Szia Szilvi!
A napraforgót kétféleképpen bírom:
1. áztatva egy két napig, néha leöblítve, kellemes rágcsálnivaló (főétkezéshez), salátába való, vagy tésztára, kicsit édeskés, fini
2. cserép földbe az első leveleket nevelem, és az meg salátának szuper, jóízű; néha árulják is üzletekben a kész csírát
A hántolatlan (csíráztatni való) köles nekem jól csírázott, múlt évben még a kertbe is vetettem egy keveset, jól termett...
madarak szerették.
Ezt is salátába lehet tenni, vagy a hántolt köleskása feljavítására, ahogy én is tettem. Jó ropogós, tuti nem lesz rossz a gyermek foga az ilyen étektől.
Vöröslencse nem ételem, a hagyományos lencsét csíráztatom, abból készül az étek, mint újévkor. Próbáltam nyersen is, de nem embernek való, esetleg nagyon erősen fűszerezve, vagy jól társítva.
A herék nekem nem pótolhatatlanok, meg drágácskák, de biztosan jó élelmek, ha tudod a "nyitjukat".
A búzacsíráztatásba ismét nagyon belelendültem, mert JÓ!
Jó csíráztatást!