80/10/10

80 százalék egyszerű szénhidrát (vagyis gyümölcsök, főleg édesek), 10 százalék zsír és 10 százalék fehérje

Re: 80/10/10

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 24., csüt. 19:32

Iván ezek a fagyatott dolgok amiket vettél, ízre is egy nagy rakás szar (néha milyen szépen beszélünk :lol: ) vagy inkább csak állagra? -mert ez utóbbin nem csodálkozom magas víztartalmú gyümik esetében.

Nem tudom, hogy gyümölcsöknél liofilizálással (fagyasztva szárítás) lehetne-e próbálkozni. :hmm:
Fagyasztás előtt vagy közben kicsit le kéne csökkenteni a víztartalmat (enyhén aszalt állapotba hozni), és akkor talán a fagyasztás nem durrantaná úgy szét a sejteket, és felengedés után nem esne annyira szét. -elméletben. :roll:
Ezt meg is lehetne próbálni, le kéne fagyasztani egy feszes, meg egy ráncos bőrű töppedtebb almát. -hogy vajon melyik változik jobban felengedés után.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 24., csüt. 20:36

A fő gond, hogy a gyenge minőségű áruból csak vacak fagyasztmány állítható elő, ami élvezhetetlen. Ha valaki ezt termékként a kereskedelemben elmeri adni, azt egy dolog érdekli, a profit megszerzése. Hogy mit is csinál valójában, s miért csinálja, az nem érdekli. Csakhogy ezek felejtős dolgok, mert másodszorra az ember nem lépbele ugyanabba a hibába, s a kereslet elapad rövid úton.
Amit akartam mondani, hogy mivel a fagyasztmány íze leginkább csökken a fagyasztás során, ezért csak az tart meg valamit a még élvezhető íz szintből, amelyik nyersen is tartalmas, és ízes. De ha olyan epret, vagy áfonyát fagyasztunk le, ami nyersen is vacak kategória, az fagyasztva már tényleg ehetetlen lesz. Zöldségek esetében is hasonló, bár nem ennyire erőteljesen jelentkezik ez.
Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci.
Gránátalmát együnk rendszeresen, 500-700 Ft-ért már lehet venni kilóját. Fantasztikus életet ad a testnek ilyenkor télen.

:D
smanag
Grafomán

Hsz: 3292

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 25., pén. 12:54

Szia Ratti, Laci!
Amit írok, spontán reakció. Kb. megjegyzem, eddig mit írtam már, de változnak a partnerek, és nem tudhatom, ki, mit olvasott már. De, hogy mi 100%, azt ti döntsétek el. De, lehet, hogy 1 év múlva az is igaz lesz, ami most nem. Vagy fordítva.
Iván!
Éppen itt írta valaki a Ferencsik Pistáról, mikor Nagykovácsiban az egyik bolt előtt éppen túrós rétest tömött magába, és észrevette az illető: " Ez csak Candida-próba!"
Ami nálam ilyen volt, az nem azért volt, mert untam az eddig kajákat, hanem azért, mert volt egy bajom, ami már csak a lábam egyes ujjain, és időlegesen van, és azt szerettem volna valahogyan orvosolni. Arra tippeltem, hogy biztosan a B12 hiányzik. Ezért keservesen ettem majd' minden nap egy alig főtt tojást. Már annak idején se imádtam túlságosan, de ez elég kemény volt. Pár hónapig nyomtam, de semmit sem használt. Leálltam róla. Valamikor évekkel ezelőtt ettem 1-1 alkalommal juhsajtot-túrót, de sós volt, mint a rosseb, és büdös is. Trappistát is ettem egyszer akkoriban. Egyik se dobott fel, és a szám íze is nagyon kellemetlen volt tőle. A tojás, 2 éve, a nyers időszakban szépen bedugította a beleimet, mert belerondított a bélflórámba. Miután a B12-es kísérlet nem jött be, pedig a tojásban aztán van, feladtam, és egyszerűen abbahagytam az olajos magokat, majd 1-2 hónap múlva, a másfél éves nyers időszakot kenyérileg megszakítottam. Ettől sokat javultam, majd a testsúlyom 60-62 kg-ra, ízületeim, erőim is visszatértek a normális szintre. Ez számomra megerősítette, hogy ez a kis kenyér tényleg világbajnok. De - mint ezerszer leírtam: senkinek sem ajánlok másfajta magot, mert mindet kipróbáltam, sem másfajta kenyeret!! De, mindenki azt tesz, amit jónak lát. Én csak egy tesztalany vagyok, ami lehet téves is. Viszont, hiába szuper ez a kenyér, sem magában, sem 2őnél több pici szelet már sok a testemnek. Egyszerűen megtanít arra, hogy mennyit szabad belőle enni. Hogy azután a B12, a cink, a B komplex, vagy tudj' Isten mi az, ami hiányzott nekem...?

Laci!
A cikkeim tényleg nehezek, de nem is elsősorban életmód írások, hanem inkább valamiféle irodalom.. Nem különösebben akarom bekategorizálni, mert éppen az bosszant a legjobban, mikor ezt teszik. A gondolkodás egy olyan út, amin el kell kezdeni járni, és amikor már belejöttünk, olyanokat is élvezünk, amit korábban képtelenek voltunk megemészteni.
Egész életemben járt az agyam, és ezt egyfajta belső feladatként élem meg. Ha más is rájön ennek a lényegére igen jól szórakozhat. Ugyanis, mindenki agya egy külön entitás (nem skizo!!), én ezt több helyen is Tiszta Tudatnak nevezem. A civilizáció teljesen felesleges és beteg ügyekre lefoglalja, vagy mondjuk Pc nyelven: megosztja a vinyót, és a D:/-be belegyömöszöli ezeket a szemeteket. Ezért az ember a teljes tudatát nem tudja használni. Nem beszélve arról, hogy a felesleges és ártalmas dolgok mennyire lefárasztják az elmét! Ahhoz, hogy újra felfedezzük az értékes részt, "etetni" kell! Ez a gondolkodás. Attól kezdve, minden marha játéknál több örömet fog okozni, ráadásul egyre jobban fogjuk érteni a világot. Ha sokan, legalább ezt az egyszerű képletet megértenék, és, hogy mennyire fontos "tisztán tartani" a tudatunkat, (lásd drogok, szemét kaja stb.), ezután nem csesznék el az életüket állatságokra. Fontos tudni, hogy az agy akkor fejlődik a legjobban, ha minden civilizációs "találmányt" párhuzamosan használunk (beszéd, írás, olvasás, figyelem, zenélés, zeneírás, kottaolvasás, festés, torna, tánc /nekem ez sajnos a sötét oldalam../játék stb) Mindez alkotja összességében az intelligenciát. Ami közelebbről valami olyan fejlettségi szint, aminek egy része hozott anyag, de nagyobbik része olyan szerzett, ami a figyelem és a memo révén sok elágazást képez, majd a részinfók összekapcsolódnak más részletekkel, és egyre gazdagabb hálózatot hoznak létre. Már ez is eléggé bonyolultra sikeredett...!
Most éppen a 2 én c. cikken dolgozom. Ez a természetes én és a civilizációs én különbözőségét és jellegét taglalja. JA: amit fontos tudni, hogy az ember csak 1/2 ember lesz, ha 4 fal számára a világ!!
Stoner
Grafomán

Hsz: 1218

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2013. jan. 25., pén. 13:35

Gyerekek miről beszélünk az Úr mögmondta vagy nem mögmondta:)

Erős túlzás és tájékozatlanság azt állítani, hogy ” a reggelinél örvendetes módon egyetértés van” ! Idézném JÉZUS szavait (JÁNOS: XXVII rész):
“10. Ne zavarjátok a ti gyakori étkezésetekkel az Angyalok munkáját a ti testetekben. 11. Mert bizony mondom néktek, hogy aki kétszernél többször eszik naponta a sátánnak munkáját cselekszi az ő belsejében. 12. Eltávoznak pedig az Urnak Angyalai az ilyennek testéből és rövidesen a sátán költözködik oda (betegség). 13. Csak akkor egyetek , amikor a Nap a legmagasabban áll az égen és akkor, amikor leáldozik. 14. És soha betegséget nem fogtok látni… 15. Ha pedig azt akarod, hogy Istennek Angyalai hangosan vigadjanak a te testedben, a sátán jó messzire elkerüljön, úgy csak egyszer ülj naponta az Urnak asztalához. 16. És hosszú életed lészen a Földön…”
borcsok1
Grafomán

Hsz: 617

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2013. jan. 25., pén. 13:52

Mondjuk a Bibliába Én hirtelen nem találtam meg hátha másnak sikerül:)
borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: borcsok1 » 2013. jan. 25., pén. 13:55

banán bizonyára már az édenkertben is szerepet játszott. Nem csoda, hisz a trópusi gyümölcs mennyeien finom, és fontos tápanyagokat tartalmaz. Egy banán tápértéke a következőkből áll össze: 100 gramm banánban 20 gramm szénhidrát, 1,2 gramm fehérje, valamint 1,8 gramm rostanyag található. Ami a kalóriát illeti, 100 gramm banán 88 kcal-t tartalmaz. A banán a sok értékes összetevő miatt, mint a kálium és a magnézium, erősíti az idegeket és javítja az agyteljesítményt.
Miért banán a banán?

A trópusi gyümölcs a nevét a kinézetének köszönheti. Arab kereskedők a középkorban a gyümölcsöt „ujj”-nak nevezték, ami arabul „banan”. A banán különben csak a növekedése közben válik görbévé. A gyümölcsök nagy kötegekben nőnek a banánfa szárán. Kezdetben ezek a kötegek lefelé csüngnek, és a nagy levelek védik őket a fénytől. Később a levelek lehullanak, és a banánok a fényforrás, a Nap felé nyújtóznak, majd görbén nőnek tovább.

Milyen formában egészséges?

Banánt mindig ehetünk, de a különböző érési stádiumokban különböző hatásokat érünk el. Az érés során a keményítő átalakul cukorrá. A cukrot a szervezet gyors energiaforrásnak használja, a keményítőt ellenben először le kell bontani cukorrá, és a kiürült energiaraktárakat lassabban tölti fel. Az éretlen zöld banánban a keményítő és cukor aránya 20:1, az érett sárgában ez megfordul 1:20-ra. Minél sárgább a héj, annál nagyobb tehát a cukor aránya. A lényeg: a napsárga gyümölcsök a legjobbak az egészségünknek. A sárga banánok tartalmazzák a legtöbb vitamint, valamint emészthető szénhidrátokat. A barna banánok ellenben már veszítettek a fontos vitaminokból.
borcsok1
Grafomán

HozzászólásSzerző: Yoli » 2013. jan. 25., pén. 16:16

Én hót hülye vagyok a bibliához, sose találok benne semmit, de a fenti részletet Jézustól megtaláltam az "Esszénus béke evangélium első könyv"-ben. Ezt a könyvet elméletileg egy tanítvány, János írta, a szövegét pedig ez az úriember fordította le: http://hu.wikipedia.org/wiki/Edmond_Bor ... %C3%A9kely

Vannak még érdekes dolgok ebben a könyvben, pár oldallal korábban pl.:
- Mert, bizony mondom néktek, csak az élet tüzével éljetek, és ne készítsétek ételeiteket a halál tüzénél, ami megöli a táplálékotokat, testeteket és végül a lelketeket is.
- Mester, hol található az élet tüze? – kérdezte egyikük.
- Bennetek van, a véretekben és a testetekben.
- És a halál tüze? – kérdezték mások.
- A halál tüze az a tűz, ami a testeteken kívül lángol, ami melegebb, mint a véretek.

Olvasva Bicsérdyt, Arnold Ehret-et, és most egy másik könyvet (Jack Goldstein történetét), egyre inkább afelé hajlok, hogy tényleg ez a helyes út, mármint a böjt, és a napi 1-2-szeri gyümi étkezés. Ezeket az ősi írásokat meg lehet, hogy tényleg át kéne tanulmányozni. :hmm:
Yoli
Törzsvendég

Hsz: 230

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 25., pén. 18:17

Bizony mondom néktök...
Már sok éve annak, hogy találkoztam vele, sőt meg is van. Ferencsik István és körei...
Szóval, csak figyelni és megjegyezni kell. A Dr Székely egy szigeten több tízezer (!) embert gyógyított ki sikeresen leprából, mindenféle trópusi lázból a nyersevéssel. Dr. Hanish ugyanazt tanította a mazdaznanban, de a relativitás mindenben ott van. Nem mindegy, hol, ki, mikor, miután, mennyi idősen stb.. Székely adott tejet és termékeit, ha jól tudom, ahogyan Bicsérdi is. Hanish, döntötte magába a desztillált vizet, ahogyan Paul Bragg a Böjt csodájában stb. stb. Ezeket ismerni kell, és ebből kiszűrni azt, ami mindegyikben megvan. Ez gyakorlatilag a 811-hez vezet.

Laci!
Talán túl bonyolult voltam?? Gondolom, sört akarsz inni... Nem akartalak megsérteni!

Ja: és a gyümölcstiltó ("boldogasszony" - helyett) cikk abban nem téved, hogy túlevést okoz a gyümölcsevés, mármint a fruktóz. Ezért szokott megfájdulni a gyomrom (ezt is írja). De: hoppá! Már nem fáj, de ha a zöldléből ledöntök másfél litert, és még habos (múltkor kis híján beledőltem a kardomba, mert egy nagy buborékot lenyeltem és úgy nyomta a szűmet...., hogy.. de itt vagyok. Viszont /Szigorúan bizalmas:/ a sok levegő a beleimben jó kis pillangós bacikat éltet, amiből sok-sok fehérje lesz.. állítólag). Azonban a banánból, ha túl sokat eszem, mostanában vettem észre, hogy sokáig emésztem, vagyis valami nagyon nem lesz jó tőle. Így a napi 30-50 banán... hát az bizony vagy kamu, vagy embör kell hozzá!
Stoner
Grafomán

HozzászólásSzerző: asha » 2013. jan. 25., pén. 19:36

Yoli, ha már Bordeaux Székelyt emlegetted, idézek tőle a Tudományos vegetarizmus című könyvéből (már korábban is emlegettem itt őt, a birtokomban van szinte az összes magyarul megjelent könyve, rendkívül értékesnek tartom a munkásságát.

Tehát az idézet:

" A gyümölcs képviseli a növényi élet legmagasabbrendű formáját a földön. Az ember szervei, érzékei és érzései egyaránt fokozatosan tökéletesednek a gyümölcstáplálkozás esetén. A tudomány szerint az ember teljes mértékben gyümölcsevő állat volt, amikor a Pleisztocén kataklizma előtti földet borító erdőket lakta. ...

......az emberi test úgy épül fel, hogy növényeken éljen, és természetes diétája a gyümölcsevő táplálkozás. Azonban az elmúlt néhányezer év során az ember olyan ételeket is fogyasztott, amelyek eredendően nem voltak megfelelőek a számára. A szervezete bizonyos mértékig megtanult alkalmazkodni ezen egyéb táplálékokhoz. Ezért nem tudna azonnal visszatérni a gyümölcsevő életmódra; a faj sokezeréves szokásai nem szakíthatók meg hirtelen szervezetének egyensúlyvesztése nélkül. Csak amikor az ember már eléri a fejlődéstani tökéletesedés valamelyest magasabb fokát, biztonságosan csak akkor térhet át kizárólagosan a gyümölcsfogyasztásra. Csak az egymást követő generációk táplálkozásának fokozatos tökéletesedésével ébreszthető rá az emésztőrendszer azon látens képességére, hogy kizárólag gyümölcsön megéljen. A tisztán gyümölcsre szorítkozó táplálkozás azonban nagyon sok helyen nem is praktikus, ahol a gyümölcshöz ritkán és gyakran drágán lehet hozzájutni. (máshol írja le, hogy az éghajlattól is függ).

"Innen adódik, hogy a tudományos vegetarizmus nem támogatja azt, hogy a napi tápláléknak több mint 50%-a gyümölcs legyen. A gyümölcsökhöz hasonlóan a zöldségek is akkumulálják a nap és a kozmikus természet bizonyos különleges energiáit, és az optimális táplálkozásnak tartalmaznia kell 35% zöldséget is naponta. Sok generáción keresztül az ember a gabonaféléket ette és ezek termékeit, így a gabonafélék 10%-os aránya megengedett a vegetáriánus táplálkozásban. A kiegyensúlyozott étkezés tartalmazhat bizonyos koncentrált táplálékokat is, mint a csonthéjasok és szárított gyümölcsök."

Eddig az idézet, nagyon jó a könyv és még ezek a könyvei is (táplálkozás témában):

Biogenikus élet esszénus útja
Természetes élet és gyógymód
Nyers ételek kincsestára
Esszénus béke evangélium I.

Amit korábban beidéztem a gyümölcsökről, szerintem is nagy hülyeség, közben rájöttem, hogy makrobiotikus az illető, az meg nekem nagyon nem jön be, tévútnak tartom. Köszi, hogy válaszoltatok azért.
asha
Néha írogat

Hsz: 40

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 26., szomb. 7:34

10 éve ismerem Bordeaux Székely könyveit és munkásságát az esszénus egyház tanításait, annak idején én is sokat tanulmányoztam. Még csak nem is vegán, és engedi a hőkezelést. Bár munkássága kimagasló a maga helyén, de az új terminátorok szintjéhez nem mérhető, elavult tudás. Ezeknél fejlettebb tudás a Hippokrates akadémiai, de az igazi helyes étrend az a 811.
De természetesen az embernek mindenen át kell rágnia magát, csak meg kell tanulni fenntartással kezelni a tanultakat.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: smanag » 2013. jan. 26., szomb. 7:47

Mint ahogyan sokszor kifejtettem, nem érdemes Jézus tanításait táplálkozási szempontból magunkra venni (más szempontokból kimondottan ajánlott), mert Jézus korában az emberiség rég nem járt a paradicsomi ösvényen, és rég nem táplálkozott helyesen. Ilyen módon az evésre ivásra vonatkozó tanok és ajánlások nem tükrözik az ember ideális étrendjét. A paradicsomi ösvényt a paleolit kor, vagy ősember kor kezdetével, mintegy 2,5 Mill. évvel ezelőtt hagytuk el, amikor a gyűjtögetést kiegészítettük a vadászó, halászó életmóddal is teljesen mindegy milyen attitűd okán (hideg, élelem hiány, trópusoktól való elvándorlás stb.) A lényeg az, hogy letértünk arról az útról, ami természetes testbiológiai táplálkozásunk alapját adta, és elkezdtünk testidegen és hőkezelt ételeket enni az őskorban főleg húst, majd hőkezelt húst, majd az utolsó 10 ezer évben a gabonatermesztéssel és az állatok háziasításával teljessé vált a triumvirátus (hús, gabona, tej). s ezzel megindult a rohamos egészségromlás, és az emberi degeneráció kora.

smanag
Grafomán

HozzászólásSzerző: RAtti » 2013. jan. 26., szomb. 9:43

Sziasztok!

Lényegében én is csatlakoznék az előttem szólókhoz.

Yoli!

"egyre inkább afelé hajlok, hogy tényleg ez a helyes út, mármint a böjt, és a napi 1-2-szeri gyümi étkezés"

Ezt sem tartom kizártnak, de szerintem ez nem a mi életünkben lesz, legalábbis a mi vidékünkön biztos nem.
Én azt tapasztaltam, ha az ember sokat olvas egy bizonyos íróktól akkor hajlamos jobban "elmenni" abba az irányba.
Viszont, ha mindent összevetünk, akkor számomra továbbra is egy olyan étrend rajzolódik ki ami a 811-hez áll legközelebb. A zöldeket meg kifejezetten fontosnak tartom!!! -ezek nélkül (csak gyümölcsökön) szerintem egy nyers étrend nem működne jól hosszú távon.

Én is úgy tudom, hogy az említett emberkék sem éltek kizárólag csak gyümölcsökön, csak "beszéltek" róla, és azért a kettő közt ugye nagy különbség van.

Továbbá ismét csak azt mondanám, hogy előbb szedje össze magát valaki egy jobban ismert/jobban bevált étrenden, és majd csak azután próbálkozzon "extrémebb" dolgokkal. Nem biztos hogy szerencsés ha egy jó ideje 50 kiló alatt lévő ember további koplalással/böjttel akarja helyrehozni magát (vagy azon gondolkodik, hogy talán így kéne). A szervezetnek egy nyers étrendre való hirtelen váltást is aránylag nehéz feldolgozni, és ha még ez sem megy addig semmi értelme tovább "szigorítani".
Viszont ha már egyensúlyban van akkor nyugodtan kísérletezzen ha gondolja.
(persze olyan esetek is vannak, amikor egy nagyon lesoványodott ember böjttel hozta rendbe magát, de a nyers evésre való áttérést követő lesoványodásnak szerintem egészen más okai vannak, és nem teljesen úgy kéne kezelni mint egy magasnyomásos kaján lefogyott valakit)

Természetesen továbbra is úgy csinálod ahogy akarod, ez csak az én véleményem volt.
RAtti
Grafomán

Hsz: 2508

HozzászólásSzerző: asha » 2013. jan. 26., szomb. 10:07

Az is fontos, hogy ki milyen étrend mellett érzi jól magát. Egyszerűen táplálkozom, de nekem télen kell a meleg, ami pár szelet pirítós (olyan kenyérből, amit én sütök kályhában tönkölybúzából) vajjal, időnként nyers tojássárgája vagy lágytojás és alma. Nyáron idénygyümölcs. Nem eszem semmi adalékanyagot, vegyszert, ezért nem veszek soha déligyümölcsöt. Az alma bio, részben saját termés, részben mástól, de az is vegyszermentes. A kertünkből eszem zöldeket, vagy vadzöldeket. Télen is van még a kertben: kínai kel, kelbimbó, brokkoli, petrezselyem, zellerlevél, kibányászgatom a hó alól. A mustár már sajnos nem jó, pedig hónapokig ettem a zöldet. Salátát készítek, vagy párolom, a tojással szoktam enni. Így jó nekem, nyáron persze még ennél is több gyümölcsöt eszem.

Ha a trópusokon élnék, nagyon kedvemre való lenne a gyümölcsétrend. csak gyümölcs. Frissen, a fáról szedve, éretten, vegyszerek nélkül, hát az valami mennyei lenne.
asha
Néha írogat

HozzászólásSzerző: asha » 2013. jan. 26., szomb. 10:26

Smanag, te ott vagy tévedésben szerintem, hogy helyesnek tartod a gyümölcstáplálkozást a mi éghajlatunkon.Nem az. Ebben biztos vagyok. De igazolva csak akkor lesz, ha eltelik mondjuk 15 év, ami alatt végig gyümölcsöt ettetek némi nyers zölddel kiegészítve. Meg kell nézni majd akkor az egészségi állapototokat. Meg azt, magas kort értek-e meg ezzel az étrenddel. Vagyis most még nem lehet eldönteni, mi helyes és mi helytelen ebben a kérdésben.

Nyilván vannak egészségre abszolút ártalmas ételek: finomított cukor, gabona, stb. Vagy akár a tejtermék (amit pedig Bordeaux Székely ajánl, igaz, nem a mai tejeket és tejtermékeket). Már én is elhagytam rég mindenféle tejet, joghurtot, bármit, mert még a frissen fejt nyers tejet sem tartom jónak amiatt, hogy a magángazdaságokban is gyógyszerezik az állatokat, úgy hallottam, az antibiotikum egyenesen kötelező. A család, a barátok kedvéért készítek finomságokat is és nem tolom félre, ha együtt eszünk. De az alapanyag mindig nagyon fontos, hogy természetes étel és vegyszermentes legyen.

Tehát nem vitatkozni akarok veled, csak leírtam, hogy én hogy gondolom, mert szóba került Bordeaux Székely, akit én nagyon sokra tartok. Valamint a gondolkodást éppen olyan sokra, akár arról is, hogy a lélek örök-e vagy sem, mennyit számít a táplálkozás az egészséghez és mennyit számít hozzá még sok minden más is. Önmagával a gyümölcsevéssel nem megyünk sokra, az már egyszer biztos. Mozgás, lelki egészség, jó társaság, szerető család kell és még sorolhatnám. A régi parasztember bizony jól megvolt a szalonnával, hagymával, teljes magokból készült házi kenyerével, sokat dolgozott, kellett az energia. Csak gyümölccsel éhen halt volna. Tehát még az életmódtól is függ, kinek mi a jó. Csak tiszta étel és valódi étel legyen.

Vagy az is számít, milyen körülmények között eszünk. Társaságban, a párommal, barátokkal, jól érezve magunkat egy-egy jó étel mellett, szeretetben. Lehet gyümölcsöt enni magányosan a számítógép előtt ülve, de kétlem, hogy attól olyan nagyon boldog lehetne az ember. Az evés örömforrás, élvezet, ezt nem szabad megtagadni sem magunktól, sem a családunktól.
asha
Néha írogat

HozzászólásSzerző: Stoner » 2013. jan. 26., szomb. 12:04

Helló!
Sok minden van égen és földön...
Még nem lehet azt mondani, hogy mindent tudunk. De, amit tudunk, hogy ma és tegnap és tegnapelőtt, nem ugyanaz. És az sem, hogy itt, ott, és máshol, vagy mindenhol. Ezek a tömörített véleményeim.
Ezen túl, amit már nem győzök eleget hangsúlyozni, hogy addig nem jut senki sem előre a saját testének megismerésében, amíg el nem kezd a radiesztéziával foglalkozni. Engem is úgy kellett belerángatni, mert ugyanúgy viszonyultam hozzá, mint ti. Ha idáig eljuttok (bocs, a távoltartásért!), akkor megértitek, amit mindig mondok. Tehát: meg kell állapítani, hogy a testünk rezgésével milyen - jelen esetben - ételek vannak azonos, vagy közel azonos hullámhosszon! De, rögtön az elején, meg kell nézni a kiválasztott ételt friss állapotban, főzve, és fagyasztva is. Persze, mindez hosszú gyakorlás után. Kíváncsiságból akármit megnézhetünk, de biztosak akkor lehetünk, ha már a lakásunk zónáit (Hartmann, vízerek szatellit- elektromos készülékek sugárzása stb.) megnéztük. A virágainkat, könyveinket, tartalomra ráfókuszálva, vagy fényképekre, élő és elhunytakra, bármire. A legkönnyebben kezelhető a Körbler-pálca. Ezt még egy óvodás is kezelheti. Remélem, ti már felsőbb iskolások vagytok, fiúk lányok!
Na tehát: Ezután, minden, amiről beszélünk beigazolódik, illetve megcáfolódik. Ezzel a tudással azután akár ki is borulhatunk, vagy bele is törődhetünk. Persze sok árnyalatnyi különbség lehet, de van néhány szabály,, amit be kell tartani, hogy reális legyen az eredmény. De, sajna tudom, hogy itt az ilyesmi nem helyénvaló, pedig ez az egyetlen tényleges módszer. A többi csak találgatás.
Minden, ami kezeletlen, kedvező, ha egyébként kedvező, és minden, ami kezelt, ellentétes, vagy energiaszegény lesz. Ezen túl, van azért valami, ami valahol az intelligencia részen is zavarhat, illetve erősíthet. A hit sokat változtathat és nagyon könnyen megcsalhat. Bárkinek ajánlom, pálcával, vagy anélkül a következő egyszerű gyakorlatot, mielőtt el akar dönteni valamit: Jobb kézzel simítsa végig a feje tetejét, a haj kezdetétől az öreglyukig párszor. Ez a sáv a pszichomeridián. Ez egy idővonal, ami életünk emlékeit élményeit tárolja. Egy csecsemőnek is ugyanilyen hosszú (a feje mérete nem számít), de neki a megélt évek/napok, vagy hónapok szerint ezen a köríven kevesebb "osztás", eseménylenyomat van. Mikor ezeket a jelentől (haj, vagy homloktető) a születésig (öreglyuk) végigsimítjuk, az események jó, vagy rossz élmények, hatását érzékenységünkre, döntésünkre nem befolyásolhatják. Érdekességképpen megjegyzem, hogy apám, mikor gondjai voltak, ösztönösen többször megtette ezt. Nemcsak azért, hogy a haja hátrasimuljon...
A radiesztéziás mérés előtt is ezt kell tenni! Többek között ennek elmulasztásával igen vegyes eredmény jöhet ki más és más emberek esetében.

Nos, az eredmény több éves, vagy több mint évtizedes tapasztalat után, hogy az ember rezgésével (bizonyos, személyfüggő módon) gyümölcsök, zöldek, magok voltak azonosak. A fizikából tudjátok, hogy az azonos rezgések erősítik egymást. Ez az egyszerű magyarázata annak, hogy a gyümölcsök és zöldek, valamint egyes magok (nyersen!, vagy áztatva) erősítenek, gyógyítanak, hosszú ideig fenntartanak minket. Az én mestereim (talán nem nagyképűség ezt mondani!) nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy így tudunk meggyőződni arról, mi jó mi nem.
Eddig semmi sem cáfolta meg a kezdeti eredményeket.

Itt jegyzem meg, hogy egyetlen kivétel volt, a kenyerem, ami átment a hőkezeltek vizsgáján! Nem véletlenül, mert a tanult szellemben fedeztem fel és készítettem el.
Van egy fontos tapasztalat, és ezt se tudtam eddig felülbírálni: Egyetlen állati eredetű "étel" sem ment át a teszten!
Az itt többször idézett mesterek is használták az érzékelést, hiszen az olyan ősi képesség, aminek mindenki birtokában van. Az már más kérdés, hogy egyszerű rátekintéssel, tenyérrel, vagy bármilyen eszközzel történik. Az idézett pálca kezelés mindenkinek könnyen elsajátítható.

Egy friss hír, a lakmusz-tesztről:
(nem minden nap csinálom, csak, mikor arra gondolok, hogy mi változott rajtam, egy bizonyos idő múltán)
Paradicsom előtt éhgyomorra: kb. 7.5 pH;
paradicsom után: legalább 10 pH!!
Ami a feleségemnél még meglepőbb volt!
Éhgyomorra 9 vagy 10 pH!;
Grapefruitlé+ desztvíz után: 7-7.5 pH!!
Elemzés:
Nálam, nyugalmi helyzetben a nyirokrendszer/vér stb. pH szintje átlagos, a savas gyümölcs után/közben a sejt közötti állomány (nyirokrendszer is!) gazdag ásványianyag-tartalma miatt gyors "rásegítés", hogy a savas jellegű gyümölcs lúgosan kerüljön a gyomorba. Ez a teszt az aktuális sav-lúg egyensúlyáról, vagyis a test ásványi anyag tartalékáról tudósít.
A feleségem esete sokkal bonyolultabb, és nem is lehet egyértelműen elemezni. Az én feltételezésem, hogy a várható savas gyümölcsre felkészülve a meglévő ásványi anyag tartalékokat feltárta a szervezete, mint a fúvószenekar és a citrom esete - ha ismeritek - , de nincs elegendő ásványi anyag tartaléka, mert a végére átlagosra csökkent. Természetesen ilyenkor a szervezet dönt a prioritásokról, és csak addig veszi ki a szükséges anyagokat, amíg a vér pH-ját nem veszélyezteti. A csontritkulás és fogvesztés már a vészesen kevés ásványi anyag miatt következik be!!
És egy utolsó info:
A nyersevés hozza legjobban elő az un. "hyperérzékelés", vagy 6-ik érzék, telepátia, stb. érzék képességét. Ez arra is rámutat, hogy az "érzéketlenség", vagy "zavarodottság", részben energiahiány, részben pedig a rengeteg zavaró rezgés (étel, foglalkozás, párkapcsolat, "öntörődés" hiánya, drogok, gyűlölködés, bűnözés stb.), "hitelhagyás" szindróma, vagy "önérzethiány", vagy csak egyszerűen a gonosz ellenpropaganda következménye.
Stoner
Grafomán

ElőzőKövetkező

Vissza: 80/10/10