Oldal: 1 / 1

Zöldturmixok az egészségért!

HozzászólásElküldve: 2012. feb. 28., kedd 9:43
Szerző: giyandeva
Dátum: 2009. február 18. szerda, 00:05 Küldte: giyandeva

Kevesen ismerik a nyers zöldek gyógyító erejét. Pedig ezek a turmixok nemcsak egészségesek, hanem finomak is lehetnek. A mindennapjaink részei kéne hogy legyenek.

Amikor legtöbször a zöldség turmixokra gondolunk akkor valami rossz ízű lötty képe jut eszünkbe, ami állítólag egészséges, de nem szeretjük. Azomban ez lehet másképp is. Zöldek és gyümölcsök turmixolásával értékes reggeli italt nyerhetünk.


És hogy miért is jó zöld turmixokat inni?

-több zöldet tudunk bevinni a szervezetbe

-több élő enzim

-több vitamin, ásványi anyag

-több antioxidáns

-erősíti az immun rendszert

-megtisztítja a belső szerveket

-nagyon könnyen emészthetőNézzünk pár jótanácsot!1. A turmixba leveles zöldön, gyümölcsön és tiszta vízen kívül ne kerüljön más összetevő! Miért is? Mert a leveles zöldek a leggazdagabbak a tápanyagokban és gond nélkűl társíthatóak a gyümölcsökkel!2. Tatsuk szem előtt az egyszerűséget! Egyrész tisztább színeket kapunk másrészt, ha sokéle zöldet és gyümülcsöt turmixolunk akkor kioltják egymást! A legkíválóbb ízeket is akkor kapjuk ha kevés összetevővel dolgozunk, viszont a varriációk végtelenek! :D3. Tarts szem előtt a saját határaidat! A szervezetnek hozzá kell szoknia a nyers és zöld ételekhez. Ezért fokozatosan növeld a turmix mennyiségét és a benne lévő zöld arányát. Kezdetben a gyümölcs legyen min. 60% majd csökkentsd a leveles zöldek javára!4. Cserélgesd a zöldeket a turmixban pl. kelkáposzta, spenót, zellerszár, petrezselyem, sóska, stb. Erre azért van szükség, hogy többféle tápanyagot megkapjon a szervezet és ne legyen egyoldalú.

Végül egy kedvcsináló kép, JÓ ÉTVÁGYAT!

Kép

Re: Zöldturmixok az egészségért!

HozzászólásElküldve: 2012. feb. 28., kedd 15:35
Szerző: Stoner
Igen!
Emellett a turmixok legnagyobb előnye, hogy jól felszívódnak. Nincs utánuk gázosodás. Az ideális étel volna, de azért a rágás mozgatja meg a beleket igazán.

Re: Zöldturmixok az egészségért!

HozzászólásElküldve: 2012. júl. 23., hétf. 10:49
Szerző: vegaanya
Másfél évig küszködtem a szájflórám helyreállításáért. (Később kiderült tejallergia okozta, így lettem ovo-vegetáriánus. Azóta tudom, hogy ez jó dolog!) A tej és mindenféle cukor elhagyása után nagyon lassú javulás következett be. Két hét után a zöld turmixok csodát tettek! Azóta is rendszeresen iszom, megerősítehetem, hogy nagyon finom!

Vegaanya

Re: Zöldturmixok az egészségért!

HozzászólásElküldve: 2013. máj. 30., csüt. 21:48
Szerző: sharifa
Nekem is ízlenek, az utóbbi 3 hétben minden nap ittam legalább egyet. A zöld általában spenót, saláta, tyúkhúr. Nem tudom, még mi lehetne, mert az ilyenek, mint petrezselyem, káposzta túl erős ízű nekem. Egyszer csináltam reteklevéllel, mert olvastam valahol, hogy azzal is lehet,, de nekem borzalmas volt. :oops: