Szerző: Stoner » 2016. júl. 18., hétf. 10:42
Szia Iván!
Én nem bírom ezeket a magokat nyersen, ezért eszem 1 kis szelet Napkenyeret. Ezzel tartom a 60 kg-t rengeteg gyümölcsöt eszem, de idén nem eszem kukoricát. Eszem a sárgabarack magját. Mikor friss, nem keserű. De van már egy csomó "corpus delecti", jelzi, hogy mennyi barackot ettem már meg... Régi magok is vannak valahol, szóval ez már be van ütemezve. Nálam a favorit a reggeli zöldturmix, ami már egyre többféle zöldet tartalmaz, és kb, 7-8 banánt. Elég gyorsan érik, úgyhogy muszáj enni, de este nagyon kapar, ha nem iszom utána egy kis desztillált vizet kortyonként elosztva, 1 óra alatt. De megbeszéltem magammal hogy 1 darabnál többet nem fogok enni este. A déli "ebéd"nél eszem a kis kenyeret. A feleségem 2 hónapja nem eszik és nagyon szép az alakja. Egyáltalán nem sovány, hanem formás. Tegnapelőtt megevett egy szeletet, de tegnap megint nem kért. Sok tekintetben jobban csinálja, mint én. Pl a reggeli zöld levet csak natúr issza és nem is tud mást enni legalább 2-3 óra ideig. Ami a +, a Török féle kék jód, mivel 0-ásként (a feleségem A-s) nekem és a feleségemnek szükségünk van rá. Egy kis új adalék az eddigi Wakame algán kívül a kovaföld. Kezdetben a Peruit kerestük, de dettó ugyanaz a többi is, mint kiderült nagyon közönséges és egyforma, mert az adott földtörténeti korban mindenhol üledék formájában lerakódott, nagyjából ugyanolyan mélységben. A hatása már érződik, főleg a bélműködést normalizálja, amivel egyébként se volt bajunk.., de más az "eredmény", sokkal "szabályosabb". Nálunk nem sok mindent tud már kitakarítani, de ártani biztosan nem árt. A zeolittal (neurosan) szemben, ebben nincs alumínium, és ugyanúgy katalizál, szóval jónak tartom.
A zöld lében: gyermekláncfű, útifű( a közönséges, kereklevelűből egy rétem, amit korábban kaszáltak, és most a nyesedéket hordják, akkorák vannak, mint a tenyerem, és ma is szinte a fele útifű volt), fodormenta, borsmenta, (mind vadon), bakszakáll virág, katáng hajtás/levél, lucernavirág, vadszőlőlevél, fekete ribizli levél, zsenge hárslevél, (virágzáskor virág is) hólyagos habszegfű levél, porcsin, sőt most ezen a réten van pár tő parlagfű, (jellemzően csak ott található, ahol már forgatták a földet, vagy valamilyen géppel mentek rá, esetleg műtrágyázták), cickafark virág és levél. Nem mindig van minden, de a tegnapi és a mai adagban a menta nagyon jól harmonizált. Megiszom ebből kb. 2 litert (Az elején kb. 8 deci forrásvizet teszek bele), mostanában leszűrve+banán. Szóval ezzel eléggé bespájzolok az építőanyagokból. Délben, az ebéd előtt, amiben van egy kevés nyers repceolaj is, paradicsom, pirospaprikával. Sajnos ezek idén nagyon pocsék ízűek. A paradicsom képtelen végre piros is meg édes is lenni. Savanyú, és néha még kifejezetten rossz is. A pirospaprikával meg az a helyzet, hogy az a termelő, akitől vettük, abbahagyta a kereskedést, és nyugdíjba vonult.. Egészen a déli határig kéne menni utána. Amit úgy árulnak a piacon, hogy "makói" olyan rossz volt, hogy a többivel kell kevernem, amit próbaképpen vettem, de egyik se az igazi. Szóval bajban vagyok. Se a paradicsom, se a paprika.. De az enyém még nagyon zsenge és lassan érik be. Általában akkor érett, mikor már dől ránk a piacon is 150 Ft-ért. De azt hiszem - ha ez így megy tovább - azokat se lesz érdemes megvenni. Megpróbálok kevesebbet enni belőle, ami nehéz lesz...
Korábban írtam a cisztás fibrózisról. Sokáig tartott, mire fölfogtam, hogy nálunk is családi bélyeg. De a nyersekkel nagyon jól karban lehet tartani. Csak a papír zsebkendő fogy jobban, mint másoknak. Minden változás után használni kell. Eszem - törlés - iszom - törlés, lefekszem - orrfújás, felkelek - orrfújás. Már kezd fárasztani, de nátha már 3 éve elkerül. Ez mutatja, hogy a tünetek (a sóból a klór ionok gyors kiürülése) miatt, ha valamiben sók vannak, (minden zöld, alga stb,/nátrium klorid, magnézium klorid, kálium klorid/kivégző só...)azonnal nyálkatermelődés indul meg. Az ilyen betegek a végén oxigénpalackot húznak maguk után. Ez nálam nem lesz. A gyerekkorom állandó légúti betegségekkel telt, és a nagyobbik fiam is állandóan köhögött. Mostanában elkezdte ő is a nyerseket, és nálunk néha levet is iszik natúr. Le is fogyott egy kicsit, majdnem elérte a normál súlyát. A nyálkatermelődés fokozódása lehet az első jel, amire oda kell figyelni. A konyhasó tilos! Hiába ajánlják az orvosok! A só fokozza ezt a mirigyműködést és a végén a sűrű váladék okozza a tüdővizenyőt, hasnyálmirigy elhalást. Közben rengeteg a baktériumos "fertőzés", egyedül ettől, mert a sűrű váladékban mindenféle betegségokozó baci és vírus vígan él. A középfülgyulladás (gyerekkoromban minden évben kiszakadt a dobhártyám, 25 éves korom óta a bal fülemben sípolást hallok - szörnyű...) és a homloküreg-gyulladás , meg a többi "nátha" ennek a számlájára írandó. Persze, a főtt ételek, meg az állati dolgok fokozzák, amikkel rengeteg sót is esznek az emberek. Ha valaki sok ásványvizet iszik, nem elég, hogy a palackok veszélyes vegyszereket tartalmaznak, az oldott ásványi anyagok sóval nyomatják tele a testet. Újból desztillált vizet iszom. Ennek érzek igazán víz ízét. A nyers étkezés mindenképpen hígítja a nyálkát, és ezáltal javítja az emésztést-felszívódást, nem beszélve a rengeteg értékes anyag szinte azonnali felszívódását. Az is valószínű, hogy a túlsúlyban is szerepet játszik a sűrű váladék, mert az lassítja az emésztést és a zsírok felhalmozódását fokozza. A bolti zöldekből készített turmixokban a különböző "növényvédő szerek" is sok különféle sót hagynak a zöldekben, ezért jobban ártanak!
Én a vad zöldekben látom a megoldást.