Felelősségvállalás?

Hulladékprobléma, környezetvédelmi akciók, környezetszennyezés

Felelősségvállalás?

HozzászólásSzerző: nawesh » 2011. dec. 2., pén. 10:16

Dátum: 2007. július 07. szombat, 04:05 Küldte: nawesh

A környezetünkért mindannyiunknak tenni kell/ene valamit. Lokálisan és természetesen globálisan is. Földünk nagy bajban van. Ezt tapasztalhatjuk nap mint nap. Ezért örülhetünk minden hírnek, ami arról szól, hogy valakik tesznek a környezetünk megóvásáért...

Ezért (is) örülhetünk a McDonalds döntéseinek. Egy civil szervezet, a Brit Sündisznóvédő Társaság elérte, hogy a meki áttervezze fagyispoharait. Mivel a McFlurry-s pohár tetején a nyílás éppen akkora, hogy egy süni bele tudja dugni a fejét, ha maradék után kutat. Kihúzni viszont nem tudják. Vajon évente mennyi süni pusztulhatott el így nyomorultul?

Persze a hambi multi nem egyik napról a másikra döntött a sünik védelmére. Öt év kellett hozzá. S ki tudja, az áttervezett poharak talán a vakondok, vagy a csigák pusztulását is jelenthetik.

A másik hír szintén brit példa és szintén a McDonalds háza tájáról. Rájöttek, hogy a cég autó/tehearutó flottája annyi gázolajat használ, amennyi sütőolajat elhasználnak az éttermekben. Globális klímaváltozás, szén-dioxid kibocsátás, miegyéb ás kitalálták, hogy gépkocsiflotta mehetne a használt olajból készült biodízellel is. Így a szennyező anyag kibocsátás 20%-ra csökkenhet!!!

Emlékezünk pár éve mekkora botrány volt, amikor rájöttek (magyarországon is), hogy a dízel autók működnek háztartási napraforgó olajjal is? A jövedéki adó miatt aggódtak, elsősorban.

A fenti két hírnek örülhetünk is. A brit sünik megmenekülnek, ha vam olyan szerencséjük, hogy az éttermi kutakodás közben nem tapossa agyon őket egy biodízellel hajtott mekis teherautó...

Források: http://www.hirtv.hu/?tPath=/szines/&article_hid=113714

http://www.hirtv.hu/szines/?article_hid=163827

Nawesh
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Környezetvédelem

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron