Szerző: Stoner » 2017. feb. 15., szer. 18:55
Szia Laci!
A vércsoport sok mindent megmagyaráz.
Az A, és 0-ás gyorsan üríti a jódot, a B-s, meg az AB-s nem igényli annyira a jódot, de ha valaki rendszeresen fogyaszt jódozott sót, akkor a vegyi jellegű jód (ezt egyetlen orvos sem ismeri el, hogy különböző volna attól, ami az algában van pl.) a szervezetben felhalmozódik, viszont közben meg hiányzik az organikus jód! Mint mondtam, a keresztesvirágúakkal kell vigyázni, de meg kell nézni a vércsoportos könyvet, hogy a B-sek esetében mit mond közelebbről ezekről. Ugyanakkor a d"Addamo is "csak" orvos, tehát ő sem különbözteti meg, legalább is a könyvben ezt a kétféle jódot. Biztosan másképp fogadja a szervezet, mintha nyers algát ennél.
Csak ezt tudom felhozni a golyvához, mert a test nem úgy működik, mint ahogyan az orvosok elképzelik.
Az érdekes, hogy több B-s és AB-s panaszkodott cisztákról a pajzsmirigyben.
A hormonrendszer a legtitokzatosabb szervrendszer az embernél, főleg amiatt, mert nem természetesen étkezünk, és viszonylag rövid az evolúciós történetünk.
A máj nem kedveli a fűszereket. Meg lehet nézni a Graham-nél, mert igen kerüli. A máj dolga a mérgező vegyületek lebontása. Talán azért okoz neki gondot, mert az irritáció sok gyulladt szövetet okoz, és ez külön bonyolult feladat, a többi (zsír, fehérje, szénhidrát) funkció mellett. Az állatoknak tilos fűszeres ételt (házi kosztot) adni. Vajon miért? Sót is valamilyen rögeszme miatt adnak az állatoknak. Ettől elvizesedik a húsuk.
A csírákról én is csak mostanában olvastam, hogy alkaloidákat (mérgeket ) is tartalmaznak. Közben gombák is részt vesznek a csírázási folyamatban. A műtrágya épp azért káros a talajnak, mert eléggé agresszív vegyi anyagokat tartalmaz, nem természeteset, mint az istállótrágya.Az is normális, mert a csírázás során a növény próbálja életben tartani a kis kezdeményt, hogy ne dézsmálják meg, mielőtt fejlett növény lenne. Egyébként minden növény tartalmaz alkaloidákat (is) Ezért nem ajánlatos egyből sokat enni. (lásd káposzta)
Erről többet csak a radiesztéziás állapotfelmérés mondhat. Eddig még sokat meg lehet tudni belőle.