Betegségek - okok és megoldások

A vegetáriánus lét előnyei - egészségmegőrzés, prevenció - betegségek okai és megoldásai

HozzászólásSzerző: mandula » 2006. máj. 3., szer. 17:34

Nekem is bevált, úgyhogy rossz nem lehet :wink:
mandula
Törzsvendég

Hsz: 395

HozzászólásSzerző: akacsan » 2006. máj. 9., kedd 21:30

Betegségek - okok és megoldások
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára akacsan 2014. szept. 7., vas. 0:49-kor.
akacsan
Inkább olvas

Hsz: 19

HozzászólásSzerző: Norci » 2006. máj. 9., kedd 21:45

nem csak gomba okozhatja, hanem a fehérje túlzott bevitele - amennyire én tudom. csökkentsd a fehérjét.
:D
Norci
Grafomán

Hsz: 826

HozzászólásSzerző: ata » 2006. máj. 10., szer. 4:07

Jelenleg magasépítkezésen dolgozom, napi kétszer eszem ott, kétszer otthon.
Reggeli: 1/2kg szőllő / alma
10órai: 2 marék vegyes mag (mogyi, mandula, dió, tök-, napraforgómag) nyakonöntve egy kis hidegen sajtolt olívaolajjal
vagy 2 marék mazsola meglocsolva mézzel, vagy 2 összeborított mézesvajaskenyér
ebéd: 3/4 liter vegyessali, magokkal, olivabogyóval, nyers gombával, vagy sajttal, nyakonöntve egy kis hidegen sajtolt olívaolajjal
vacsi: csak ekkor eszem meleg ételt, sűrű leves, vagy főzelék formájában.

Hétvégén kirúgok a hámból, és befalok mindent ami nyers, lédús, friss, ropogós...

Az első két hónapban elbúcsúztattam 8 kiló hájat,mérget, fölös vizet, azóta (3hó) tartom a formám, és bizony

-elmúlt a korpásodásom
-évek óta tartó orrdugulásom megszünt
-nem izzadok-, szellentek oly büdiketa, székletem OK
-nehezebben gurulok dühbe
-nem ízlenek a műkaják,
-sőtt ha túl sok főtt ételt eszem, érzem ahogy elnehezülök, mert sok benne a "halott" anyag
-mivel mindent jobban meg kell rágni, több időbe telik, mégis kevesebb fogy, és közben jobban oda tudok figyelni arra, hogy ITT MOST eszem.
ata
Írogat

Hsz: 170

HozzászólásSzerző: Megali » 2006. máj. 10., szer. 9:27

Ata!

minden elismerésem!

tényleg a méregtelenítésnek nincs szédüléssel járó mellékhatása ott a magasban?

Reni
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Megali 2006. máj. 10., szer. 10:18-kor.
Megali
Néha írogat

Hsz: 44

HozzászólásSzerző: Megali » 2006. máj. 10., szer. 9:28

akacsan írta:A gomba okozta hajkorpára mit tudnátok ajánlani? :O

én úgy tudom, hogy az almaecet.

meg a csalánfőzet.
azonkívül meg csatlakozom ahhoz, amit NOrci írt....
Megali
Néha írogat

HozzászólásSzerző: ata » 2006. máj. 17., szer. 4:06

Az első 3 hétben még nem ott dolgoztam.
Meg mielőtt átáltam, fokozatosan hagytam el a kávét, teát, cukros, csokis vackokat, időt adtam a testemnek, hogy tisztuljon.
Nagyjából hetente "lőttem" ki egy egy nem kívánt ételfajtát.

Amikor 2 éve a 21 napos csak vizet ivós böjtömet csináltam még otthon, MO-on, akkor elég hűbelebalázs módjára kezdtem neki, és az első 4 nap nehéz is volt.

Üdv, Ata
ata
Írogat

Hsz: 170

HozzászólásSzerző: Adi » 2006. máj. 18., csüt. 17:11

Sziasztok!

En kb. 2 hete hagytam el a tejtermékeket és a tojast, és egyaltalan nem esett nehezemre.
Viszont 4 nappal ezelött majdnem az összes körmömön megjelent egy vizszintes barazda, illetve a körömagy fölött ameddig a barazda tart bepirosodott a hus.
Mit gondoltok, lehet-e elvonasi tünet, volt-e valakinek hasonlo a tej/tojastermékek elhagyasakor?
Nem mentem még börgyogyaszhoz, mert kicsit félek a prédikalastol, hogy ez a fenti termékek elhagyasa miatt van, és bar a hitem erös, hogy vegan maradjak, sajnos nem tudom, hogy megfelelöen taplalkozom-e.
Elöre is köszönök minden irast. Nagyon tetszik az oldal, mint egy nagy barati tarsasag.
Kellemes Napot mindenkinek.
Adél
Adi
Írogat

Hsz: 55

HozzászólásSzerző: mandula » 2006. máj. 18., csüt. 20:56

Szia Adi!
Nem kis vállalkozás elhagyni egyszerre a tojást is meg a tejet is!
Igazából nem tudom, mik lehetnek konkrétan az elvonási tünetek, és hogy a tiéd vajon az-e... amikor elhagytam a tejtermékeket, nekem is produkált a szervezetem olyan tüneteket, amikre azt hittem, hogy emiatt van, aztán rájöttem, hogy nincs hozzá köze. Persze orvosnak én sem mertem mondani, hogy abbahagytam a tejtermékeket, de ha rászánod magad, hátha a bőrgyógyász meg tudja, mondani, lehet-e ettől.

Azt hiszem, a legfontosabb, hogy ne gondold úgy: ha elhagytad a tojást meg a tejet, azzal valamit megvonsz magadtól - mert akkor lehetséges, hogy a tested elvonási tünetekkel reagál, amit talán tudat alatt el is vártál tőle.
A tejtermékeknek nagyon jó helyettesítői vannak, a tojást mondjuk nem tudom. Viszont ha figyelsz, akkor a szervezeted egy idő után rávezet arra, hogy mire van szüksége.
Nagyon sok szerencsét és kitartást kívánok! :D
mandula
Törzsvendég

Hsz: 395

HozzászólásSzerző: Megali » 2006. máj. 19., pén. 8:50

Adi!
Köröm: szerintem, ha úgy lenne is, két hét alatt még nem jelentkezhetne hiánybetegség sem körmön, sem máshol. a köröm egyébként is ennél lassabban nő.

a körmön lévő barázdák -már amennyire én tudom- cinkhiányt jelentenek. ez biztosan nem a tojás és tej megvonásától van.

amivel a cinkhiány megszüntethető: teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztása, napraforgómag,

a hajad nem hullik?

ha már nem fogyasztasz tejet, tejterméket, egyél kicsivel több magvat: napraforgómag, szezámmag, tökmag, illetve csonthéjas gyümölcsöt: dió stb.

üdv.:
Renáta
Megali
Néha írogat

HozzászólásSzerző: Parsifal » 2006. máj. 19., pén. 10:26

Szia Adi!

Fantasztikus a nagy döntésed, csodállak érte. Milyen érvek miatt hagyod el a tejet és a tojást? Kitartást és meggyőződést kívánok!

Egyébként a dokik és mindenki más azt hisz, amit akar, azt látja bizonyítottnak egy tünetben, ami neki tetszik. Nagyon jól észrevetted, hogy lehet, hogy nem megfelelően étkezel. Renáta ötlete nagyon jó. És persze ne feledkezz meg a helyes életvezetésről (mozogj, szeress, olvass, stb.), és akkor biztosan elmúlik mindenféle terhes tünet. Egy ideig természetes, ha nem teljesen egészségesen reagál a szervezet, ugyanis méreglerakódások, feleslegek vannak benne. Az új életvezetés, a növényi anyagok feloldják ezeket, és így olyan tünetek csinálhatnak, amelyek hiányra, betegségre utalnak. Ezeknek járj utána könyvekben (Oláh Andor, Edmond Székely természetes életmód könyveit tudnám ajánlani). Ismerd meg önmagad, az életet! Légy jó! :)
Parsifal
Grafomán

Hsz: 946

HozzászólásSzerző: giyandeva » 2006. máj. 19., pén. 10:40

Szia Adi!

Először is sok sikert és kitartást kívánok a vegán életmódodhoz! Nem hiszem, hogy hiánybetegség, lehet hogy csak a szervezeted a méregtelenítés folyamataként túlreagál...

Én is csak azt tudom mondani, legyen kiegyensúlyozott étrended, életviteled.

Egyetlen csipetet szeretnék csak hozátenni: nekem éveken át a szám széle sebes és felrepedt volt. Ekkor egy belső sugallatra elkezdtem szedni virágpollent 1 ek/nap és sörélesztőport 1 tk/nap. Azóta szuperul vagyok és megszűnt a szájfelrepedés. Esetleg javasolnám neked is. hoyg MIÉRT:

Az inaktív-sörélesztőpor tartalmazza a B vitamin komplexet, nyomelemeket és vasat is! A virágporban számos nyomelem, aminósav található. Nagyon szuper természetes étrendkiegészítők! Mindenkinek szívből tudom javasolni. Én mindenn nap éhgyomorra beveszem az "adagom" :)
giyandeva
Grafomán

Hsz: 790

HozzászólásSzerző: ferencokolonia » 2006. máj. 19., pén. 19:32

Türelmetlenségből dupláztam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferencokolonia 2006. máj. 19., pén. 19:36-kor.
ferencokolonia
Néha írogat

Hsz: 22

HozzászólásSzerző: ferencokolonia » 2006. máj. 19., pén. 19:33

Kép
Edmond Bordeaux Székely
Klikkelj a névre, ha tudni szeretnéd, hogy ki ő!
ferencokolonia
Néha írogat

HozzászólásSzerző: ferencokolonia » 2006. máj. 19., pén. 19:46

Kép
Dr.Lenkei Gábor

Klikkelj a névre!
ferencokolonia
Néha írogat

ElőzőKövetkező

Vissza: Egészség