80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 28., hétf. 19:17

Lazításképpen egy igazi 811-es, akit elrontottak!
http://www.koko.org/world/kokoflix.php?date=2009-08-31
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 28., hétf. 19:20

Én is megnéztem ezt a linket és ugyanaz a véleményem. Nem propaganda, hanem egyenesen támadás! Semmi kommentár, hanem bele a közepibe!
(http://www.storyonline.hu/vilaghir/bete ... ert/40889/
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 28., hétf. 19:30

Gábor kösz a részletes beszámolót!

Pont azt akartam még kérdezni amit a végén írtál.
Szóval, hogy befolyásolhatja-e az az eredményt, hogy mit tudunk, ill milyen véleménnyel vagyunk egy bizonyos ételről.
Vajon mit mérne egy kemény húsevő, valamilyen gyümölcsről vagy zöldről amitől szinte undorodik és sosem eszi?
Vajon ez esetben is az "igazságot" mutatná a pálca, tehát a gyümölcs és főleg a zöld mindenkinek egészséges, vagy aki már eleve undorral néz ezekre ott az eredmény is azt fogja mutatni? -szóval, hogy neki nem jók ezek.
Egyáltalán egy "eltompultabb" húsevő képes-e pontos mérésre?
Ha nem akkor hol kezdődik az az "egészségi" szint ami már megbízható mérést eredményez? -ráadásul nem beszélve a sok külső hatásról amit Te is részben említettél.

Szóval nekem továbbra is finoman szólva "érdekes" ez a dolog... :hmm:
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 28., hétf. 20:24

Gábor még annyit, hogy nem azt mondtam, hogy kamu, csak azt, hogy "érdekes".
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 29., kedd 8:28

Ashton Kutcher cikket EGYENESEN NEM HISZEM EL!
Hazugság. Hiszem, ha látom. És nem is óhajtok ehhez semmit hozzátenni.
:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 29., kedd 8:39

Koko a gorilla aki "ember lett" az emberek között. Bár maradhatott volna a vadonban.

Az állatoknak egyszerűen nincs már élettere. Ha megfigyeljük a fogságban nevelt, tartott, sohasem volt szabad, embertől függő, sőt rettegő, kiszolgáltatott házi és szerencsétlenebb tenyészállatokat valamennyi nem a természetes viselkedését mutatja. Ez utóbbi a felszabadult, mosolygó, szabadság léte, a boldogság, hogy a saját természeti közegemben, bőséges táplálék mellett és szerető, összetartó közösség részeként boldogan élek. Csakhogy az ember állatai szomorúak, bambák, agymosottak, tartanak az embertől, rabok, szerencsétlenek, boldogtalanok. Elég csak kimenni egy állattartó telepre. Ott a szemekben a szomorúság, szenvedés, lemondás, céltalan lét, rettegés képei. És a legfájdalmasabb és szívet szomorító, sírhatnék kép, amikor egy fiatal csecsemő állatot elválasztanak az anyjától kényszerrel, és magára hagyatva áll értehetetlenül, és rettegve ,hogy milyen kegyetlenség történik vele éppen,a fájdalmas kép kirajzolódik a szemünk előtt az emberi kegyetlenség példájaként. Vagy a vágóhídra menő képek a rettegő szemekkel, és az életüket féltő állat siralmas kínlódásával.
Valamelyik nap hallottam egy kereskedelmi rádióban egy megnyilvánulást egy riportertől, ami hűen tükrözi az ember embertelen és álattalan mivoltát. Sokáig taglalta milyen szerencsétlenek a vágóhídi állatok és mennyire együttérez velük, majd témát vált az étkezésre fordítva és kinyilatkozza, hogy szeretem a kolbászt és a húrkát, hentesek ha halljátok, hozzatok. Az ilyen ember ne mutasson együttérzést vágóhídi állatokkal, mert tettestárs a mindennapi gyilkosságok elkövetésében.
A szabadon élő állatok is egyre inkább boldogtalanok, és reményt vesztettek, mert életterük csökken, és annyi borzalmat látnak, amiket az ember csinál a szabad társaik, és közeli rokonaik, gyerekeik (mély fájdalmi seb az elvesztésük) legyilkolásával, hogy ma alig látható felszabadult állat a természetben is, mert tudják nagy a baj, és érzik a vesztüket, ezért nem lehetnek felhőtlenül boldogok. És ezért egyre inkább az embertől függenek azok is, LSD. emberlátogatásaik azon oknál fogva, hogy egyszerűen az életterük eltartó képessége nem elegendő számukra.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 29., kedd 15:38

Szia Iván!
Minden szavaddal 100%-ban egyetértek!
Én éppen azon dolgozom (többek között), hogy valamennyire táguljon az a kicsinyke élettér, és az állatok boldogan és szabadon élhessenek. Van még mit küzdeni az őrülettel és a hülyeséggel.
Egy adalék, amit lehet, hogy már írtam itt is: régi "szakértő" beszélgetés azokról a gyerekkorúakról, akik már megtapasztalták, milyen a gyilkolás... Egy pszichológus nő (!) kiejtett a száján egy olyan szót, amit azóta se tudok felfogni és főleg megbocsátani neki. Mikor arról beszélt, milyen barbár módon öltek meg egy idős embert, úgy fogalmazott, hogy (kb) "... azért vagyok elkeseredve, mert ilyen otrombán bántak el azzal az emberrel, mert azért van a "szép ölés..."
Hogy van ez?? Az ölés az nem lehet szép!! Szóval ez már tényleg a legsötétebb alja...
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 29., kedd 15:58

Szia Ratti!
Látom, hogy itt valamiféle párbaj zajlik: ki kit lök le a nyeregből. Lehet, hogy rosszul és érthetetlenül vagy tompa képekkel festettem le a témát, de azt hiszed, hogy az a leveleden, amire próbáltam legjobb tudásom szerint válaszolni, nem éreztem ezt a tendenciát? Arra a feltételezésre, hogy "érdekes", vagyis, a szóhasználat mögött, valami olyan szlengértelem bújik meg, hogy egy beképzelt, vakon hitt handabanda az egész..

Hogy a fenébe mondjam meg neked, hogy olyan érzés, amit nem lehet leírni, csak megtapasztalni, és, hogyha jól megtanulta valaki, akkor objektív, megismételhető, csak éppen nem a Magyar Tudományos Akadémia legfontosabb kutatási területe, akkor már ejtendő a téma. Mellesleg, csak "érdekességképpen" árulom el, hogy véletlenül az Akadémia egyik tagjától (is) tanultam mindezt. Na ezt kapd ki!

Mondd Ratti: Az jobban jönne, ki, ha senki, sehogyan nem tudná megmutatni neked, hogy Te nem ehetsz meg mindent, csak azt, ami a te organikus "ujjlenyomatod" szerint való? Azt már elég sokszor megtapasztaltam, hogy emberek szánt szándékkal saját magukkal szembe mentek és aztán csodálkoztak, ha a két "maguk": vagyis az a mindent tudó és a semmit se tanuló összeütközött... Persze ez se rólad szólt... Itt egyfolytában azt próbálom elmondani, hogy nem lehet mindenkit bepréselni egy közös skatulyába, de van mégis egy olyan szabály, ami mindenkire érvényes. Ezt a szabályt nem tőlem fogod megtudni, hanem magadnak kell megkeresni!

Egyébként pedig még mindig van egy kérdésed, amire nem feleltem teljesen. Egyrészt, ami az Atlasszal volt kapcsolatos, abból kifelejtettem egy fontos szempontot: a kezelés előtt a vállaim nem voltak vízszintesek.. Ami nagyon fontos, mert ez mutatja a gerinc ferdeségét. Ezt magyaráztam azzal, hogy 48 évig gitároztam.. De mindez nem lett igaz, mert a vállaim teljesen egy szintben vannak. Amit viszont azzal kapcsolatban mondtam, hogy, ha valami baleset érne... Nos, ha tényleg ilyen szerencsétlen volnál, mivel a gerinced terhelése egyenletes, ezért nincs gyenge pont, ahol egy nagyobb terhelés katasztrófát okozhat. Ez önmagában elég sokat számít. Lehet autó, vagy tömegközlekedési, vagy egyszerű banális elesés-leesés.
Ennyi.
Nincs harag. A demokrácia szabályai szerint, akik többen vannak, azoknak van igazuk.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 29., kedd 16:32

Pont azt akartam még kérdezni amit a végén írtál.
Szóval, hogy befolyásolhatja-e az az eredményt, hogy mit tudunk, ill milyen véleménnyel vagyunk egy bizonyos ételről.
Vajon mit mérne egy kemény húsevő, valamilyen gyümölcsről vagy zöldről amitől szinte undorodik és sosem eszi?
Vajon ez esetben is az "igazságot" mutatná a pálca, tehát a gyümölcs és főleg a zöld mindenkinek egészséges, vagy aki már eleve undorral néz ezekre ott az eredmény is azt fogja mutatni? -szóval, hogy neki nem jók ezek.
Egyáltalán egy "eltompultabb" húsevő képes-e pontos mérésre?
Ha nem akkor hol kezdődik az az "egészségi" szint ami már megbízható mérést eredményez? -ráadásul nem beszélve a sok külső hatásról amit Te is részben említettél.

Szóval nekem továbbra is finoman szólva "érdekes" ez a dolog... :hmm:[/quote]

1. Egy húsevő még kategorikusabban elküldene.
2. Igaz, hogy volt (sajnos ő is szembe ment...) egy "híres" húsevő, magát mindennek kinevező ember, aki biztosan ezerrel bemutatta volna neked, hogy milyen jó neki a hús. De - többek között - számtalan olyan része van ennek a tudásnak - már belinkeltem a Körbler könyv egy részletét korábban -, szóval sok olyasmi is van, amit még nehezebben venne be a jelenlegi tudatod. Éppen a nyersevés az, ami lebont egy csomó olyan gátat, amik akadályozzák az átlagembereknél, hogy közel jussanak önmagukhoz. Te is látod, milyen arckifejezése van egy étteremben, kulturáltan "mást" evő embernek. És határozottan kijelentem, hogy ez részemről nem megvetése annak az embernek, vagy azoknak az embereknek stb. De az étel nemcsak a testre, hanem tiszta erőből a tudatra hat. A drogos étkezés fő megtartója a droghatás, amit a hormonokon keresztül ér el annak az ételnek (?) a kvázi "szelleme". De ugyebár az a rezgéskép, amit egy brassói apró pecsenye kisugároz, nem lehet olyan, mint egy árnyas tisztáson pompázó májusi kankalin..
De természetes, hogyha egy ilyen ember be akarja bizonyítani, hogy neki ezt kell enni és punktum!, akkor neki a pálca, ha nem törik el azonnal, akkor azt fogja jelezni, hogy a legjobb. De, mindig van egy de! Ha ő tudja, mit is KELL jeleznie annak a pálcának. Ha már működik neki, akkor valószínűleg jót mutat, legalább is kis eltéréssel, ahogyan írtam.
Kénytelen vagyok (nem vagyok egy könnyű eset) még egy sztorit elmesélni, legfeljebb ezt se fogod elhinni.
Egy alkalommal egy helyi művész fiataloknak kézműves tábort rendezett az otthonában és engem is meghívott, hogy tartsak a gyerekeknek egy kis beszélgetéssel egybekötött bemutatót. Mivel a pálca ügy "érdekes", vagyis senki nem tudja, mi a fene, ezért gondoltam meg fogja ragadni a figyelmüket. Nem ez volt a fő téma, hanem a végére tartogattam. Közben beszéltem nekik az étkezésről és mindenféle a természettel kapcsolatos témáról. Mikor már nem bírták megállni, megkérdezték, hogy mi az az asztalon?
Akkor az egyikük kezébe adtam, és mondtam neki, hogy fogjon a bal kezébe egy almát. Rögtön elkezdett mozogni a pálca és a gyerek elcsodálkozott rajta. Előtte semmit nem mondtam róla. (Kettős vakteszt) Én megjegyeztem mit mutatott, és tovább küldtem a hűtőben levő dolgokért. Mindet végigméricskélte és megjegyeztem ezt is. Aztán egy másik gyereket is (9-13 évesek voltak), aki szintén megpróbálta, és minden eredmény azonos volt az előzőével. Volt még valaki, aki aztán bohóckodásra használta és elkezdte szándékosan mozgatni a pálcát, stb. Ez a "szokásos" magatartás ilyenkor. Amíg nem tudják, mi a tétje, őszinte érdeklődéssel fordulnak feléje. Több olyan bemutatóm is volt akkoriban, ahol meg tudtam ismételni ezt a kísérletet. Ha valaki venné a fáradságot, és tényleg arra volna kíváncsi, hogy mire is jó ez, akkor már túl volnánk az efféle vitákon. Nekem nem kell több bizonyítás, sőt alkalom adtán talán szélesebb körben is fogok ezzel foglalkozni. Volt még egy közeli ismerős, aki szintén tanulta a módszert, és el is képzelte magáról, hogy mennyire jól megy neki. Egy alkalommal, beugrott egy előadó késése miatt, hogy ne fusson szét a közönség , és elkezdte tesztelni az embereket. Azt se tudjátok, hogy ezzel a testen meg lehet találni a gyenge, vagy beteg zónákat. Nem tudom, hogy a "Te esetedben" volt-e ilyen teszt? Mindegy. Az illető felállt a színpadra, és, mikor mérni akart, a pálca lebénult a kezében és szomorúan leballagott a deszkáról...
De, sajna azokat az alapgyakorlatokat biztosan nem végezte el, amik tényleg hókuszpókuszok egy "avatatlannak".. Emellett az ember saját "alapállása" bizonyul ilyenkor labilisnak. Az élet nehéz, szoktam mondani. Hogy én ezt honnan vettem??
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 29., kedd 17:56

Gábor! -nyugi, fújjuk ki a levegőt. (bár könnyen lehet, hogy ezt is kikéred megadnak -mint amikor a "mérges" szót mertem használni- hogy Téged aztán ne nyugtatgasson senki) bocsánat.

"Arra a feltételezésre, hogy "érdekes", vagyis, a szóhasználat mögött, valami olyan szlengértelem bújik meg, hogy egy beképzelt, vakon hitt handabanda az egész.."

Csak annyit mondtam, hogy "érdekes", ne akarj mindent belemagyarázni!
(az "érdekes" szót számtalan módon lehet mondani, ne tételezd fel mindjárt a legrosszabbat)
Mondhatnám, úgy is, hogy egyenlőre nem tudom hova tenni, nem tartom sarlatánságnak, de nagyon nem is hiszek benn, viszont az elől sem zárkózom el, hogy jobban megismerjem.
Persze most mondhatod, hogyha valaki eleve hitetlenül áll hozzá, akkor nem is fog neki működni. -de ismét csak ne feledd, Téged is úgy kellett "belerángatni". -amúgy kíváncsi lennék hány éves korodban kezdtél ezzel foglalkozni, és előtte meddig éltél "hitetlenül".
Még annyit, hogy az, hogy mit ehetünk az szerintem eléggé természetadta, mondhatnám "logikusan" adódó dolog, de nem pálcával a kezünkben születtünk.
De szerintem, hagyjuk, már így is túl sokat beszéltünk róla.
Amúgy részemről semmilyen párbaj nem zajlik. -ja, és nálam sincs harag! :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: vassk » 2013. jan. 29., kedd 20:37

Kedves Smanag!
Tegnapelőtt fejeztem be az általad kiadott könyvet (80/10/10), s mivel halogatós tipus vagyok, ezért úgy döntöttem: most vagy soha, elkezdem! Tehát két napja már csak gyümit és zöldséget eszem. Ma tudatosult bennem - ahogy a neten böngészek tapasztalatokról - hogy már a könyvben is olvastam, hogy az étrend hatására csökkenhet a vérnyomás! Nekem alapból 80 esetleg 90/60 a vérnyomásom, mióta az eszemet tudom (56 éves nő vagyok). Ezt még lejjebb fogja vinni???? Vagy nem törvényszerű?
Mivel Te már évek óta így étkezel, kérdezném: elképzelhető, hogy a déligyümölcsöktől (narancs, mandarin) egyre éhesebbnek érzem magam? Próbáltam tegnap mindkettőt, szerintem közel 1 kilót megettem, de nagyon-nagyon éhesnek éreztem utána magamat, úgyhogy kénytelen voltam lenyomni rá még 3 banánt is! Nem lesz ez így hízókúra? Mert hogy az elsődleges cél a fogyás, az egészségesebb étrend csak a második volt a sorban, ami elindított ezen az úton! Köszönettel várom válaszodat: Krisztina
vassk

Hsz: 1

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 30., szer. 8:14

Kedves Vassk!

A 811-ben az a jó, hogy annyit ehetünk, amennyit akarunk, és még sem fogunk hízni. Ez csak akkor igaz, ha gyümik és zöldek vannak az étrendben, mennyiségben. Ha magokat is mennyiségben eszünk, vagy túl sok az avokádó, akkor az egyrészt már nem a 811, másrészt adhat némi hízást.
Tehát ha maradsz a 811 ösvényen és 1-2 unciányi a magmennyiség, akkor nem lehet elhízni. Általában az ellenkezője a gond, azaz az emberek túlzott fogyást szenvednek el az elején, az átmenetben, de ez idővel megfordul, és a súly elindul felfelé. Ezen embereknek ajánlott a 811-ben is a mag túlevés. Ha fogyás a cél, az meglesz.
A vérnyomás problémák is javulni fognak e tiszta étrenden.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 30., szer. 8:39

Ratti!
Azt hiszem, minden igyekezetem ellenére - egyrészt, még mindig azt hiszed, hogy a sértődöttség beszél belőlem, másrészt - úgy találom, hogy alapvetően nem érted, vagy nem akarod érteni, miről is van szó.
Ez pedig kőkeményen "ide vágó téma". Születésünkkor, még sokkal többet tudunk, mint most.
Aki ezt nem érti, az talán nem is fogja megérteni. Hamvas idéz a régi zsidó bölcselőktől, :...A Kabala azt tanítja, hogy az ember az anyaméhben az egész Tórát ismeri, de amikor a földre megszületik, egy angyal azt a szájából kitörli...."(Hamvas Béla: Scientia Sacra Kereszténység/Alapállás 16.old.)
Az "Alapállás", vagy Tóra szavak azt a tudást jelölik, ami több, mint a civilizációs látszat tudás. Valami olyan ellentét van közte és a jelenkori köztudomás között, mint itt a radiesztézia és az orvosi diagnosztika között. Ennyi. Az ember most találgat, és mindig rosszat választ, mert az Alapállást elvesztette.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2013. jan. 30., szer. 8:57

Gabi bá ülj fel a vonatra menj el Ratti mesterhez és nyísd ki neki a 3.szemét és akkor talán faszább lesz minden:)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 30., szer. 9:03

Sziasztok!
Van egy régi problémám és azt hiszem, legalább is időlegesen, találtam rá megoldást. Már többen írták, ha este esznek pl magot, akkor éjszaka érzik, hogy nyákosodnak tőle. Mostanában esténként cayenne borsot teszek a paradicsomomra, és ettől az orrlyukaim kitisztulnak. Igaz, hogy magokat továbbra sem fogok enni, de látom, hogy ez egy "gyógyszer" lehet a problémára. De ugyebár, ez is "csak" gyógyszer...Az immunrendszer és az eseti hormon illetve nyirokműködés lehet a háttérben. De nem mindenki bírja a paprikát, pláne, ha erős.
Stoner
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10