Felszolgálási idő:
Elkészítési idő: 1 óra
Főzési idő:
Kategória: Zöldséges ételek
Fajtája: vegán
Bemutatás
Egyszerűen elkészíthető, hasonlít a magyaros-húsos ételekre
Hozzávalók
1 kg savanyú káposzta 2-3 fej hagyma 1 csésze hajdina vagy barnarizs fűszerek (só, pirospaprika) tetszés szerint gabonakolbász vagy gomba
Elkészítés módja
a savanyú káposztát kiáztatom, ha túl savanyú, majd összedarabolom, mert kényelmesebb úgy enni a hagymát összedarabolva olajon üvegesre pirítom, utána ráteszem a káposztát és a pirospaprikát felengedem annyi vízzel, hogy ellepje, és kb 20 percet főzöm utána beleteszem a hajdinát (barnarizst már az elején bele lehet tenni, mert több idő kell neki), és addig főzöm, amíg meg nem puhul ha szükséges, teszek hozzá még vizet a szükséges só mennyisége függ attól, hogy milyen sós a káposzta a gabonakolbászt a káposztával adhatjuk hozzá, ha gombát teszünk bele, akkor azt a hagymán megfonnyasztjuk az ország egyes részein rántást is tesznek rá, úgy már jobban hasonlít főzelékre, de úgy is finom variáció: töltött káposzta diós-rizses töltelékkel, ez nagyon finom, én még nem készítettem, csak ettem, ha megtanulom, leírom majd a receptet
Forrás:
Beküldte:: szilvi , Wednesday, October 13. 2004 - 07:39:09