Szerző: Stoner » 2012. okt. 18., csüt. 17:30
A só és a mellékvese ügyében volt még egy nagyon durva mumus is, amit figyelembe se vettem: a só hiánya miatt a mellékvese már nem is termel hormont - mondja András bátyó.
Hm. Isten ments, hogy ne együnk sót!!
Az éjszakai ügyben mostanában elég jó híreim vannak, mert egyszer kelek fel, kb 1-2 óra körül, és utána már csak 5-kor. Ehhez este fél 10 körül fekszem. Az igaz, hogy a növényház új szárnyában még most is 30°C felett van napközben, és ott kell dolgoznom, mindig tök víz vagyok. Vagyis az erőltetett fizikai munka és az izzadás is kell a jó alváshoz. Télen is megfigyelem, mi lesz, de lehet, hogy lassanként rááll a hormonrendszerem és nem lesz gond. Mikor '94-ben rájöttem a Folyamatok Tudata törvényeire, megértettem hogy nem mindig szervi okai vannak az ilyen zavaroknak, hanem főleg az, ha 1x-2x beugrik egy szabálytalan folyamat. Ettől kezdve önállósítja magát, és mikor az ember elkezd rajta problémázni, még erősebb lesz és ellenáll. Ha viszont úgy tekintjük, mint egy kis intermezzo-t, akkor úgy elmúlik, ahogyan jött. Nekem is voltak borzasztó éjszakáim, másfél óránkénti felkelésekkel. Rájöttem arra, hogy az étkezéseimre bizonyos idő elmúltával a testem beállt, hogy kivezesse a vizet. Vagyis, ha 8x ettem valamilyen gyümit, akkor rá x órával kimosta az elhasznált sókat, mire átment a rendszeren. Általában 1.5-2 óránként szoktam napközben valamilyen gyümölcsöt enni. Egyébként a 811 rám vonatkozó szabályaiból a gyümölcsevés volt a legideálisabb, és az 5 évvel ezelőtti sok gabona és mag helyett ezekből sokkal tisztábban nyeri ki a testem az energiát. Megint elkezdett a hajam és a szakállam színeződni, ami szerintem annak a jele, hogy egyensúlyban vagyok. A feleségem most van ott, ahol és évekkel ezelőtt és eléggé össze aszott szegény. ezt egy nő igen nehezen viseli, de nagyon karakán, mikor jó napja van... Én biztatom és ő - mint mondtam, sokban sokkal kitartóbb és puritánabb mint én. De a negatív étkezést is túlzásba lehet vinni! Ez nagyon fontos, és jó, hogy eszembe jutott, mert a gyümölcs-zöldség evéssel az inzulinszintünk lecsökken és egyszerűen nem vagyunk úgy éhesek, ahogyan kéne. Ezek a finom gyümik, viszont nem olyan gazdagok tápanyagokban, mint az eredeti trópusi, közvetlenül a fáról szedett gyümölcsök. Tapasztalom, hogy a kertemben Istentrágyázta gyümölcsök, milyen más hatást okoztak, mint a piacról jöttek. Pl a paradicsom, mint egy trópusi gyümölcs, olyan édes! Szóval, az átlagos ételeinkből jóval többek kell enni, mint amennyit az éhségérzetünk diktálna! A víz akkor indokolt, ha nincs elég friss és lédús ételünk. Nálam azzal jelez a test, hogy a jobb vesém elég durván húz, és alig jön belőle vizelet, de van inger. Ez volt régebben is, ha sokat izzadtam. Ez figyelmeztetés, hogy inni, vagy lédús gyümit enni kell!! Néha beesek a gödörbe és későn kapok észbe. Ez a veszély sajnos fennáll, mert a testünk megfelelő víz nélkül nagyon nagy bajba kerül! Akkor kell vigyázni, mikor egy kb 1 órával korábbi vizelés után megint hamis "ingerünk" van. Lehet ettől függetlenül egy kis vesesüllyedésem is vagy egy velem született akármilyen deformációm, de mindez csak ilyen extrém esetben jelentkezik. Az az igazság, hogy becsapódok, mivel annyiszor kell napközben menni, és sokszor nincs elég időm, és visszatartom, aztán már azt se tudom, hogy kell-e vagy sem. Jobban kell figyelni a testjelzéseimre! Ha valaki szintén így volna, erre emlékezhet!
Ugyanilyen hiba az is, ha az ember sokat izzad, és nincs étvágya. Ha ilyenkor iszunk, akkor 1 óra múlva már igen jóízűen ehetjük a finom ételeinket. Persze a sok gyümi nyáron ezt kivédi. Télen viszont az ember nem nagyon izzad, ezért jó a favágás és hegymászás, meg minden, ami belefér...