A nyers kaják esetében a nem édeseket nem lehet elrontani, mert ezek zöldek és zöldségek keverve magokkal. Az édeseknél csúszik be a hiba. Én, amikor ezeket eszem, elég ritkán jelenleg, mivel magamnak nem tudok ilyeneket készíteni,soha sem eszem együtt az édest a nem édessel, de még egymás után sem. Leginkább az édesek nem is érdekelnek. Igazából lehet ezeket külön enni, de az vagy legyen másos tekercs, vagy mák tekercs, amint azt írtam.
Az édes keverékek emésztése sokkal nehezebb a testnek, mint a mag+ gyümi, mert míg az elsőnél gátolják egymás emésztését, a másodiknál a mag emésztését segítik a zöldek, zöldségek.
A lényeg, hogy az emésztést nem szabad érezni, semmilyen tünet nem lehet. Ha nem eszünk össze vissza mindent, akkor nem is lesz.
Természetesen a leturmixolt étel romlásnak indul pár óra után, de mivel közben folyamatosan elveszti az enzimatikus közvetítő közegét ehhez, a víztartalmat, ezért a folyamat lassul, majd megáll. De az a szint sosem jó, mert az már a ropogós étel szintje, ami nehéz a testnek. Akkor kell az aszalást megállítani, amikor hajlékony az étel, és akkor meg kell enni.
Rizsek közül az csírázik, amelyiknek bent van a magba a csíra szeme. Ezt egyszerű szemrevételezéssel könnyen meg lehet állapítani. A fehér rizsek értelemszerűen csírátlanodnak a hántolás során, ezek nem csíráznak. A barna rizs korpája miatt meg nem igazán ehető, azon kívül kemény is marad. Lehet tejesíteni, de inkább a fehéret javaslom.
A megoldás az alacsony hőfokos duzzasztás lenne, csak erre ma még nincs olcsó eszköz, de ha tud valaki olyan kütyüt, ami 40-45 fokon is gőzöl, vagy vízzel duzzaszt, akkor az engem is érdekelne.
A lényeg, hogy ha sok órán keresztül kap az étel alacsony hőmérsékletet, ami forró eléggé, hogy puhítsa az ételt, akkor simán megpuhul, és ugyanakkor az enzimtartalmát is megtartja.
Az lehet még érdekes kísérlet, hogy a rizst beáztatjuk egy éjszakára, majd lefagyasztjuk, ezt lehet, kipróbálom.
Erre van már az a kütyü, amiről beszéltünk a múltkor, de az 150 ezer.
http://www.sousvidesupreme.hu/pages.php?pageID=106Amikor hőkezelt ételt eszünk, minden esetben beindul a testben a leukocitózis, és az immunrendszer ahelyett, hogy a neki rendelt feladatát látná el, kénytelen hülyeségekkel foglalkozni. A hőkezelt étel bioenergetikailag nem hordoz értéket, ezt azonnal érezzük, más az íze ugyanazon étel nyers, és hőkezelt ellenpárjának, más anyagtartalma lesz, ugyanis az ételek egyedi ízét a tápanyagtartalmától kapja az étel. A hőkezelt ételek fogyasztása gyengíti az immunrendszert, felesleges enzimpazarlást ad, nem ad kellő táplálást és energiaszintet a testnek, kisiklatja a testkémiát.
Ha ez rendszeres, akkor a vibrantság, a tiszta nyers test élményét felejtsük el, soha sem érjük el, SOHA SEM LÉPHETÜNK A MAGASABB TISZTA NYERS SZINTRE!!!
Kivit ehetjük és a gránátalmát. Vannak jó kivik, nagy duplák és van a golden kivi is. Mindkettő magas c vit. tartalmú.
Minden turmixba tegyünk 3 gerezd fokit. Ezzel a kúrával felerősítjük a testet, visszaszorítjuk az ilyenkor előretörő egészségtelen bélflóra működését. Ne felejtsük el, a halál a belekben lakozik, és az élet is, és a tökéletes egészség pedig tökéletes bélflórával jár kéz a kézben.
Ma megnéztem a Vámházkörúti piacot. Elég jó piac, de semmi különös, nem estem hasra. A standok legalább a fele húsos, ami kicsit fejbevágó, s hogy milyen büdösek a fertőtlenítő szagtól.
Iráni datolyát nem találtam. Viszont a magosok kiteszem egy tálba ömlesztett árusítást betiltanám, bár ezeket az aszalványokat még megmosva sem enném meg. Ded persze az alacsonyabb minőségnek is helyet kell adni.
Igaz egy húsevő, aki nem érzi az ízeket és illatokat, annak tök mindegy, meg egyébként is úgyis megsüti valamivé, belesüti valami cukros sütibe.