80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. dec. 11., kedd 9:18

Nyers oliva bogyó.

http://essentiallivingfoods.com/collect ... s-in-brine

És itt a reménysugár, hogy a világ nem teljesen hülye és idióta. Legalsó videó, a szárítókamrában már alacsony hőfokon szárítják a földimogyorót.

http://essentiallivingfoods.com/pages/visit-the-farms

112 F -en szárítják, az 44,4 C fok.

http://www.wbuf.noaa.gov/tempfc.htm

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. dec. 11., kedd 15:25

Helló!
Nem akarok ünneprontó lenni, de a földimogyoró nem embernek való. Hiába a nagy mogyoróvaj kultusz, amibe egyébként minden sz@rt belekevernek, és eszik minden olyanhoz, amit egyébként se szabad enni.
A földimogyoró hüvelyes, ezért hőkezelni kell, de olajos, ezért tilos hőkezelni. Nem hiszem, hogy a tripszin inhibitort a 45 fok lebontja. Szóval tragédia. Valamikor a nyers mogyorót szárazon megőröltem, aztán vízzel felhígítva felforraltam, mint a tejet. Ugyanúgy viselkedett, mint a tej. Ugyanolyan nehéz volt utána a gyomrom...
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. dec. 11., kedd 15:38

Visszaolvasva, én már régóta felejtem a fagyasztottakat, szinte a legelejétől fogva. A radiesztéziás mérés szerint sincs bennük energia, sőt elviszik az energiát. Sajnos, még mindig csak azt tudom mondani, hogy menthetetlenül a kezeletlen, nyers, érett zöldek-gyümik ehetők az embernek. Az egy dolog, hogy ízlik valami, mert azt mindig kérdőjelesnek tekinthetjük, amíg az érzékelésünk nem finomodik és rá se bírunk nézni olyanra, ami viszi az energiát.
......
Azt hiszem, hogy nyáron, mikor a 60 fokban dolgoztam az új tetőtérben, valami változott bennem, meg a lényeg azért a 23 év, mivel az igazi újjászületés 21 év után érződik. Nomeg, amit mindig mondok, hogy az olajos magok kihagyása látványos eredményt hozott. Valahol a mitokondriumok körül lakik az Úristen...
A gének megújítása, az őssejtek és környéke...Ugyebár az összes nyers zöld azzal éri el a hatás java részét, hogy az őssejtképzést serkenti. Ez akkor ugrott be nekem, mikor a parlagfűről kiderült ez a dolog. Botorság azt hinni, hogy ilyet csak a parlagfű csinál. De, mikor nekiesnek egy ártatlan növénynek, az ellenzők is mindent bedobnak, akkor derülnek ki ilyesmik . De, ha a spenót lenne a bűnös, akkor valaki az innenső parton biztos megtalálná azt az előnyt, amit csak ő tud adni nekünk. Ez irányú kutatások még gyerekcipőben járnak.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: atill » 2012. dec. 11., kedd 18:38

A datolyat nem lehetne csiraztatassal tesztelni? Ha nyers, akkor eletre kellene keljen a magja, nem? Probalta mar valaki?

Esetleg Stoner, radieszteziaval megmerni oket? :)
atill
Írogat

Hsz: 53

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. dec. 11., kedd 19:10

A földimogyoró vajon mit szólna a csíráztatáshoz? :roll: -így gondolom jó lenne, persze ha lehetne valóban nyerset kapni.
Ha a 45 fok nem bontja le a tripszingátlókat akkor valószínűleg még a mag is életben van és elméletileg a többi hüvelyeshez hasonlóan kicsírázhatna. (hm :hmm: még nem is nagyon hallottam földimogyoró csíráról)
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. dec. 12., szer. 9:26

A nyers földimogyorónak kell csíráznia.
Én csak ritkán eszem, de az nem nyers. Nyershez meg úgysem jutunk hozzá, még csíráztatni sem,így tényleg csak felesleges energia pocsékolás. Most apró fehér babot csíráztatok. Megnézem mi lesz belőle.

A fagyasztot dogok ténylegesen nem pusztulnak el anyagtartalmukban, és toxinok sem képződnek, mint a hőkezeléskor, így szerintem télen kis mértékben megengedett annak aki igényli. De ha valaki nem igényli, jobban jár , ha még abba a heti 1-2 étkezésbe se vonja be ezeket.
Graham is engedi, de feleslegesnek tartja úgyszintén, mert van helyette ugye a tökéletes. Csakhogy a nyers kelbimbó és brokkoli az bizony elég ehetetlen, valljuk be, viszont rendkívül táperősek.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. dec. 12., szer. 9:29

A datolya mag ki fog csírázni szerintem akkor is ha a hús kicsit megsütött, ía magas szárítási hőfok következtében, így az nem mérvadó. Csak nem a magot esszük, hanem a gyümölcs húst, annak kéne anyagtartalmában kémiailag megmaradtia sértetlen tápanyagtartalmú tápláléknak.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. dec. 13., csüt. 6:11

Helló!
Vannak datolya magoncaim. Mindegyik aszaltból kelt.
A nyers földimogyoró ehetetlen, de ki lehet próbálni, csak sokat kell utána éhezni...Iszonyúan gátolja az emésztést. Nem ajánlom semmilyen formában. Az egy dolog...,hogy rengeteget ettem tudatlanul. Amit ajánlok, az a radiesztézia. Minden kérdésre választ ad, persze sok idő, türelem, kudarc, de végül lassanként átépül a tudatba és már nem is kell pálca. Az összes élőlénynek itt a földön rendelkeznie kell a képességgel, hiszen az "egyszerű" szervezetek, pl a baktériumok sem lennének képesek létezni nélküle. Ez a bio-radio-kommunikáció. Mikor az ember újra megtanulja ezt a képességét, rájön arra, milyen messze is volt saját magától és az őt szülő természettől .Mindjárt belinkelek egy oldalt, ha megtalálom...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Stoner 2012. dec. 13., csüt. 6:31-kor.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. dec. 13., csüt. 6:20

Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. dec. 13., csüt. 6:28

Végül is, minden az energia/információ közvetítéséről szól. A főtt már nem tartalmaz olyan információkat, amelyek a földi lét legközvetlenebb irányítói és támogatói, hanem az ember zavarodott lelkének dezorientációját mutatják. Legfeljebb "gyógyfaktorokat" tartalmazhatnak, de nekünk nem gyógyítás, hanem élet kell. Amit gyógyítani kell, az már zavaros, és lassan haldokló. Körblernek volt egy örökérvényű kinyilatkoztatása: minden betegség után a szervezet alacsonyabb szinten nivellálódik. Ezt jól megjegyeztem, mert igaz. Vagyis, magyarra lefordítva: az öregedés olyan gyors tempója, ami a földön a civilizációban ismert, elfogadott, megszokott, és elszenvedett, egyáltalán nem természetes, hanem az ostoba és bűnös (!) gondolkodás-gyakorlat egyenes következménye.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2012. dec. 13., csüt. 9:54

Szia Gábor!

Ha esetleg sikerülne valóban nyers földimogyorót vennünk, és kicsíráztatva (vagy jó alaposan beáztatva) ennénk, akkor is rossznak tartod?
Lényegében a többi diófélét is ugyanúgy nem jó "nyersen" enni. (ez alatt most azt értem, hogy beáztatás, vagy csíráztatás nélkül)
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: szabi0101 » 2012. dec. 14., pén. 12:52

Sziasztok!

Nézegettem a füge anyagtartalmát és arra lettem figyelmes, hogy a szárított füge sokkal értékesebb, mint a nyers!? Nem tudom, hogy esetleg ez elírás a cronometeren, vagy pedig tényleg igaz? 300g szárított füge közel 500mg kálciumot tartalmaz és szinte az összes ásványi anyag megtalálható benne. Az sem mellékes, hogy 10g fehérjét lehet 300g fügével bevinni. Persze tudom, hogy a friss mindig jobb, mert a szárított valószínűleg nem élő, de engem meglepett ez a dolog.

Üdv,
Szabi
szabi0101
Írogat

Hsz: 61

HozzászólásSzerző: laricsev » 2012. dec. 14., pén. 13:11

Helló!

Nem értékesebb a szárított füge, csak töményebbek a benne maradt anyagok, mert ugye a víz elpárolgott belőle. Tehát töményebbek a benne lévő anyagok, de halottak.

üdv
laricsev
laricsev
Inkább olvas

Hsz: 11

HozzászólásSzerző: Stoner » 2012. dec. 14., pén. 13:33

Szia Ratti!
Hááát...?
Ahogyan a zöld, zsenge zöldborsót, vagy a zöld szóját meg lehet enni, bár(?)(mivel az is olajos, többek között azért is nem jó a szója sem, mert a hőkezelésnél az olajok ugyanúgy denaturálódnak nála, mint a földimogyorónál). Egyébként pedig rájöttem, hogy semmi keresnivalónk az olajos magoknál....
Szóval zölden talán...
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2012. dec. 14., pén. 16:01

Az logikus, mert 80 %-a organikus víz a nyersnek, csakhogy bár kalóriaértéke az organikus víznek nincs, csak súlya, mégis az az ember legfőbb tápanyaga, bioenergetikai értéke van, mely semmi mással nem ér fel. Ez az igazi víz, ami testbe való, s egyedül.
Fügébe is csak az a jó, amit magunk aszalunk alacsony hőfokon, mert a kereskedelemben csak megsütötteket kapunk, így nem éri meg ezekkel kísérletezni, mert a vesénknek különösen nem tesznek jót. A vese is, mint minden szerv csak a testkonform tápanyagokkal tud mit kezdeni. A hőkezelt ételek tápanyagtartalma megsemmisül, azok nem testkonformok többé, a vese bele fájdul (a kitartó nyersező megérzi, a tompa hőkezelő ezt a tulajdonságát már elvesztette, csak vissza nyersezéssel szerezheti meg újra sok-sok év kitartó, és következetes nyersezés után) annak mérgeinek eltakarításába és hosszú távon belerokkan a testtel együtt. Aki csak nyers, élő tápanyagokkal táplálkozik az a szerveit hosszú ideig egészséges működésben tarthatja és nagyságrendekkel lassabban öregszik, és életminőségben 10- szeres életet élő, mint egy hőkezelteket is evő.
A teljes életükben természeti nyers táplálékon élő állatokban működik a 6. érzék, megéreznek, szökőárat, földrengést, hideget stb. előre.

smanag
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10