Oldal: 1 / 1

Banános Joe üdvözöl benneteket!

HozzászólásElküldve: 2014. feb. 22., szomb. 19:30
Szerző: Banános Joe
Sziasztok!

Kb. félórája regisztráltam, szeretnék aktív tagja lenni a magyar vegán közösségnek.

Szóval mit kell rólam tudni?
Huszonnégy éves vagyok, kb. másfél éve költöztem el a szüleimtől és ekkortól aktívan érdeklődök a táplálkozás és egészség iránt. Elég gyorsan el is jutottam a 801010-hez, bő egy év alatt. Miért is olyan gyors ez? Mert a legtöbb ember egész élete nem elég ahhoz, hogy közel kerüljön ehhez a csodálatos életmódhoz.

Néhány közbülső állomás időrendben, amin áthaladtam: legolcsóbb fehérje étrend (lencse és csirkeszárny), lúgosító étrend á la Dr. Young, nyers nyár tök-szezám-lenmaggal és hajdinakásával, léböjtkúra, tisztító cukormentes nyersétrend, túl kevés zöld turmix plusz magok, étrend figyelve az omega 3-6 arányra lazaccal és csukamájjal, végül pedig a 801010. Néha azért váltottam, mert találtam valami érdekesebbet, máskor azért mert az előző kudarc volt. Elég nagy volt a tudásszomjam és mivel nem voltak példák előttem mindent magam próbáltam ki.

Felszabadító érzés megtanulni, hogy a cukor nem káros, hanem az emberi szervezet természetes üzemanyaga. Felszabadító hogy nem kell kínosan éreznem magam, ha két tányér rizstől nem lakok jól.
Világ életember izmosabb akartam lenni, és elég ironikus, hogy egy alacsony fehérjetartalmú étrenddel léptem rá az erő útjára. Rengeteg energiám van, az edzések utáni regenerálódás gyorsabb mint a tízéves triatlonos pályafutásom alatt bármikor! Jelenleg többek között félmaratonra és az egykezes húzódzkodásra edzek.

Nagyon érdekes élmény volt nyáron bioboltokba járni. Sok más vásárlóban éreztem a haragot a világ ellen, az élelmiszeripar ellen, hogy miért nem lehet normális árukat kapni, miért kell mindent telenyomni a sok mocsokkal. "Kevesen vagyunk, a világ elől ide menekültünk." A vegánság valóban egy menekülés?

Mások vegán és nyers étel elitistákká válnak, fájdalmas volt beismerni magamnak, hogy a menekülési fázis után én is ilyenné váltam. Lenézik a húsevőket, többnek, jobbnak és okosabbnak tartják magukat a húsevőknél és a főtt kaját evőknél.

Már nem menekülést és nem elitalakulatot látok a vegánságban, hanem a jövőt! - Igen, sokan megalomániásnak tartanak, valóban mindig nagyban gondolkozom. - Kevesebb környezetszennyezés és erőszak, közelebbi kapcsolat a természettel és embertársainkkal, a táplálkozási szokások falainak ledöntése (fehérje mítosz, a hízlaló szénhidrát mítosza, kalória korlátozás, stb.).

Olyan embereket szeretnék megismerni, akik hasonlóan gondolkodnak. Emellett az itteni fórumozók tapasztalatai is érdekelnek és valószínűleg én is tudok néhány hasznos tanácsot adni.Eddig csak angol nyelvű irodalmakat, fórumokat olvastam, nem is tudtam hogy a 801010 Diet le van fordítva magyarra.

Jelenleg Spanyolországban (Alicantében) tanulok közgazdaságtant. Ezen a társadalomtudományon belül érdekel az étel közgazdaságtana, a bioélelmiszer kínálatának és keresletének elemzése, a kormányzati politikák ilyen vonatkozásai és még néhány kis színes téma.

Na megyek futni!
Banános Joe

Re: Banános Joe üdvözöl benneteket!

HozzászólásElküldve: 2014. feb. 22., szomb. 21:26
Szerző: Banános Joe
12:00!

Re: Banános Joe üdvözöl benneteket!

HozzászólásElküldve: 2014. feb. 28., pén. 16:21
Szerző: Aero
Szia, Banános Joe!

Hogy tetszik Spanyolország?
Rólam annyit, hogy fogyni szeretnék, mindent kipróbáltam már, de minden csak ideig óráig működött. Sajnos még a vegan életmódra is el lehetne mondani ezt, mert vagy három-négy hónapig szigorúan csináltam, fogytam is 25 kilót, de utána se lengtem ki túl sokat és már nem ment le. Ennek ellenére most elkezdem megint, mert akkor éreztem a legjobban magamat.
Szia,
Aero

Re: Banános Joe üdvözöl benneteket!

HozzászólásElküldve: 2016. aug. 5., pén. 9:47
Szerző: soulkeeper1234
Itt mi tetszett a legjobban, melyek azok a nevezetességek, helyek, amiket szerinted mindenkinek meg kéne néznie?

Ibizán a történelmi nevezetességek közé lehet sorolni Eivissa óvárosát, ahol egy középkori erődítmény van berendezve múzeumnak...De ki az, aki történelmi nevezetességeket csodálni megy Ibizára?? Természetesen a sziget a világ legpörgősebb bulijairól híres, úgyhogy aki ellátogat oda, az óriási hibát követ el, ha kihagyja a világ legjobb discoit. A Pacha és az Amnesia kötelezően ajánlott "nevezetesség"!

Mi a véleményed Ibizáról?

Ibizán az a jó, hogy minden ember otthon tudja érezni magát egy kicsit, mert az emberek kedvesek, és nagyon vendégszeretőek. Ha valaki 2x elmegy ugyanabba az ABC-be, már törzsvásárlónak tekintik, harmadszorra régi barátként kezelik. Kb 70 strand van Ibizán és mindegyiknek más hangulata van, így megtalálja a kedvére valót a romantikára vágyó szerelmespár és a buliból utolsónak távozó társaság is, akik a tengerparton pihenik ki az este fáradalmait :) Nekem Cala Conta tetszett a legjobban, mert gyönyörű kék ott a tenger, néhol homokos a part, néhol sziklás, de mindenhol kristálytiszta a víz.
สูตรเล่นบาคาร่า