Időkapszula : üzenet a jövőnek

Hulladékprobléma, környezetvédelmi akciók, környezetszennyezés

Időkapszula : üzenet a jövőnek

HozzászólásSzerző: nawesh » 2012. ápr. 20., pén. 9:08

Dátum: 2010. február 25. csütörtök, 19:27 Küldte: nawesh

A klímaváltozás már nem csak a közbeszéd tárgya, de mindennapjaink valóságává is válik. A februári nagy hidegben és hóesésben nehezen elképzelhető, hogy jön a nagy meleg, de az egész világon érezhető, probléma van. A jegesmedvéknek biztosan lenne mesélni valójuk.

2009 decemberében Koppenhágában leszerepeltek a kormányok, hiszen nem tudtak megállapodni egy minimumban sem. Szavak szintjén eljutottak már odáig, hogy kellene valamit tenni, de javarészt a másik országnak, nem magunknak.

A gyermekeink ezt meg fogják szenvedni, az unokáink meg átkoznak majd a tehetetlenségünk miatt...

Mostanában a nagy energiaipari cégek is felfedezték maguknak a környezetvédelmet. Különböző módokon támogatják a zöld tevékenységeket. Ehhez kapcsolódik a világ egyik nagy cégének az EDF-nek a kezdeményezése. 2030-ig csökkenti szeretnék egyfajta egyéni vállalásként a szén-dioxid kibocsátásukat.

Ehhez kapcsolódik egy kis „játék" is. Virtuális időkapszulát indítottak, mely segítségével üzenhetünk a jövőbe. Akár magunknak, akár a szeretteinknek. Igaz, csak akkor, ha a következő évtizedekben nem avul el az e-mailes, internetes technológia.

Az időkapszula elérhető: http://www.idokapszula.com/aktualis

Vajon 2030-ban, hogyan fogunk visszatekinteni 2010-re? Ha túl akarja élni az emberiség a következő évtizedeket, radikálisan változtatnia kell étkezési szokásain.

2030-ban mennyire néznek majd furcsán az óvodában, ha bejelentem, hogy az unokám vegetárius? Lesz-e minden magyar városban vegetárius étterem és a boltokban több lesz-e a biotermék, vagy csak speciális boltokban horror áron lehet kapni?

Talán 2030-ban már ciki lesz húst enni?

Nawesh
Avatar
nawesh
Grafomán
 
Hsz: 1619
Csatlakozott: 2004. szept. 20., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Környezetvédelem

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron