80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 30., szer. 9:05

Szia Laci!
Lehet, de ahhoz, hogy ezen a téren többet tudjak, elég, ha itthon maradok és gondolkodom. Majd ő is jár még erre, ha nem fél eljönni hozzánk. Az a szem egyébként is nem általam nyitható. Én nyitott szemmel születtem és volt farkasfogam is. Hogy ez mit is jelent???
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 30., szer. 10:15

Szia Gábor!

"egyrészt, még mindig azt hiszed, hogy a sértődöttség beszél belőlem"

Nem hiszek én semmit! :D

"ha nem fél eljönni hozzánk" -viccelsz? :D

Még egy dolgot azért megemlítenék úgy nagy általánosságban.
Olykor-olykor elhangzik Tőled, hogy pl. "mi még nem értjük" vagy "majd ha eljutunk oda ahol Te vagy" stb.

Gábor elismerem, hogy biztos sokkal nagyobb tapasztalattal tudással rendelkezel, mint én, már csak a korod miatt is, de azért például azt se feledjük el, hogy abban az életkorban amikor én már "saját kútfőből merítve" minden külső kényszerítés, belerángatás nélkül az élő nyers ételeknél kötöttem ki, akkor Te még (elmondásod szerint) javában nyomattad a szalámis zsömlét, és a húsevők "boldog" életét élted. -szerintem nem vagyok annyira lemaradva ezen a téren, de bőven van még mit tanulnom.

Ezzel még véletlenűl sem magamat akartam dicsérni, csak arra akartam utalni, hogy ez a fejlődés egy "hosszú út", és ne csak azt nézzük, hogy ki milyen eredmény ért el (hol tart) hanem azt is hogy mikor érte el. (20-30 év múlva ezen az úton haladva biztos én is máshogy látom majd a világot :roll: )
Majd akkor párbajozunk. :wink: -csak "várjál meg".
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2013. jan. 30., szer. 10:44

Csak előjött a marketing Hummel dokinál:)

Eddig csak az állati- és növényeredetű táplálékaikról beszéltünk. De mi van a baktériumokkal?
Ha egészséges táplálékokról és egészséges emésztésről beszélünk, kikerülhetetlenek a baktériumok. Már életünk első néhány hónapjában eldől, hogy milyen egészségesek leszünk. De miért? Az anyatejjel együtt kapjuk meg azokat a baktériumokat, melyek nélkül nem beszélhetünk egészségről. Az anyatejben olyan bifidusz- és tejsavbaktérium törzsek találhatók, melyek segítenek nekünk az anyatejet teljesen feldolgozni, enzimeket, vitaminokat, nyomelemeket komplex módon számunkra felszívhatóvá tenni. Az anyatejben megtalálhatók a hasznos baktériumok, ún.probiotikumok, és 130 prebiotikum, a baktérium törzsek ezt fogyasztják, ettől tudnak szaporodni. A tehéntejben csak néhányfajta prebiotikum van, ezért a mi hasznos baktériumaink a tehéntejet nem tudják úgy hasznosítani. Sőt, az európai tehéntej tartalmazza a számunkra ártó BCM7 fehérjét. Az elválasztás után, mikor a vegyes táplálkozásra áttérünk, kialakul a mikroflóránk: több száz vírus, baktérium és élesztőgomba törzzsel. Ezeknek az élőhelye a bélnyálkahártya, mely egy nagy víztartalmú gél, vagyis nyálka. Innen nyeri a bélflóra az életet adó vizet.
Prímbiotikum
Víz nélkül nekik nincs élet. A béltartalomban lévő nagy víztartalmú kocsonyás közeget elneveztem primbiotikumnak. Abból, hogy az élet elsődleges, primer, feltétele a víz. Ezt a kocsonyás vizet nagy hidratáló képességű rostok kötik meg. Az élelmi rostoknak is elsősorban ez a szerepük, hogy kötött vizes közeget, primbiotikumot biztosítson a bélflóra mikrobáinak. Egyéni szerencsém, hogy rátaláltam egy olyan ecetsav baktériumra, amely a világon a legjobb vízmegkötő rostjait termeli. Ennek egy találmány a Mikrorostos Gél lett az eredménye. Ez a gél a bélnyálkahártya legjobb utánzatának bizonyult. A Gél az összes funkciójában pótolja a bélnyálkahártyát.
Melyek a bélnyálkahártya funkciói?
a nyálka (nagy víztartalmú gél) jó ragasztó, összeszed mindent, vagyis tisztántartja a bélfal felületét
elnyújtja a felszívódást, így javítja a felszívódás hatékonyságát lassítja a vércukorszint emelkedését
segíti a béltartalom tovahaladását, kenőhatás
lefedi a bélfal felszínét, megakadályozva az irritációt, csökkenti a gyulladásos folyamatok kialakulását (a szabad, folyadékvíz támogatja, a kötött, kocsonyavíz gátolja a gyulladást)
csapdát állít a betolakodó patogén baktériumoknak, és az allergiát okozó idegen fehérjéknek, így segíti a mucozális immunrendszer hatékonyságát (mucosa-gát).
kellő mennyiségű vizet biztosít a bélflóra milliárdnyi egysejtű mikrobáinak, a bélflóra kitapadási helye a nyálka, nyálkás közeg nélkül nincs bélflóra, prímbiotikus hatás
a nyálka szabályozza a széklet víztartalmát.
A táplálékunkban lévő hidratált rostok a bélnyálkahártya e funkcióit segítik, minél több vizet tud megkötni egy rostfajta, annál jobban tudja ezeket a funkciókat segíteni.
Baktérium által „termelt” mikrorostok. (A legjobb víz- és cukormegkötők!)
Nem tartalmaznak glutént illetve gliadint, sem lektint. Sőt, még gyulladáscsökkentő hatásuk is van a nagy kötött víztartalom miatt. Nullakalóriájú, nem tartalmaz semmilyen cukrot. Főzés és párolás nélkül nagy a vízmegkötő tulajdonsága. Ugyanakkor a nagy vízmegkötő képesség miatt kevesebb is elég belőle, mint a rosszabb vízmegkötő rostokból. Ilyen nagy vízkötő-képességű mikrorostokat tartalmaz a Mikrorostos Gél. Nemcsak a vizet, de a cukrot is jól köti a Mikrorostos Gél. A cukorbetegeknél nagyon kedvezően hat a Gél visszatartó ereje a cukorfelszívódásra.
Miért ajánlott mindenkinek Mikrorostos Gélt fogyasztania?
Mert, mint nagy víztartalmú gél, állagában és fizikai tulajdonságai miatt legjobban hasonlít a mucosára, a mi természetes bélnyálkahártyánkra. Ezáltal nemcsak az ún. mucosa gátat (amely a mucosális immunrendszer elsődleges „védőbástyája”) erősítjük a mikrorostos géllel, de a rostos táplálkozás előzőkben felsorolt előnyeit is és a bél tisztaságát és a bélflóra táplálását is fokozzuk.
Miért van szükség gyakran a bélflóra regenerálására?
Mert a mai táplálkozási szokásaink és az antibiotikumok és egyéb gyógyszerek és az ételeinkben lévő szerteágazó kémiai adalékanyagok és tartósítók miatt károsodik a bélflóránk. Még itt kiemelhetjük a túlzott alkoholfogyasztást és dohányzást valamint a sok édesség fogyasztása miatt kialakuló vírusos és gombás (Candida albicans) fertőzéseket.
Milyen módon tudjuk helyreállítani (regenerálni) a károsodott bélflórát?
Probiotikummal, Prebiotikummal és Prímbiotikummal! De a legjobb, ha mind a három egyszerre jelen van. Ezeket a táplálékokat, melyekben mind a három benne van, szinbiotikumoknak nevezik, mely kifejezés a görög szinergia = együttműködés szóból ered.(Nem keverendő össze a szimbiózissal, melynek jelentése: együttélés. Mi szimbiózisban élünk a bélflóránk mikrobáival. De a szinbiotikumban egymást segíti a három P-betűs.)
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 30., szer. 11:56

Párbaj?
RAtti!
Igazad van. Mindenkinek igaza van.
Nem hozzám kell magadat mérni, hanem magadhoz. Én is ezt teszem. Amiért nem érted, éppen az, hogy sokkal fiatalabb vagy. De, amiért már sok mindent értesz, dicséret jár. De nem csak azért nem érted, mert Te ott vagy, én meg itt. A gondolkodás mindig egy szövetség része. Az én születésemkor még más volt a szövetség. Tudom, hogy már megint nagyképűségnek gondolod, pedig távol áll tőlem. Korántsem vagyok ott, ahol szeretném. Talán jobban megérted, hogyan gondolkodom, ha olvasod a lapomat, ami jelenleg jegelve van. A túlélő tulajdonosa, valamit nem tett meg, ezért nem látható a lap. Nem érem el, de remélem hamarosan megint előkerül. Szóval, ettől függetlenül itt is kb. azt a szellemi világot (nem szellemvilágot...) kísérlem meg kivetíteni, mint azokkal az írásokkal, csak ugyebár itt konkrét emberekkel kommunikálok, nem a láthatatlan, szerény olvasótáborommal.
Amit én követek, az egy idea, és nem mindig tudok megfelelni neki. Gondolom, te is így vagy vele.

A lap holnap már lesz. Úgy volt, ahogy gondoltam...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Stoner 2013. jan. 30., szer. 15:22-kor.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 30., szer. 15:20

Gábor!

Nem tartom nagyképűségnek amiket mondasz.
Lényegesen többet láttál a világból és ezáltal több tapasztalatra és tudásra tettél szert, főleg ha az ember törekszik is erre, és nem csak hülyeségekre pazarolja az idejét. -ez tény. (de azért egy kis "hülyeség" is kell. :D )

Amikor idéztelek ("hogy még nem tarunk ott ahol Te") ezt sem azért mondtam mert nagyképűségnek gondoltam, csak arra próbáltam rávilágítani, hogyha valaki nem ért Veled egyet az nem biztos, hogy azért van mert egy "kutyaütő hétrosseb" :D hanem mert még egyszerűen nem élt annyit, hogy megszerezze ezeket a tapasztalatokat, és más ismeretek alapján gyúrja össze a véleményét egy bizonyos dologról.

Angárd! -védd magad! 8) -csak vicceltem. :D

Ja, és amúgy minden kekeckedésem ellenére bírom az ilyen "elpúsztíthatatlan vény rókákat". -ezt most tessék bóknak venni. :D
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 30., szer. 15:21

Szia Ratti!
Kösz.
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 31., csüt. 19:36

http://kovigabor.tulelo.hu/
Nem éppen napos hangulatú írás, de nagyon kikívánkozott ..
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. feb. 3., vas. 9:56

Ajánlom figyelmetekbe a fecebbokon a 811-es klub új írásait, cikkeit.

http://www.facebook.com/pages/801010-Kl ... 5294896159

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. feb. 5., kedd 10:51

Sziasztok!

A datolyával kapcsolatban a napokban engem is olyan meglepetés ért mint Yolit nemrégen.
A Kalifás 500 grammos datolyát szoktam venni, egész jó, kaja előtt mindig beáztatom.
Tegnap este bontottam fel egy új zacsit, és mikor ki akartam magozni (másnap reggeli turmixhoz) akkor már kicsit gyanús volt. -így muszáj volt belekóstolnom. :D
Teljesen más volt mint az eddigiek, sokkal finomabb, mint a "hab" olyan puha, sajnos este kicsit be is zabáltam belőle. :?
Aztán kíváncsíságból felbontottam egy másikat (amit a dátum szerint máskor csomagoltak), az is ilyen volt. -legalább néha pozitívan is csalódik az ember. :D
(bár az is lehet, hogy rájöttek arra, ha nem szárítják ki annyira akkor kevesebb kell fél kilóhoz, de szerintem ill. remélem nem ez történt, mert kicsit más fajtának is tűnik)
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. feb. 5., kedd 12:49

Azt hittem mindenki inkább a húsbolt előtt áll sorban...
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: Yoli » 2013. feb. 6., szer. 21:28

Gondolatban már beálltam a sorba...
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... UfM#t=733s
Yoli
Törzsvendég

Hsz: 230

HozzászólásSzerző: Yoli » 2013. feb. 7., csüt. 17:06

Mennyire ügyel vajon a Kalifa a feldolgozásra? Egyszer írtam nekik levelet, hogy tudni szeretném, hogy az aszalt fügéjük milyen eljárásokon megy keresztül, de nem válaszoltak. Gyanítom, hogy nem a bio nyersevőket tekintik a fő célcsoportjuknak. Ez annyira rossz, hogy nem lehetünk biztosak semmiben. :cry: A puha tunéziai datolyák rejtélyét amúgy megoldottam. Valójában kétfélét árulnak a Zenubiában, és fel lett cserélve a doboz a múltkor. A "dattes naturelles standard" feliratú a gyengébb, szárazabb, különálló szemek bele vannak szórva a dobozba. A "dattes naturelles branchées" feliratú a finomabb, puhább (és drágább), ágakon vannak a szemek, és jól meg van tömve velük a doboz, fennséges. De ezt külön kell kérni, mert különben az olcsóbbat adják. De jó lenne tudni biztosan, hogy meg vannak-e főzve, mert ha igen, ennyi erővel főttkrumplit is ehetnék...
Yoli
Törzsvendég

Hsz: 230

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. feb. 7., csüt. 20:10

Szia Yoli!
Ez egy vegetáriánus indiai svéd asztal?
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. feb. 7., csüt. 20:22

Szia Yoli!

Erre speciel én csak azt tudnám mondani, hogy mivel "tökéletes megoldás" úgy sincs, ezért mindenki -lehetőségei szerint- válassza a legkisebb rosszat, illetve azt, amit Ő annak tart. -sajnos ez van. De talán úgy is mondhatnám, hogy örüljünk, hogy legalább ez van.
RAtti
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. feb. 8., pén. 8:20

Én tárgyaltam a tunéziai datolyással, aki csomagolja a Kalifának Tunéziában. Un. szárító kamrákban szárítják a technológiai sor része a kamra, azaz minden estben végigmegy a datolya ezeken. Ezekben 60-80 fok biztos van, úgyhogy kampec. Sok eseten blansírozák is a datolyákat. Mikor üveges barna az állaga, az megsütött, vagy blansírozott. Én 5 kg- os dobozban biodatolyát veszek, állítólag ez nyers. Ennek a 80 %-a finom, légy és puha, szép egészséges húsú, és van benne egy rész, ami kicsit beszáradt, de azt a végén le kell, turmixolni gyümivel.
Egyébként a kommersz datolya ára kamion tételben 400-500 Ft/ kg. Úgyhogy sokszorosan át vagyunk cseszve, mire megvesszük arany árban.
:D
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára smanag 2013. feb. 8., pén. 8:59-kor.
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10