Szerző: Stoner » 2017. feb. 10., pén. 19:09
Szia Laci!
Micsoda híreid vannak??
A kisebbik fiam elvesztette a telo-ját. Mér'? Mer' kiesett a zsebibű, de meglett...
Ha a tudomány felkap valamit, akkor az fel van kapva, és máris dől a zsozsó..
A fűszerek..
A máj nem nagyon ujjong ezekért. A borsot 25 éve nem esszük, mert a vesét károsítja.
Vannak, amik beleavatkoznak a hormonrendszerbe (rozmaring), ezek valahol alkaloidákat tartalmazhatnak, csak vigyázva! A nyálkahártya könnyen megsérül, és akkor nehéz kikeveredni a különféle köhögéses tünetekből. Mi is megpróbáltunk az elején mindent.
Nem az a lényeg, hogy valami ellen együnk, hanem, hogy valamiért. Ugyanez a helyzet a csírákkal is. Ha azt akarjuk, hogy sok fehérje legyen bennünk... Miért? Mert testépítünk... Az nem a legjobb móka. A csírák megint tartalmaznak alkaloidákat. A zöld levelek, és néha egy kis jófajta olajos mag, de talán némi alakor csíra elmegy. Nekem még nincs, de iszonyú nehéz szerezni. Egyszer megpróbálom.
De a kíváncsiság jó dolog. Akkor érdekes az újjal való próbálkozás, ha a ember teljesen egészséges (olyan nincs). Mindent csak óvatosan, kis lépésekben.
A pajzsmirigy túlműködés azért van, mert kevés a jód. Sok vért kell átmosni, mert hiányzik a jód. Ha van elég, akkor nem kell neki erőlködni. De vannak másfajta pajzsmirigy problémák is. Ha valaki B, vagy AB vércsoportú, a teste felhalmozza a jódot, de a vegyi jód is bennmarad a testben. A szervezetnek szüksége van a jódra, de az organikusra. Viszont másrészről, tele van jóddal, és képtelen felvenni az organikus jódot. A 0-, és A vércsoportúaknál gyorsan eltávozik a jód, ha pláne az ember káposztaféléket zabál. Talán sok brokkolit ettél.. Mondod, hogy mindent tömsz. Nem helyes. Itt már elmeséltem, hogy az elején egy alkalommal egész napos dolgom volt, és elvittem magammal egy egész káposztát. Visszafelé már nem volt belőle. Előtte is sok káposztát ettem, lila hagymával és olajjal. Egyszer borotválkozás közben a gigámon két oldalt jókora dudort találtam. Elmentem a Ferencsikhez: "Ez bizony golyva!" Hazamentem, és akkoriban a dr Török Szilveszternek barna színű jódcseppjei voltak. Gyorsan vettem egy üveggel, és kiskanalanként elfogyasztottam egy hét alatt. Kiderült, hogy csak cseppeket kellett volna bevennem belőle... De a golyva 1 hét alatt visszahúzódott. 0-ás vagyok. A jód a keresztesvirágúakkal együtt távozik a szervezetből. Ezért a káposztafélékkel óvatosan! Mostanában dr. Török Szilveszter "kék jód" cseppjeit használjuk. Napi 3 csepp elég. A pajzsmirigyünk rendben. Az élet nehéz.