Radar - 2011, május

Más lapokról származó vegetarianizmussal foglalkozó cikkek és írások

Radar - 2011, május

HozzászólásSzerző: tami » 2011. máj. 1., vas. 16:39

A PETA állatvédő szervezet legújabb kampányában a nőket egy darab hús szintjére alacsonyítja. Szerintük a negatív reklám is reklám.

A nők jogaiért harcoló szervezetek azonnal felbolydultak a kép láttán, ami szerintük lealacsonyító a nők számára, mert egy darab húshoz hasonlítja őket, emellett elég megtévesztő is, mert azt sugallja, hogy pusztán a hús kiiktatásával az étrendünkből, azonnal ilyen testünk lehet.

Kép
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Re: Radar - 2011, május

HozzászólásSzerző: tami » 2011. máj. 10., kedd 15:00

Egy tonna élet-projekt: 64%-kal kevesebb CO2 a családban

A Hässelby városában lakó Lindell család az „Egy tonna élet” projekt keretében az eddig eltöltött bő három hónap alatt már jelentős utat tett meg a környezettudatos életmód felé. Az összesen hat hónapig tartó projekt januári indulásakor fennálló 7,3 tonnával szemben a család 64 százalékkal, személyenként 2,6 tonnára csökkentette éves széndioxid-kibocsátását...
...Az éttermi étkezésből származó kibocsátás szintén csökkent, de ezen a téren is lehet még javítani. Az étrend vegetáriánus ebédekkel való változatossá tételével az étteremben fogyasztott ételekből származó kibocsátás tovább csökkenthető. Az egyéb vásárlásokból és fogyasztásból származó kibocsátás a felére esett. Ebben a kategóriában azonban nehéz további csökkenést elérni, mivel a kibocsátások jelentős része szilárdan beépül a „hátizsákba”.
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged

Radar - 2011, május

HozzászólásSzerző: tami » 2011. máj. 21., szomb. 9:21

Tudósok állítják: néhány évszázad múlva kihal az emberiség

A megoldás: mértékletes életstílus?

A világ nem képes folyamatosan a teljes népességet a jelenlegi középosztálybeli európai és észak-amerikai életstílus szintjéhez szükséges javakkal ellátni. Ennyi ember akkor lenne eltartható, ha például mindenki olyan apró lakásokban lakna, mint amilyenek a Tokióban már megvalósított kapszulahotelek, rizs alapú, vegetáriánus étrenden élne, a pihenést és beteljesülést pedig a virtuális valóságban találná meg, nem pedig a fogyasztói társadalomban és a folytonos utazgatásban.
Avatar
tami
Grafomán
 
Hsz: 666
Csatlakozott: 2004. aug. 23., hétf. 0:00
Tartózkodási hely: Szeged


Vissza: Lapajánló

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron