80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 11., pén. 15:43

Tény. hogy a rengeteg zöld valóban sok fehérjét is tartalmaz, de a lényege, hogy komplett étel, a megfelelő zöldek párosítása által is.
A növényevők példájához fontos hozzátenni, hogy azok szinte egész nap esznek! A ló pl. 16 órát legel...!
Ami életmódunk az egyik oka a rossz egészségünknek. Az a dogma, hogy "mi nem vagyunk állatok" mindent tönkretett, ami még az ösztöneinkben elérhető volna. A teljes gyümölcsétkezés, szerencsére igen kevés ember számára ad teljes értékű táplálékot, de ez csak azért lehet szerencse, mert a mostani, szegényes gyümölcsválaszték semmiféle ideológia által sem lehet egyedüli ételünk. Ezt előbb-utóbb mindenki meg fogja érteni. Ebből két út vezet: Vagy mindent megteszünk azért, hogy a világ számos pontján lehetővé tegyük a sokféle és értékes gyümölcs helybeni termesztését, vagy akik nem képesek hozzájutni, szépen kihalnak... De a "hagyományos" étrend tarthatatlansága már nem lehet kérdés. Azonban a zöldségek, különösen a leveles zöldek sokkal szélesebb fajtagazdagságát, igenis sokkal könnyebben el lehet terjeszteni, és a felesleges és környezetpusztító gabonatermesztést a minimálisra leszorítani. Akkor talán, a klímaváltozás esetleges pozitív hatásait is kihasználva (khaki, jujuba, indián banán, füge stb.) ki lehet alakítani egy nagyjából mindenki számára megfelelő étrendi skálát.
Amit ezalatt a nagyjából 2-3 év alatt, amíg a 811, és a minimális kiegészítőkkel összeállított étrendemet alkalmazom, rájöttem, különösen mostanában, hogy a banán magában, csak egy-két alkalommal tűrhető, mert igen sokáig akar megemésztődni. A levelekkel együtt fogyasztása is tartós, és közben nem szabad mást enni. Az egyéb (alma stb) gyümölcsök egymás utáni keverése egy idő után egy sajátos kellemetlen tünetet, émelygés, teltségérzet.. (béltelítettség!?) váltott ki és ezek között fogyasztott paradicsom, vagy a nagy salátaétel éppen azt a célt szolgálta, hogy újból következhessenek a gyümölcsök, de nyilván csak 4-5 óra elmúltával. Végül a gyümölcsök mennyisége jóval nagyobb lett, mint a korábbi vegan/nyers vegan rendszerben és ez igen nagy előrelépés. De az összes kombináció kipróbálása után sem tudom a paradicsomot nélkülözni. Az almát csak 1x-2x tudom hosszabb szünetek után, esetleg a zöldségek előtti 1.5 órában enni, vagy, olyankor, mikor dolgozom, és a munkától megéhezem. Ez lényeges, és Iván hangsúlyozza. Tehát, csak azzal együtt tud jól működni ez az étrend, ha igen erős fizikai igénybevétel is van!
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 11., pén. 17:37

Közben..gondolkodtam a dolgon, és azt is el kell mondanom, hogy a növények egyes fajtáinak nagyobb mennyiségű fogyasztását akadályozzák és segítik maguk a növények. Olyan anyagokat termelnek, amelyek méregként azt a célt szolgálják, hogy egyetlen faj, vagy egyed nem tudja csupán az evésével kipusztítani őket. Sok esetben a gyorsabb növekedéssel (fűfélék) válaszolnak erre, de nemcsak ilyen eszközeik vannak, hanem olyan anyagok is, mint a lektinek, amelyek eltérő módon hatnak az egyes fajokra, és az emberre is. Ezek olyan fehérjék, amelyek a vörös vértesteket összetapasztják, és ezzel súlyos esetben annak a halálát is okozhatják, aki/ami ebből az ételből túl sokat fogyaszt. vagy túl sok olyan étel együtt fogyasztása, melyek mindegyike külön-külön is veszélyt jelent arra az egyedre, de együtt végzetes is lehet. Nem mindegy, hogy természetes, vagy kezelt formában, vagy milyen fejlődési stádiumban van az a növény, mikor fogyasztják. Tehát a lektinek. Aztán vannak a különféle alkaloidák ("Szénvegyületek csoportja, amelyek valamennyien nitrogént tartalmaznak; lúgos kémhatást mutatnak és a savakkal jól kristályosodó sókat képeznek." Vikipédia) Amik többé kevésbé majdnem minden növényben megtalálhatók Azokat, amelyek már mérgezők mindenki ismeri. És még számos olyan komplex anyag, amely nehezen, vagy időlegesen, gyorsan keltik azt a hatást, amely akadályozza a fogyasztásukat. Csak egyes kifinomult szakosodású állatfaj képes ezeket nagy mennyiségben fogyasztani.
Ugyanakkor számos olyan anyagot (enzimek, antioxidánsok stb.) tartalmaznak a növények, amelyek a hibák kiküszöbölésére képződnek, védik az élő növényt, illetve gondoskodnak a körforgásról. Ha ezeket figyelembe vesszük, és megtanuljuk a saját érzékenységünk spektrumát, akkor talán közelítünk valamennyit a probléma megoldásához.

Read more: http://www.kislexikon.hu/alkaloidak.html#ixzz2HgIloqML
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 11., pén. 17:55

Én nem panaszkodom. Nekem annyi lett a súlyom, amennyi volt mindenevő koromban.

A 47 kg az kevés egy férfinek. Egyél táplálókat, és neked most több magot kell még enni, és komplettáljál, ahogy Ratti mondja. Az elején a test drámaian lefogyhat, de ez az állapot, ha sokáig is tart, de egy idő után a test elkezd építeni a nyerseken is. Csak szédülni nem szabad. Én is sajna 52 kg-ig lecsúsztam, az elején, és elég sokáig nem voltam képes felfele elindulni, de aztán egyszer csak kikerekedtem a nyerseken. Emlékszem, hogy olyan volt a fejem, mint egy kis hörcsögnek, de a testem ledobta magáról a súlyt. Ez sajna az átmeneteseket eléri, ezen át kell esni. 47 kg-az egyensúlytalan, azt fel kell nyomni 52 -re még rövidtávon is. Ez sok maggal, és sok zsenge zölddel, valamint elegendő gyümölcskalória bevitellel teljesíthető. Turmix formájában kell enni, a zöld turmixokat, könnyíteni kell az emésztést, hogy a még buta test kinyerje a tápanyagokat a sejtszintig történt turmixolással.
:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 11., pén. 18:10

Az ember kitalál mindent, és megmagyaráz mindent.
A növény azért van, hogy megegyük, aki a testbiológiai ételét eszi kizárólag nyersen, akkor onnantól nem kell nézegetni, hűha ez ennyi lektint tartalmaz, az meg annyi más „mérgezőnek” mondott anyagot. Ugyanis a növényi komplexitásban elfogyasztva, még a kis méreg sem méreg, hanem ORVOSSÁG! Az almamag ciántartalma, abban a kis mennyiségben, amit a magházban van orvosság. A kicsit éretlen paradicsom vagy tojásgyümi szaponintartalma is szintén. A mandula ciántartalma úgyszintén. A hagyma, fokik illolaja megint. Vagy a cseresznye magról azt mondják mérgező. Más meg azt mondja, egyél meg napi 10 szemet és hihetetlen gyógy anyaghoz jutsz.
Szóval csak azt akarom mondani, hogy még a mérgező vegyületek is lehetnek a növényi komplexitásban elfogyasztva és nem kivonatként akár gyógy anyagok is. És nem kell félni a lektinektről sem, min él koncentráltabb az étel, annál több a lektintartalom az étrendben.
Általában a sok mérget tartalmazó növény nem finom, és nem lehet észrevétlenül jóízűen megenni, még a mérges gomba is elárulja ehetetlenségét, csakhogy hőkezelik és ízesítve már az érzékelés vak. A mérgező növény vagy borzasztó keserű, vagy émelyítő, jelezvén az azt elfogyasztónak, hogy magas a méregtartalma. Ilyen módon nem kell megenni. Ezek nyers fogyasztásnál azonnal kibuknak. Hagymát is és fokhagymát is csak annyit tudunk enni, amennyi keveredve más táplálékkal eléggé felhígítja erős illóolaj tartalmukat. Hőkezelve vakká lesznek a tompa érzékelésben és kg számra lehet enni helytelenül.
smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 11., pén. 19:19

Oké Yoli, szólni fogok!
Hogy mikor azt nemtom, de remélem, hogy minél előbb. :D

Továbbá.
Valóban igaz, hogy az állatok nem számolgatnak, s biztos Te sem számolgatnál "odakünn", de az is biztos, hogy nem az ennéd amit most. -úgyhogy ezt a választ sajna nem tudom elfogadni. :D
Több évtizedes "moslékevés" után nem akarjunk csupán csak az ösztöneinkre, megérzéseinkre alapozni. -mert könnyen becsaphat.
És ha már volt eszünk szétcseszni a kajálásunkat, akkor legyen eszünk ahhoz is, hogy hogyan hozzuk rendbe.

A helyedben én továbbra is csak számolnék egy kicsit, tartok attól ha így maradnak a dolgok, akkor nem sok minden fog változni. -de tégy ahogy jónak látod.
(fehérje nem csak az izomhoz kell, ha nincs fehérje "semmi nincs". -unom már ezt írogatni, aki akarta eddig is értette aki meg nem az nem)
Annyit azért kiemelnék, hogy én itt nem olyan mennyiségű fehérjéről beszélek amitől jaj de nagyon rettegni kéne. -ez a mindenevőket fenyegeti, nem minket.

Amúgy szerintem egy kezdőnél nem az a fő baj, hogy "fejest ugrik".
A szervezetnek vannak bizonyos igényei, a siker szerintem leginkább azon múlik, hogy egy új kaján ezeket mennyire sikerül kielégíteni.
Oké, hogy egy kezdő hátrányból indul, de ha minden megvan akkor azt gondolom, hogy egy "esszerű" átállási időszak után Ő is sínen lehet, viszont ha hiányos a kaja akkor azon egy "profi" is évekig nyűglődni fog.
Ha meg nem sikerül elérni az új kaján a tervezett célt akkor dönteni kell mi a fontosabb. :hmm:
Persze van akinek az 50 kiló is megfelel de nekem ez már a "nyűglődés kategória".
Meg merem kockáztatni, ha a mai fejemmel adtam volna tanácsokat a 2-3 évvel ezelőtti önmagamnak, akkor nem rottyantam volna úgy le mint ahogy az történt. -de már nem bánom, ebből is tanultam. :D

Még annyit, hogy biztos vannak csodaszámba menő esetek, UFO-k, fényevők és társaik (akikkel itt is találkozhatunk néha) de azt gondolom, hogy előbb próbáljuk a "hagyományos módon" összeszedni magunkat, s ha már stabilak vagyunk akkor lehet menni szivárvány falatozni :facelick: . -de addig ne ez legyen a cél. -oszt ha minden "erőlködésünk" ellenére sem sikerül akkor marad a főttkumpi. :D
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 11., pén. 20:38

Iván most megint olyat írtál ami nem teljesen tiszta. :hmm:

Többször szó volt róla, hogy a brutál keserű zöldek milyen hasznosak. De mivel önmagában ehetetlenek, ezért pl turmixban keverjük más zöldekkel.

"Általában a sok mérget tartalmazó növény nem finom, és nem lehet észrevétlenül jóízűen megenni,"

Namost, ha önmagában ehetetlen akkor vajon honnan tudja a mindennapi halandó, hogy ez használ-e vagy árt? :roll: Mert ha úgy nézzük még a petrezselyem is szinte ehetetlen önmagában.

Gondolom erre kérdésre is nehéz egyértelmű választ adni, mert valószínűleg sok esetben mennyiségtől függ, hogy valami méreg e vagy orvosság, -de mindenesetre érdekes.

Na meg ugye kinek mi a keserű, aki soha nem evett salit az azt is annak tartja. :hmm:
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 11., pén. 20:50

Szia Gábor!

Szerintem nagyon fontos lenne különbséget tenni az elméletben elfagyasztott meg a valóban felszívódó fehérjék közt.
Egy átlagos 811-es kaján jó esetben bemegy napi kb 35-40 gramm.
Ennek fele gyümölcsből, aminek a felhasználhatósága számomra kicsit kérdéses.

A Szig. Biz. könyvben a ha jól emlékszem a gyümölcs fehérjetartalmával nem is nagyon számolnak.

Szerintem a nyers jelleg -a zöldek esetében- is nehezítő tényező ilyen szempontból.
Szóval én nem azt mondom, hogy jó sok kell, csak azt, hogy amit egy "lájtosabb" 811-es, vagy nyers kajából tudunk hasznosítani az könnyen lehet, hogy kevés. -és valamivel több kellene.
Lehet, hogy az a pár gramm amit a kenyered hozzátett már az is elég.
Ha mondjuk csak nagyon kevés a valódi szükséglég (mint ahogy Te is mondod) akkor ez a kevés kenyérfehérje még többet számít. -de egyenlőre biztosat nem tudunk, így csak találgathatunk. :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 11., pén. 20:57

Szia Ratti!
A titok talán nem is az "akármilyen kenyér-fehérje", hanem ennek a kenyérnek az általam nem ismert, csak tapasztalt különlegessége. Ami valahogyan a nyers energiaszintjét mutatja, pedig hőkezelt, de, mint már annyiszor írtam, ez messze van az átlagos kenyerek hőkezelésétől. Amit az utolsó képen látsz, az 40°C-on "sült", de elég nehéz volt legyűrni. Nem tudnám hosszú távon. A fentebb mutatott valóban sütőben volt, bár nagyon huncut módon, és mégis ugyanaz a mennyiség toronymagasan lekörözte az "esszénust". Mindezzel együtt, ez csak kísérlet és még semmi sem biztos. Feltételezés, de nálam bejött. Rengeteg tényező van, amit figyelembe kell venni. Az emberi tényező a legfontosabb.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 11., pén. 21:00

Iván!
Tartózkodnék a magok ilyen mennyiségétől, még akkor is, ha látszólag (egy fiatalnál) semmilyen utóhatása nincs. A fehérjék és a zsírsavak nagyon eltérő módon viszonyulnak minden embernél. Az omega3 hiány automatikusan fellép. Viszont, ha valaki ezeket nem fogyasztja, akkor nem hiányzik semmi. Így lehet képezni és elkerülni a hiányt. Gyakran a több kevesebb.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 11., pén. 21:38

A zöldeken gondolkodva: :roll:
A vad zöldeket kivétel nélkül szinte mindenki ajánlja, és nagyon hasznosnak tartják őket, pedig eszek nagy része tényleg ehetetlen magában.
Meg ott van pl. a búzafűlé. Sokan meg sem bírják inni, viszont több olyat is hallottam, hogy egy idő után kifejezetten megszeretik. (és ennek a hasznosságát tényleg nem kérdőjelezik meg)

Szerintem nem olyan vészesek ezek a növényi mérgek, egyetértek Ivánnal, valószínűleg a maguk természetes állapotában (és jó "bendőbe" kerülve )teljesen máshogy működnek, mintha csak úgy önmagukban vizsgálgatnánk őket.
Eszembe jut a Kína tanulmány, egy része arról szól, hogyha nincs tele az étrendünk mindenféle nem oda való dologgal, akkor még az ennél komolyabb anyagok sem okoznak különösebb problémát. -na meg az ilyen brutál cuccokból úgysem eszünk annyit. -persze azért itt is csak ésszel. :hmm:
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 12., szomb. 12:10

Aki átmenetes, és a teste ledobta a súlyt kórosan, annak enni kell magokat, mégpedig olyan mennyiségben, hogy testsúlynövekedést adjanak.
És kopmplettálni kell, mert az önmagában erős fehérjegarnitúra az ugyan van több tucat, de nálunk csak pár fogható.
Ezek: magoknál tökmag, zöldeknél spenót, spárga
Komplettek, Keverékek: hüvelyes csíra+csonthéjas és olajos magok és csíráik
Hüvelyes magok, magas lizin tartalom: mangó bab, adzuki bab, beluga fekete lencse, zöld lencse, barna fűszerlencsék, hántolatlan vörös lencse (nem lehet hozzájutni nálunk), lucerna, vörös here, bíborhere, csicseri, zöldborsó, szegletes lednek. Ennyi hüvelyes elég változatos.
Csonthéjas és olajos magok magas metionin tartalom: napraforgómag és csírája, lenmag, chia mag, szezám (barna, és fekete), brazil vagy paramag, mandula, dió, mogyoró. Ennyi mag elég.

További komplett keverékek: zöld turmix+ hüvelyes csíra+csonthéjas és olajos magok és csíráik
Zöld turmix +csonthéjas és olajos magok és csíráik

Zöldek: római Sali, fejes Sali, jég Sali, mángold, szárzeller. Fűszer zöldek: petrus, zsálya, bazsalikom, tárkony, snidling, medvehagyma, stb….

Gazok: tyúkhúr, amaránt, fehér libatop, porcsin,…..

A másik 2 dolog, hogy sok gyümit is kell enni, hogy meglegyen a gyümölccsel a kalória bevitel.
Az ételeket meg dúsítani kell hidegsajtoású olajokkal 1-2 EK, és avokádóval.
Lehet enni aszalványokat, ill. keverni lehet ezeket gyümölcs turmixokba, hogy töményebb legyen a bevitel.
Az étel tehát legyen kicsit bonyolultabb a tiszta 811-nél, és kicsit több a magbevitel. Akár napi 2 szeres magbevitel is lehet, s ez mind annak érdekében, hogy a test súlyegyensúlyát megtaláljuk.

Szédülni nem lehet a 811-en. Ha felálláskor, hajoláskor ilyet tapasztalunk az nem jó és az egyensúlytalanság jele, a test vak még a nyersekhez, nem tud belőlük még hatékonyan tápanyagokat hasznosítani.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 12., szomb. 12:22

Szia Gábor!

Ha már így a lektineket meg a növényi "mérgeket" szóba hoztad, megkérdelek hátha Te többet tudsz róla, hogy ezeknek az anyagoknak a káros hatását vajon mi alapján állapították meg?

A gabonafélékben, hüvelyesekben, krumpliban és a paradicsomban is állítólag sok lektin van. De valahogy mégis nehezen tudnám elképzelni, hogy egy élő nyers paradicsom egy növényi (főleg nyers növényi) étrenden élő szervezetben összetapassza a vörösvérsejteket.

Szendi is ír ezekről a könyvében, de szerintem itt is különbséget kellene tenni a nyers és a hőkezelt változat között.
Továbbá azt is írja, hogy mivel a tehenek egyre több ilyen takarmányt kapnak ezáltal a tejnek is megnövekszik a lektintartalma. -bár szerintem itt sokkal inkább a tejjel van a gond és nem a lektinnel.

Ismét csak a Kína tanulmányra hivatkoznék ahol az derül ki, hogy pl a nitrát/nitrit, aflatoxin is csak akkor okoz gondot, ha amúgy az étrend ezt lehetővé teszi. (pl. sok állati kaja, tejtermékek)

És azért arra is kíváncsi lennék, hogy mondjuk egy állat a sok kákicstól (vagy más alkaloidákat/növényi mérgeket tartalmazó vad zöldtől) megbetegedhetne-e. :hmm:
Persze erre is láttunk már példát az állatvilágban (szénevő majmok) de szerintem nem ez az általános.
Azt gondolom ez is egy kicsit fel van fújva.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2013. jan. 12., szomb. 12:48

Hurrá Hummel doki lehet zabálni a sajtot:)

Milyen kockázatot jelent a gabonafélék és a tejtermékek fogyasztása?
Az előzőekben azzal foglalkoztunk, hogy mi a veszélye a szénhidrát-fogyasztásnak. Elhízást és cukorbetegséget okoz. Statisztikai vizsgálatok a magas inzulinszintet egyéb betegségekben is kockázati tényezőként kezelik. Ezek a vizsgálatok egyértelműen mutatták, hogy a cukorbetegség, vagyis a hiperinzulinizmus és inzulinrezisztencia, valamint a vastagbélrák között kapcsolat van. De nemcsak a vastagbélrák kockázatát növeli a magas inzulinszint. Egy 2007-es vizsgálat egyértelműen veszélyesnek ítélte a kenyér és egyéb szénhidrátok fogyasztását (a kenyér kétszeres kockázatot jelent a veserák kialakulásában), míg viszont az állati eredetű fehérjék (de nem a tej és tejtermékek), valamint a zöldségek védőhatásúak voltak.
Rejtett gluténérzékenység és az autoimmun betegségek összefüggnek
A gabonafélékben rengeteg könnyen emészthető, és inzulinszintet emelő keményítő van. A gabonamagvak belseje a keményítőn kívül még tartalmaz kétféle fehérjét a gliadint és a glutenint. Erre a két fehérjére vagyunk érzékenyek, amit röviden gluténérzékenységnek neveznek. A cöliákiát, mint a gluténérzékenység legjobban megnyilvánuló formáját már régen felismerték, de egyre több bizonyíték van arra, hogy több betegség mögött is gluténérzékenység van. A szakirodalom azt bizonyítja, hogy a gluténérzékenység vérből, de még székletből sem mutatható ki teljes biztonsággal. A gabonafehérjék immunológiai hatása igen sok betegségnek a rejtett oka. A glutenin és a gliadin a bélfalon gyulladásos gócokat alakít ki, ahol az immunrendszer védekezik. Ha a hatás sokáig tart és folyamatos, akkor a bélfal egy idő után átjárhatóvá válik, és egyéb fehérjék is átjuthatnak a bélfalon bejutva a szervezetünkbe. Ha valamelyik betolakodó fehérje és valamely testfehérjék között szerkezeti hasonlóság áll fenn, akkor az idegen fehérje ellen aktivizálódott immunrendszer később a saját testszövetei ellen is fordul. Ezt nevezzük autoimmun betegségnek. Jelenleg kb. 150 betegség esetén mutatták ki, hogy a gluténérzékenység az átlagnál jóval gyakoribb e kórképekben.
Az európai tehenek teje és a cukorbetegség
Szamoán élő gyerekekhez képest az Új-Zélandon élő Szamoai gyerekek közt tízszer gyakoribb az I-es típusú cukorbetegség. A magyarázatot a tejben találták, a tejnek egyik fehérjéjében a béta-kazeinben. Kétféle béta-kazein van, az A1 és az A2. A két béta-kazein egyaránt 209 aminosavból áll, azonban a két fehérje a 67. aminosavban különbözik. A nyugati világban az A1béta-kazeines tehenek szaporodtak el, míg Ázsiában az A2-es típusúak. Az A1 béta-kazeinből az emésztés során egy beta-casomorphin-7 (BCM7) keletkezik, amely egy ópiát. Az ópiátok közé tartozik a morfium, az ópium, a heroin. Mivel a diabéteszt autoimmun betegségnek tekintjük, a BCM7 a „tettes”. Meglepő módon az alacsony glikémiás indexű és telítettségű tej és tejtermékek jelentős mennyiségű inzulintermelésre késztetik a szervezetet. Más ételekkel fogyasztva a tej még jobban növeli az inzulinválaszt. A tejben a tejsavó tartalmazza a nagy inzulinválaszt kiváltó fehérjét. Mivel a tejsavót a sajtgyártásban nem használják, ezért a sajt ebből a szempontból veszélytelen, viszont az összes többi tejtermék, mint túró, joghurt, tejföl hozzájárul a hiperinzulinizmus kialakulásához.
A tejben lévő növekedési faktor és a rák
Van még egy molekula a tehéntejben, ami veszélyforrás ránk nézve. Ez az Inzulinszerű Növekedési Hormon (IGF). Mivel az IGF jó része nem emésztődik meg, hanem átjut a bélfalon, a tej és tejtermékek rendszeres fogyasztása felnőttekben 10-20%-kal, gyermekekben 20-30%-kal megemeli az IGF-szintet. Az IGF serkenti a sejtek osztódását és növekedését, így igazoltan fokozza a tumorok növekedését.
Felmerülhet a kérdés, ha ennyi betegséget okoz a gabona- és a tejtermékek, akkor miért nem pusztultak ki azok a népcsoportok, amelyek sok tejet vagy gabonát fogyasztottak? Ifjú korban mikor a szaporodási ciklusban vannak az emberek, akkor még ezek a betegségek nem okoznak végzetes betegséget. Most, hogy az emberek hosszabb életkort élnek meg, most jelentkeznek ezek a problémák nagyobb számban, az életkorunk utolsó szakaszát keserítve meg.
A következő részben megnézzük, hogy tényleg egészségtelen az állati zsírok fogyasztása vagy ez az egész egy hatalmas nagy szervezett manipuláció?
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2013. jan. 12., szomb. 13:06

Azt hogy nem vagyunk méltóak erre a Földre azt régóta tudom,de hogy ennyire sötétek avgyunk az kemény vazze:(

http://index.hu/gazdasag/vilag/2013/01/ ... _sult_hus/
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 12., szomb. 16:06

A hagyományosan táplálkozó, magát egészségben hiszvő mindenevő életkora átlagosan 90 év max.
A nyersevők életkora ezzel szemben +30-50 év erre rászámolva.

Itt van erre a bizonyíték:

http://www.disclose.tv/action/viewvideo ... do__The_S/

smanag
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10