nawesh írta:Amikor Indiában jártam, az ottani Ashramunkban voltak kutyák, akik (a hely szelleméhez illően) csak vega ételeket kaptak és teljesen egészségesek voltak...
Brandyke írta:Nekem van kutyám, de eszembe sem jutott hogy vegetáriánust csináljak belőle, és nem is fogok, annak ellenére hogy én már tizenvalahány éve nem eszem húst!
Egy kicsit furcsának tartom az ötletet, természetellenesnek. De ez persze csak az én véleményem, vitatkozni nem szeretnék.
parika írta:csak most látom, hogy van it válasz...bocsánat.
érdekelne hogy miért természetellenes, ha egy kutya vegetáriánus, vagy még jobb, vegán?
szerinted az nem természetellenes, ha egy kutya olyan eledelt kap, amit mai formájában soha ne tudna leteriteni? vagy a 4 % húsféleség az eledelben az jobbá teszi az eledelt?
a sok kémiai szerek, a szinezßékek, a csábito anyagok stb...ezek természetesek?
egy kutya az mindenevö. látni az én kutyámon is. mindent megeszik amit csak adok neki és szereti is. mostanában az alma a nyertes, meg minden, ami most terem:) csak ugy csöpög a nyála, amikor a savanyú uborkát reggelihez eszem:) mindig adnom kell neki egy répát, ha mi eszünk, mert különben összekéregeti a vacsorßáját az embereknél:) és már lufi formája lenne:)
csodálatos szöre, csillogása egyre többeknek feltünik. az utcán megállitanak emberek emiatt! az állatovos is csak bámul!
ha érdekel a téma, irhatok többet róla. csak már megint szükös az idöm:(
ciao
parika
parika írta:Brandyke, miért irod hogy nem szeretnél vitatkozni?
szerintem ez csak eszme és tudáscsere. mindenki tanulhat a másiktól, ha nyitott.
parika írta:láttál te már egy egészséges kutyát, amelyik éhenhalatja magát?
parika írta:külöben remélem parsifal megir itt egy két saját receptjét, ami nagyon tápláló és egészséges is egy kutyának.
parika írta:gondolom tudod, hogy mi történík a nagyüzemi állattartás során. akkor küldhetnék pár tapasztalat-irásokat, amiket olyanok irtak akik kutyßajukat születésük óta vegán étellel etetik.
parika írta:nekem csak november ota van ez a kutyám, egy kisérleti laborból. ahol nem jól bántak vele. és borzasztóan nézett ki amikor hozzánk jött. bitos nem csak az eledel miatt, de mostanra csodálatos lett a kinézete és szuper fitt.
parika írta:miért nem tartasz semmit a bio kutyatápról, ami vegán? ismersz ilyet? probáltál ilyet? tudod hogy milyen szabályok alatt készitik ezeket?de gazad van, ha saját maga össze tudja ugy állitani a kutya eledelét, hogy kiegyensúlyozott legyen, és vegán, akkor biztos még jobb a kutyának.
parika írta:azt irtad hogy amúgy is csak immel ámmal eszik. a mostani kaját is eröszakolod bele?
parika írta:szerintem amig mi emberek gondoskoduk egy kutyáról, amelyik sajnos manapság nem tudja saját maga megfogni a vacsoráját, akkor a kutya mindig is azt eszi amit mi "bele eröszakolunk" legyen az vegán, vegetáriánus, vagy húsos eledel.
Vissza: Vegetáriánus életről általában
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég