Szerintem a legegyszerűbb a pizza tészta, a legtöbb szakácskönyvben benne van, apróbb módosítások szükségesek:
az élesztőt cukros, lisztes langyos vízben kell felfuttatni (cukor helyett lehet mazsola is)
a tészta pedig egyszerűen víz,liszt olaj, egy kevés só
másik, ami könnyen elkészíthető, és tej- tojásmentes, az a rétes kész réteslapokból
Nálunk a férjem az, aki sütöget. sok munkámba telt

, de most már tej, tojásmentes sütiket, egy probléma van még, hogy Liga margarint használ, ami tejmentes ugyan, de E-ket tartalmaz. Erre még nem találtam elfogadható helyettesítőt. (vannak sütemények, amihez szükséges, hogy a zsiradék kemény legyen, mert így jön ki a lényeg: pl a hajtogatott, és a linzer tészták; kavart tészta esetén lehet olajat használni) Ha gondolod, leírom a recepteket, és módosítod a saját ötleteid, tapasztalatod alapján.
Látszik a fentiekből, hogy én még a hagyományos sütikben gondolkozom, amiknek vegi módú elkészítése nehezebb, de idézi a megszokott ízeket.
Az újabb, vegi sütemények elkészítése egyszerűbb, állaguk másabb, de szerintem ugyanúgy finomak, csak a családom még a régi sütikhez szokott.
szilvi