Mi van az ételek mögött?

Természetes táplálkozás (mikor, meddig, mit, hányszor, hogyan, stb.)

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. márc. 25., pén. 12:00

http://www.peta.org/mc/factsheet_display.asp?ID=72

Animal Ingredients and Their Alternatives
Állati összetevők és a jobb választások (nem csak étkezési termékekben)
Parsifal
Grafomán

Hsz: 946

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. márc. 25., pén. 16:24

ha már szójatermékek és húsmentes környezetben készüljenek, akkor tudom mindenkinek ajánlani a Tofu Company termékeit. Ők Budapesten működnek és garantáltan húsmentes környezetben készülnek a termékeik.
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
nawesh
Grafomán

Hsz: 1619

HozzászólásSzerző: flower » 2005. márc. 25., pén. 17:56

Hát ezen és is kiakadtam. A gőzborotva nagyon hatásos, az biztos. De a negatív energiákkal nem tud mit kezdeni...
flower
Grafomán

Hsz: 786

HozzászólásSzerző: tigristomi » 2005. márc. 26., szomb. 14:33

Parsifal írta:Részlet egy a Biopont Kft.-vel történt levélváltásomból:
------------------------------------------------------------------
"Elgondolkodtató, kérdezésre ösztönző hírt hallottam: a biopontot
"gyanúsították" meg azzal, hogy a szójás termékeit húsüzembe készíti.

Hogy mik vannak ..... Ez nekem meg nem jutott eszembe, hogy ezzel torodnom kellene.

En az ilyet max. ugy fognam fel, hogy a szoja gyartas jo hatassal van a hus uzemre.
tigristomi
Írogat

Hsz: 88

HozzászólásSzerző: Stoner » 2005. márc. 27., vas. 8:32

flower írta:Kicsit részletesebben elmondanád,hogy a magkoktél miből áll? Mert nagyon jól hangzik, megcsinálom én is.

Szia Flower!
Én vagyok a bűnös abban, hogy Jablko ezt eszegeti. Arra kell ügyelni, hogy megegyezzenek a magok a vércsoporttal. HA egy B-s nekiáll napraforgót, szezámagot, tökmagot enni minden eset, megnézheti magát. ha nem tudod a vércsoportodat, akkor elég csak diót, mandulát és lenmagot beletenni. Ha tudod, akkor egy lsitáról meg kell állapítani, hogy miket ehetsz. A többi stimmel: egy kávéskanál karob és egy evőkanál szűz olivaolaj (bogyó nem jó, mert nem lesz "csoki" és sós is...) én teszek bele kis mazsolát is, vagy más aszalt gyümit. Nem ajánlott többet enni másfél decinél belőle. Mindenképpen üres gyomorral (az ebéd után 4 órával fél liter víz ajánlott legalább.) és semmiféle babonát, vagy keményítőtartalmú müzliadalékot nem szabad belekeverni, csak olajos magokat. Régebben tettem hozzá zabpelyhet. Nagyon megkavart. Tudod: Testkontroll... fehérjék/szénhidrátok A karob és a mazsola édessége nem zavar. Az olajos magokban is van kevés keményítő, de a természetes közegében és nem olyan mértékben, mint a gabonákban. Az olajos magokat eleve tilos hőkezelni. A gabonákat csak hőkezelve lehet fogyasztani, a célom az volt, hogy este már csak nyers, hőkezelés nélküli ételt fogyasszak, de ne gyümölccsel zárjam a napot, mert többször fel kell kelnem éjszaka tőle. A magoktól nyugodtan és mélyen alszom és minden izületi bántalom hamarabb gyógyul. Reggel nem vagyok olyan éhes, mint a gyümölcsvacsora idején. Hőkezeltet csak ebédkor eszem, amit a múltkor már mondtam.
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: Szilvi » 2005. márc. 31., csüt. 10:40

Ritkán eszem szóját, de azt gondoltam, hogy a húspótlók részben húsüzemekben készülnek, nekem az a véleményem, hogy nem kell új üzemet létesíteni, hanem a meglévőket kell teljesen húsmentes üzemmé alakítani :D

Ezen nézetemet már megosztottam húsüzemben dolgozó barátommal is, szellemi szinten megkezdtük a folyamatot...

az üzemek végső "kitakarításába" én is beszállnék

Szilvi

ui: néhány szójaterméknél volt már némi rossz érzetem
Szilvi
Törzsvendég

Hsz: 239

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. márc. 31., csüt. 12:41

Igen, jó ötlet. Benne vagyunk azt hiszem mindnyájan az ilyen dolgokban, de csak korrekt tájékoztatással, hogy aki már ott tart, az megállípíthassa, és eldönthesse, mit akar tenni.
Parsifal
Grafomán

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. márc. 31., csüt. 15:00

ti hogyan készítetek szójából ételeket?

nagyon imádom a szilas szójás fasirtporát, de abban van nyomokban tojás, ezért le fogok szokni róla. ehhez viszont az kellene, hogy magam is elő tudjam állítani a legalább hasonló ízvilágot.
Norci
Grafomán

Hsz: 826

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. ápr. 1., pén. 10:50

Rántott sajt helyett próbáljátok csak ki!

Tofut (édesanyám metélőhagymásat használt) megforgatott panírban (natura muffinörleményben) és pálmavajban sütötte, olyan volt, mint a fenti anyag... ezt lehet a sajtpártiaknak ajánlani! :D
Parsifal
Grafomán

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. ápr. 12., kedd 11:04

Az Eccofood válasza:

"Húspótló termékeink természetesen húsmentes üzemben készülnek valamint a tönköly is magyar."

:)
Parsifal
Grafomán

HozzászólásSzerző: Norci » 2005. ápr. 12., kedd 15:22

ügyes vagy parsi, csak így tovább a kutatással! :D
Norci
Grafomán

Hsz: 826

HozzászólásSzerző: nawesh » 2005. ápr. 16., szomb. 6:52

Szóval az eccofood is jó :wink: Ez jó hír :wink:

Mi otthon ha eszünk is szóját tofut eszünk. Azt többféleképpen el lehet készíteni. ismeritek az édes tofupástétomot :wink: :?:

A húsüzemek hústalanítását én úgy tudnám elképzelni, hogy pl. érdektelenség, anyaghiány, vásárlói hiány miatt bezár a Pick. Az egészet le kellene rombolni és a helyén egy kegyeleti parkot létrehozni az ott legyilkolt állatok emlékére :(
Nawesh"A világbéke a Te kezedben van" - Swami MaheshwaranandaJiJóga a mindennapi életben rendszer - Magyarországi Központ:www.joga.huJóga a Mindennapi Életben Egyesület - Szeged: www.yoga.szeged.hu
nawesh
Grafomán

Hsz: 1619

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. ápr. 18., hétf. 12:58

Nawesh ötlete sem rossz, most jöjjön az enyém:

<b>"A húsüzemek hústalanítását én úgy tudnám elképzelni, hogy..."</b>

...először is ott már emberi fogyasztásra szánt étket NEM készítenének. Nincs az a tisztítószer, amely azt a sok vért, halált, szenvedést le tudná mosni... Azonban lehet, hogy nem kellene lerombolni, mert az nagy környezetszennyezésbe kerülne. Azt meg ugye nem akarhatjuk.

Ötleteim:

1. Tovább álhatna az épület, mementóként, azonban az enyészetre\ a Természetre bíznánk a dolgot, vagy be is segíthetnnk, így előbb-utóbb a régi, mesebeli várak sorsára jutna az épület, belepné a zöld, falaira borostyán és vadszőlő futna, csipkebokor nőne rajta, madarak és kisebb-nagyobb emlősök, bogarak és más élőlények ütnének tanyát

2. A kihasználás jegyében mondjuk egy komposztálóüzem képzelhető el benne... ez ugye növényi "halálhoz" kapcsolódó, de nem fájdalmas szenvedésekkel teli, mint az állatok (majd az emberek) halála, nézzük csak meg a frissen kaszált gátoldalt, vagy gabonaföldet... ugyanakkor a tevékenység a következő élet megteremtését szolgálná, szemben az állatok húsának élelmezési felhasználásával, amely csak a szenvedést, a betegségeket és a halált szolgálja. Másik kérdés, melyik felvilágosodott ember dolgozna ilyen helyen ...? :) Bárcsak ilyen problámáink lennének...

Neketek milyen ötletetek van? :{) Peace
Parsifal
Grafomán

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. ápr. 26., kedd 17:54

A Győri Sütő (Ceres Sütőipari Kft.) Tönkölybúzakenyerének folyékony-kovászkoncentrátumáról, idézet a kapott levélből:

"Az általunk gyártott Tönkölybúza kenyér teljes kiőrlésű lisztből megnevezésű termék összetevői között szereplő folyékony kovászkoncentártum természetes biológiai erjesztéssel készült koncentrált kovász, amelynek összetevői: liszt, víz, ecetsav, illetve természetes eredetű erjesztő baktérium törzs."

Egy jobb választás reményében!
Peace
Parsifal
Grafomán

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2005. máj. 13., pén. 10:16

Miért drága a teljesértékű élelmiszer?

A bio cékla ára 200-300 ft\kg. Egyszerűbb emberektől vegyszermentesen akár 50 ft\kg. Miért ez a méltánytalan árkülönbség? A minősítés miatt? A szállítás miatt? Nem a kizsákmányolás miatt? Segíti ez az egészséges életmód, élelmiszerek fogyasztásának terjedését?

A hántolt, fehér, fényezett rizs 50-100 ft\kg, a hántolatlan barna rizs 400 ft\kg. Mitől ez a különbség? A teljesértékű rizst csak pelyvátlanítják, így kevesebb a költsége, mint a fehér rizsig jutó hosszadalmasabb folyamatoknak. Biztos azért ilyen méltánytalan az árkülönbség, hogy többen vegyék, és így többen legyenek egészségesebbek, nem rászorulva ezzel olyan vitamin- és egyéb tabblettákra, amelyeket a teljes értékű rizs fogyasztása feleslegessé tesz...
Akkor itt is csak a haszonlesésről lehet szó!

Hát nem etikátlan ez?
Vagy valójában ez egy fejlődéshez "szükséges" rossz?!
Parsifal
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: Táplálkozás