Felszolgálási idő: 1 perc
Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 12 óra aszalás
Kategória: _Egyéb
Fajtája: nyers-étel
Bemutatás
A következő szendvics hőkezelés nélkül készül, így minden vitamin és ásványi anyag, valamint az enzimek is érintetlenül, sértetlenül megmaradnak.
Hogy mennyire finom, próbáld ki, és megtudod.
Hozzávalók
A kenyérhez:
2 csésze sárgarépapép (ami a centrifugázás után kimaradt)
1 csésze őrölt lenmag
½ csésze őrölt szezámmag
1 evőkanál mazsola (nekem nagy mazsim volt, és én apró darabokra vágtam)
1 fej lilahagyma apróra vágva
1 kanál őrölt kömény
Tiszta víz
A pástétomhoz:
1,5 csésze őrölt napraforgó mag
1 kisebb fej lilahagyma apróra vágva
1 kis csokor petrezselyem
1 evőkanál sörélesztő pehely
1 kiskanál pirospaprika, pici őrölt bors (aki szereti)
1 evőkanál szójaszósz (vagy só, ízlés szerint)
Pár csepp citrom
Tiszta víz
A töltelékez:
Bármilyen zöldség, paprika, uborka, csírák, tetszés szerint
Elkészítés módja
A kenyérhez a hozzávalókat összekeverjük egy tálban, és annyi vizet teszünk hozzá, hogy tészta állagú legyen. Egy nagy tepsiben szétterítjük, és a sütő legalacsonyabb fokozatán fél napig szárítjuk. Célszerű sütőpapírra tenni, és félidőben megfordítani, a papírt lehúzni róla. Akkor jó, ha a külseje kicsit már száraz, de belül még puha, és hajlítható, nem törik.
A pástétomhoz összekeverjük a hozzávalókat. Annyi vizet teszünk hozzá, hogy kenhető legyen. A citromlével ízesítjük.
A tepsiből kivesszük a kenyeret, négyfelé vágjuk. Megkenjük a pástétommal, és az egyik felére ráhelyezzük a zöldségeket, a másik felét pedig ráhajtjuk, tányérra tesszük.
Jó étvágyat
Forrás:
Beküldte:: Gitta , Április 08. 2008 - 15:29:01