szénhidrátot ugye nem a legjobb együtt enni, s talán nem véletlen, hogy a természet is külön csomagolta nekünk ezt két fajta összetevőt, levelek és gyümölcsök. (bár az is lehet, hogy úgy gondolta, hogy itt ez kettő és úgy eszitek ahogy akarjátok :roll: )

Na de mindegy, a lényeg, hogy a cikk is említi a dolgot, kitérve arra is, hogy a fehérjék/aminosavak felhasználhatóságát is nagyban ronthatja egy rossz párosítás.
Bár külön nem részletezi, hogy mit ért konkrétan zöldségek alatt, levél vagy más is a gyökereken kívül (sajnos fordítóval olvastam, ebből nem igen derül ki) de kíváncsi lennék Neked mi jön le ebből? (illetve Gábornak :) vagy bárki másnak)

És talán érdemes lehet meggondolni azt is amit a zsírokról ír. (nem konkrétan a kókuszszír, hanem úgy általában) :hmm: Nem kell túlzásba vinni, de ugye a 811 erről is majdhogynem azt írja, hogy minél kevesebb annál jobb.

És egy kis ráadás.
Szóba került a sárgarépa (lé) is. -talán nem véletlenűl. :hmm:
Ha hihetünk a kronométernek, a kifejlett sárgarépának (nem a "bébirépának") az aránylag kevés fehérjetartalma ellenére olyan esszenciális aminosav összetétele és mennyisége van (egységnyi fehérjéhez viszonyítva) , hogy ehhez képest még a búzafű is -mondhatnánk- kutyafüle. -már ha valóban igazak a számok, és nem csak elírás, vagy elmérés. (mielőtt még korán örülnénk, azért érdemes ennek jobban utánajárni)

http://translate.google.hu/translate?hl ... rev=search
(nem tudom, hogy jelenleg pontosan, hogy él, hogyan táplálkozik, de Ő már a nyers időszaka előtt is "bádibilder" volt, úgyhogy azért nem lesz olyan könnyű leutánozni 8) )
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Dóra » 2014. dec. 14., vas. 18:14

Tényleg érdekes, hogy jó-e a gyümölccsel párosítani a zöldeket? Lehet, hogy csak azért találták ki, hogy a nem túl jóízű leveles zöldeket édessé "varázsoljuk". Én is gondolkodtam rajta, vajon előny-e az, hogy a zöldturmix emésztése tovább tart és tovább ad teltség-érzetet, mint a sima gyümölcs magában. Nem inkább az lenne egészséges, hogy könnyen-gyorsan megemésszünk valamit és utána jöhet a következő adag? Így inkább csak összeerjednek és ami a hosszabb jóllakottságot okozza, az már egy zavaró elegy.
Dóra
Írogat

Hsz: 105

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2014. dec. 14., vas. 20:52

Gabi bától annak idjén kérdeztem de nem jött rá válasz.Ugye nyomatja a wakame algát,de van olyan készítmény( tudom sokan nem szeretik ezeket) amiben 4 alga ( imune)van benne,Én is nyomattam anno most megint elkezdtem nem lenne esetleg célszerűbb evvel megszórni aa cuccost?

http://wellstaralga.com/hu/alga/23-wellstar-imune

Iletve reggelnte nyomatom a búzafűvet frisen préselm reggelente kb 0,5 dl nyomok belőle,de igazából az alga tönkreveri minden téren a búzafűvet nem?Igazából azon filózom milyen olyan cuccos van amibe minden benne van,a mai technika mellett természetes úton meglehet már mindent csinélni.Egyik lenne ez a 4 alga keveréke 4000 féle cucc van benne,de mi az ami ebben nincs és másban benne van? esetleg egy ilyen?:

http://flavin7-termekpatika.hu/?modul=s ... etes=45777

Na ami ebbe nincs benne meg az algába az hol a bánatba van,árat most nem kell nézni mert neem az alényeg hanem a hatás?!!!!
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. dec. 15., hétf. 12:03

Szia Ratti!
Elmentettem a fordítást. Igazából csak azt írja, ami alapvető, de vannak (még nem olvastam végig teljesen) dolgok, amik érdekesek, pl a telített zsírok (kókusz, pálma stb.) sokkal nehezebb emészthetősége és a lerakódások. A mérgek is főként a zsírokban raktározódnak, és csodálom, hogy a kókuszolajat a könnyen távozók közé sorolja. Miközben a vércsoport alapján a kókusz senkinek sem jó, és itt már írtam arról a túlélő sztoriról, mikor egy pilóta alig maradt életben mert hetekig csak kókuszon élt, és kis híján belehalt. Ez extrém, de mutatja, hogy mi a jó mi nem. És, hogy tényleg senkikek sem jó. Annak idején... mi vettük és a kókuszvajat rendszeresen, kókusztejet is használtuk. De nem éreztem, hogy jobban feldobott volna mint bármi más. De akkor még sütöttünk is stb. De ezt csak nyersen fogyasztottuk. Egy dolog, hogy kevertük mindennel... Szóval, ezt is meg lehet próbálni, mert ha az a fontos, hogy maradjon valami rajtunk, akkor ettől biztosan marad is, de ezt is csak nagy figyelem mellett lehet csinálni. A papaya enzim trükk is lehet, hogy érvényes. Próba dolga. Ez a gyerek erre tett fel mindent és úgy tűnik megy neki. Meg kéne nézni ma, mikor azért már 7 év eltelt, ha jól látom a dátumot.
A levelek és a gyümölcs. A majomnak jó ez a párosítás. Igaz, hogy mi már... nem vagyunk majmok, úgy is nézünk ki.... Mármint az erő és fürgeség. "fű gyümölcslevek" -ezt olvasom a lapon, és ez megerősíti, hogy a levél megy a gyümölccsel.
A durián is biztosan szuper, és az algák láthatóan fontos kiegészítők. De fontos még az életkor is, bár nem tudom, mennyi idős a gyerek, lehet akár 35 is. Az is tanulságos, amit a gyermekéről ír, mivel az a hamis híresztelés, hogy a nyersevők nem tudnak gyereket nemzeni... De tudnak, már ha nem elég fáradtak a sok edzéstől...
Ja és a sárgarépa... Lajos atya étrendjében is főszerepet kapott a leve. Már annál is inkább, mert így a rostja nagy része nem kerül be, ami viszont a fehérjék oldaláról esetleg hiány.. De ha valaki bírja, marja!
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2014. dec. 15., hétf. 12:31

Laci!
Nem tudom, mi értelme lenne egy dologba mindent belenyomni...?
Éppen az a lényeg, hogy sok oldalról, természetes módon épüljön a test. Az alga azért fontos, mert én(spec) nagyon ellenzem a konyhasót, képtelen vagyok tolerálni. De aki él vele, telítve vannak a sejtjei és nem érzékeli rossznak, viszont mindent tönkretesz, amit amellett csinál. Sok év alatt történik ez és mikor már késő elég nehéz valamit tenni ellene.
De az algák ezt is helyreállítják. A spirulina is sós ízű, és kellemes, de vannak olyan algák is, amik igen rosszízűek, és minek enne az ember olyat, ami kellemetlen? Nekem ez a kis recept bejött. A tegnapi eset is tanúsítja. Este már tíz percenként ürítettem, és késő volt , 11 óra. Mondom magamnak: későn értünk haza, és 9-kor már nem akartam megenni a szelet kenyérkét algával, pár szem dióval, és most ez van... Ezért felkeltem (a szoba is kihűlt mert, mikor elmentünk koncertre, 5-kor lezártuk a kályhát.), és bevágtam a gyógymenüt. Igaz, hogy szabálytalan, de a negyedóránkénti felkelés is az. Azután - mivel valóban késő volt - volt egy kis torokkaparás is, de, mikor végül 1 felé elaludtam.... reggel háromnegyed nyolckor ébredtem... Talán egyszer kellett közben felkelnem.. Ez már jobb. Szóval vannak trükkök, és talán ebből is lehet tanulni valamit. Amit a komplexitásról írtam, az úgy tűnik működik. Ann Wigmore csak 2 órát aludt... igaz, hogy most egy kicsit lassú vagyok , ami a mély alvás miatt is lehet, de néha elmegy ez is. Már a fene se tudja, mi a jobb a testnek. Azért az is tény, hogy az ember elkényelmesedett, és mindennek van valami oka és értelme, ha az ember ezt jól agyba vési , akkor az is lehet jó, ami kényelmetlen...(?)
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2014. dec. 15., hétf. 14:39

A zöldturmixot szerintem is a kényszer szülte.
A legtöbb embernek sem kedve, sem étvágya, sem ideje, sem "rágókapacitása", sem pedig megfelelő emésztőrendszere (bélflórája) nincsen ahhoz, hogy nagy mennyiségű zöldet minden gond nélkül csak úgy megegyen. -mint a "rokonaink".
Lehet, hogy láttak már majmot aki levélbe csavart banánt eszik, de ez egyrészt mesze van a turmixtól, másrészt madárfiókát evő majmot is láttak már. -akkor abban is utánozhatnánk.
Hasonló a helyzet a túlzott "vizezéssel" is. (ami fehérjeemésztést illeti)
Pl a hígabb a magtejek sem tűnnek igazán szerencsésnek. -leszámítva azt, hogy esetleg finom. (hacsak nem valamilyen nagyon száraz kajával eszük/isszuk együtt)
Ha beáztatott magot jól megrágva magában eszünk (vagy valamilyen pástétom formájában, zöldekkel) akkor oké, de ha erre ráborítunk egy pohár vizet akkor a gyomor nem biztos, hogy örülni fog. -a magtej is hasonló.
A kisgyerek gyomrában van még egy kimotripsznin nevű anyag amitől kicsapódik a tej (anyatej) "túros" állagú lesz (a víz is nagyrészt különválik) és így a gyomor könnyebben meg tudja emészteni. -e nélkül lényegében elfolyna, félig emésztetlenül. (csak zárójelben jegyzem meg, hogy a különféle fehérjeporokat fagyasztó átlagemberek is panaszkodnak olykor az ilyen porok nehezen emészthetőségére, igaz, hogy ezek már inkább könnyebben emészthető fehérje peptidek, és nem olyan komplett aminosavláncok, de a túl vizes közeg itt sem szerencsés)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára RAtti 2014. dec. 15., hétf. 19:06-kor.
RAtti
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10