Kevesen ismerik a nyers zöldek gyógyító erejét. Pedig ezek a turmixok nemcsak egészségesek, hanem finomak is lehetnek. A mindennapjaink részei kéne hogy legyenek.
Amikor legtöbször a zöldség turmixokra gondolunk akkor valami rossz ízű lötty képe jut eszünkbe, ami állítólag egészséges, de nem szeretjük. Azomban ez lehet másképp is. Zöldek és gyümölcsök turmixolásával értékes reggeli italt nyerhetünk.
És hogy miért is jó zöld turmixokat inni?
-több zöldet tudunk bevinni a szervezetbe
-több élő enzim
-több vitamin, ásványi anyag
-több antioxidáns
-erősíti az immun rendszert
-megtisztítja a belső szerveket
-nagyon könnyen emészthető
Nézzünk pár jótanácsot!
1. A turmixba leveles zöldön, gyümölcsön és tiszta vízen kívül ne kerüljön más összetevő! Miért is? Mert a leveles zöldek a leggazdagabbak a tápanyagokban és gond nélkűl társíthatóak a gyümölcsökkel!
2. Tatsuk szem előtt az egyszerűséget! Egyrész tisztább színeket kapunk másrészt, ha sokéle zöldet és gyümülcsöt turmixolunk akkor kioltják egymást! A legkíválóbb ízeket is akkor kapjuk ha kevés összetevővel dolgozunk, viszont a varriációk végtelenek!

3. Tarts szem előtt a saját határaidat! A szervezetnek hozzá kell szoknia a nyers és zöld ételekhez. Ezért fokozatosan növeld a turmix mennyiségét és a benne lévő zöld arányát. Kezdetben a gyümölcs legyen min. 60% majd csökkentsd a leveles zöldek javára!
4. Cserélgesd a zöldeket a turmixban pl. kelkáposzta, spenót, zellerszár, petrezselyem, sóska, stb. Erre azért van szükség, hogy többféle tápanyagot megkapjon a szervezet és ne legyen egyoldalú.
Végül egy kedvcsináló kép, JÓ ÉTVÁGYAT!
